Minneord Lars Willy Corneliussen (1930-2019)

Postet av Fredrikstad IF den 2. Jan 2020

21. desember 2019 mottok vi i Fredrikstad IF den triste beskjeden at Lars Willy Corneliussen hadde gått bort. Lars var sterkt knyttet til Fredrikstad Idrettsforening (FIF) og Fredrikstad Skiklubb (FSK).

Lars W. Corneliussen ble født 2. januar 1930 og vokste opp i Åsebråten, øverst på Traramoen. Han ble medlem i FIF’s guttegruppe i desember 1945. Lars var mest opptatt av orienteringsidretten i årene etter krigen, men deltok også mye for FIF i friidrett. Han spilte også fotball et par sesonger på Kråkerøy IL’s gutte- og juniorlag. Han tjenestegjorde i Tysklandsbrigaden i 1951 (11 mnd)

Da han kom hjem startet han ved Titan Co’s laboratorium i Fredrikstad og ble da fast bestemt på ta videre utdanning i London. Valget falt på London og studier ved Borough Polytecnic, det første fullstendige plastkurset i Europa. Han ville bli en plast pioner. Ved avreisen til London i 1953 stod det i Fredrikstad blad. «FIF-løper» til London og et intervju om han ville løpe under studietiden. Noe Lars bekreftet og han kom raskt inn i løper-miljø i England. Da han kom hjem fra London i 1955 startet han opp igjen i FIF miljøet og var med på «gullalderen i FIF på 50 og 60 tallet. Han kom også tidlig med i Administrasjonen i FIF. Allerede i 1950 ble han sekretær for foreningens guttegruppe. Han var også redaktør for FIF-løper’n, foreningens klubbavis. I 1956 og 1957 var han sekretær i hovedstyret i FIF. Og i 1958 valgt til viseformann og formann i 1960-1961. Han var sterkt delaktig i arbeidet med FIF’s 100 års historie som ble utgitt som bok i 1996. Han var aktiv i arrangement av store og små stevner (UM 1991 og hoved NM 2003) og hadde noe år ansvar for merking og vedlikehold av 20 km lang løypetrase i Fredrikstad rundt. Han var også medlem av Seniorlauget i FIF fra 1974 til 2019 og formann der i 1978-1980 og sekretær i 1985 og 1986. Lars var æresmedlem i Fredrikstad IF.

Lars startet sin yrkeskarrier som ansatt hos TITAN Co AS før han reiste til London og Borough Polytecnic for å utdanne seg til plastteknolog. Som etterspurt, teknisk arbeidskraft og med Diploma i hånden ble han ansatt ved NTP i 1955 som utviklingsingeniør i plastavdelingen. I 1958 gikk ferden videre til Denofa/Lilleborg som driftsingeniør i anvendelsesteknisk avdeling for polyester.

I 1964 kom han til Selco i Oslo som utviklingssjef for radomer, forsvarsprodukter og båter. I 1968 ble han ansatt som driftssjef i produksjonen av Nordkapp-båtene. 1973 kom han tilbake til NTP og de neste 20 årene som forskjellige tekniske lederstillinger innen NTP/plast. I 1993 kjøpte Biobe plastavdelingen på NTP og Lars C. blir med som produktsjef. Han var også formann i fagprøvenemda for plastformer/plastmekanikerfaget i Østfold i en periode.

Lars W. Corneliussen har utgitt heftet «et liv med Plast og Idrett». Her forteller han om sitt liv fra barneårene til livet som pensjonist.

Lars vil ble dypt savnet og vi lyser fred over hans minne

For Fredrikstad IF

Helge Sandvik 

leder0 Kommentar

INNKALLING

Postet av Fredrikstad IF den 1. Jan 2020

Torsdag 6/2 kl 1830 - merk datoen i kalenderen!


Årsmøtet blir ikke annonsert i avis, men epost sendes til de som har oppgitt epostadresse til oss.

Fredrikstad IFs lov.


0 Kommentar

Leders hjørne 19/12-19

Postet av Fredrikstad IF den 20. Des 2019

Hei alle FIF medlemmer

Året går mot slutten og det er tid for Jule og nyttårsfeiring.

Vi har som dere sikkert har lest på Facebook og fredrikstadif.no jobbet intenst med å ferdigstille treningsfasilitetene i Østfoldhallen. Vår del av jobben er nå neste ferdig (gjenstår sand i lengdegropa).

Det som må gjøres er at kommunen og eier av hallen (Storebrand/Thon) monterer gjerder rund banen for å ivareta sikkerheten. Vi kan ikke trene der før dette er gjort. Jeg har vært i kontakt med kommunen 18.12 og de sier at det er uvisst når permanent gjerder kommer på plass. Det er budsjettmessige utfordringer, men de skulle se på om de kunne unngå byråkratiske beslutninger å fremskynde dette. Dersom det tar lang tid så var de villige til å se på en løsning med å montere sperregjerder midlertidig for at vi skal benytte dette flotte anlegget. Vi håper på det beste. Det gjenstår også flytting av kastnett fra Kongsten til Østfoldhallen. Dette har kommunen lovet å gjøre etter nyttår. Vi vil også etter hvert få bedre lysforhold oppe på Mezzaninen.

Med Østfoldhallen håper jeg vi kan tilby de aktive topp treningsforhold

Jeg var tilstede under julesprinten og ble imponert over antall aktive/trenere og oppmenn samt foreldre som stilte opp. Her var det mye idrettsglede. Jeg håper Fredrikstad IF også i 2020 vil være et sted alle ønsker å være.

Jeg takker for et godt år i 2019 og ønsker at 2020 skal være et sted hvor vi utvikler oss sportslig, sosialt og løfter Fredrikstad IF sammen.

 

God Jul og Godt Nytt år

Sportslig hilsen

Helge S


0 Kommentar

FIF-Nordea julesprint

Postet av Fredrikstad IF den 16. Des 2019

Den tradisjonelle og uhøytidelige julesprinten ble arrangert i Kongstenhallen med over 100 barn og unge på startstreken. De fikk måle krefter med selveste nissen som virkelig fikk kjørt seg. I full nissedrakt stilte han i 20-30 starter mot løpsvillige sprintere over 60 meter. I de fleste oppgjørene måtte nok nissefar strekke våpen og se seg slått. På en nærmest fullsatt tribune satt familie og venner og heiet på sine respektive. Underveis ble det servert kaker, kaffe og forfriskninger. Selvsagt hadde nissen godteposer i sekken sin som han delte ut etter endt dyst. Etter at samtlige hadde spurtet julen inn, var julesprinten effektivt avviklet i løpet av et par timer.


Se resultater: julesprinten 2019.xlsx

Se bildealbum.

Rolf B. Gundersen (tekst og foto)0 Kommentar

Rødt toppdekke på mesanin i Østfoldhallen

Postet av Fredrikstad IF den 30. Nov 2019

Arbeid med rødt topplag pågår nå på lørdag og blir avsluttet mandag eller senest tirsdag neste uke.

Oppmerking av baner etc. vil forhåpentligvis bli utført i i slutten av neste uke. Avventer tilbakemelding fra entreprenør med eksakt dato for oppmerkingen.

Arild R


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline