Fredrikstadløpet 2020 og 2021

Postet av Fredrikstad IF den 28. Mar 2020

Som kjent så måtte Fredrikstadløpet 2020 avlyses, i likhet med andre arrangement denne våren. Vi har nå funnet dato for neste års løp. Fredrikstadløpet 2021 vil bli arrangert søndag 11. april, uken etter påske. Vi gleder oss allerede!

Påmeldte til løpet i 2020 har nå fått epost om dette og om hvilke valg de har med innbetalt startavgift for 2020. De kan velge mellom å overføre påmeldingen til Fredrikstadløpet 2021, få full refusjon av startavgiften eller donere startavgiften til Fredrikstad IF. Vi må ha tilbakemelding om dette innen 30. april. Tilbakebetaling skjer etter 30. april.

Ordinær påmelding til Fredrikstadløpet 2021 er ennå ikke åpnet. Vi kommer tilbake med informasjon når påmeldingen er åpnet.

Fredrikstad IF ønsker også å takke for alle hyggelige tilbakemeldinger vi har fått i forbindelse med Fredrikstadløpet 2020!

Minneord Thorbjørn E Olsen

Postet av Fredrikstad IF den 19. Mar 2020

11. mars mottok Fredrikstad IF det triste budskapet at Thorbjørn Eugen Olsen var gått bort.

Thorbjørn Olsen ble født 7.5.1946-11.3.2020

Han hadde flere talenter og i sine yngre dager var det fotball som var hovedidretten. Han debuterte på Lislebys A-lag allerede som 14/15 åring og var med på å føre Lisleby opp til hovedserien. Som lovende spiller fikk han også delta på det norske juniorlandslaget

På vintrene drev ham med skøyter og deltok i NM.

Som godt voksen kom han til K-joggen og Fredrikstad IF. Her ble han en del av FIF-trimmen, var joggeleder og deltok aktivt i mosjonsløp og maraton. Han var også aktiv på ski og gikk Vasaloppet og Birkebeineren for FIF. Han var også aktiv kretsdommer i friidrett.

Thorbjørn deltok i 64 maraton hjemme og ute, beste tid 3.03.04 som han oppnådde på Jessheim 1991. Han tok også 5 maraton på norsk jord i 2001. Han hadde 4 maraton og trengte et til for å oppnå 5 på norsk jord. Det ble derfor besluttet å arrangere Fredrikstad Maraton 15. desember slik at han fikk den 5. Dette var starten på dagens løype i Fredrikstad Maraton og grunnen til at FIF startet opp igjen med maraton etter at arrangementet hadde lagt nede en tid.

Thorbjørn var medlem av FIF’s seniorlaug og han vil bli dypt savnet av idrettskameratene.

FIF sender tankene til Thorbjørn’s etterlatte og lyser fred over hans minne

For Fredrikstad IF

Helge Sandvik

leder

Leders hjørne 17/3-20

Postet av Fredrikstad IF den 17. Mar 2020

Hei alle FIF medlemmer

Norges Idrettsforbund sier nå at Norsk Idrett er i en krise. Myndighetene fattet sist torsdag et gjennomgripende, men nødvendig, vedtak som rammer det norske samfunnet og idretten hardt. Det betyr at også vi i Fredrikstad IF må ta hensyn til det som bestemmes. Det er ikke opp til den enkelte å avgjøre, men vi må på det sterkeste oppfordre dere alle til å stille dere bak vedtakene.

Liv og helse går foran alle andre gjøremål. All organisert trening, samlinger og konkurranser opphører. Vi må også være forberedt på at koronavirussituasjonen kan bli langvarig.

FIF har nå avlyst Fredrikstadløpet den 29.03.2020. Vi har stoppet all organisert trening. Østfoldhallen og Kongstenhallen er stengt. FIF huset er stengt og Sentralidrettsanlegget er også stengt og selv om dette er en utearena så vil vi ikke kunne holde organisert trening der.

Jeg forstår at alle tiltak som iverksettes kan føles vanskelig siden dere alle ønsker å opprettholde treningen, men det er ikke opp til oss i Fredrikstad IF å avgjøre hva vi skal gjøre. Dette er en landsomfattende dugnad. Vi må også huske på at alle andre idrettslag står overfor den samme utfordringen.

Det er likevel viktig at dere holder i gang treningen. Egentrening kan gjøres i skogen, hjemme eller langs veier. Bare vær nøye med å følge myndighetens råd, og hold avstand.

Dette blir også en økonomisk utfordring for oss i Fredrikstad IF framover. Våre inntekter går drastisk ned pga avlysning av Fredrikstadløpet. Vi vurdere også utsettelse/avlysning av Glommaløpet. Hva vi gjør der er ennå ikke bestemt, men at det får konsekvenser for oss det er helt sikkert. Treningsleiren til Gøteborg er avlyst og det betyr at både det sosiale og treningsmessige må handteres på annen måte i påsken.

Så over til noe mer hyggelig. Jeg var så heldig å være til stede under UM i Bærum og hvilken idrettsglede jeg opplevde der var godt å se. Fredrikstad IF tok jo flere medaljer (se www.fredrikstadif.no). Jeg håper vi snart er tilbake med konkurranser så dere kan fortsette den gode trenden som vi har sett blant våre aktive.

Ta vare på dere selv og tren så godt dere kan på egenhånd. Så håper vi snart dette er over, selv om mange sier at dette kan være langvarig.

Helge S

Alle felles treninger og aktiviteter avlyses umiddelbart

Postet av Fredrikstad IF den 12. Mar 2020

Coronasmitte-spredningen er ute av kontroll og alle skoler, barnehager og idrettslige fellesaktiviteter stenges fra kl. 18 idag og foreløpig i 14 dager. Dette gjelder også for FIF. Det finnes ikke noe mellomløsning annet enn å oppfordre medlemmene til å trene alternativt på egenhånd. Det betyr at alle organiserte fellestreninger og aktiviteter, opphører fra dette tidspunkt.

Se også informasjon og pålegg fra NIF

Hovedstyret i FIF

Følg med på informasjon og pålegg fra lokale og riksdekkende myndigheter. Alle som har vært ute og reist og kommet hjem etter 27. februar pålegges en hjemmekarantene uansett mistanke om coronasmitte eller ikke.

Fredrikstadløpet 2020 er avlyst

Postet av Fredrikstad IF den 11. Mar 2020

Etter helsemyndighetenes anbefalinger velger Fredrikstad IF å avlyse årets Fredrikstadløp.

Vi finner det ikke riktig å gjennomføre et løp med så mange deltagere i tider med smittefare.

Løpere som er påmeldt årets løp og som har innbetalt startavgift vil få refundert startavgiften.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om rutiner for dette så snart vi kan.

Med hilsen
Arrangementskomitéen for Fredrikstadløpet