Gode FIF resultater fra helgens konkurranser

Postet av Fredrikstad IF den 21. Feb 2021

Denne helgen ble NM mangekamp innendørs arrangert i Bærum. Der stilte Marlen Aakre i seniorklassen, hvor øvelsene besto av 60 m hekk, lengde, høyde, kule og 800 m. I sin mangekamdebut  ble det sølvmedalje på Aakre og hun oppnådde poengsummen 3443. Aakre fikk følgende resultater: 8.67 sek på 60m hekk, pers 1.46 m i høyde, innendørspers 5.06 m i lengde, pers 8.24 m i kule og pers 2:14.84 min på 800m. Henriette Jæger, Aremark, ble den suverene vinner med ny norsk rekord på 4471 poeng, og dermed sletter Amalie Luel sin rekord på 4425 poeng fra 2016. Lørdag stilte FIF med to utøvere på Tjalve klubbstevne 2, Anikken Aarebrot på 800 m og Nora Wold på 400 m og 200 m. 


Aarebrot løp inn til tiden 2.20.22 min på 800 m. Det endte med ny klubbrekord på Wold som løp inn til 54.95 sek på 400 m, noe som også er 10.beste tid gjennom tidende innendørs i Norge. På 200m løp hun inn til tiden 25.05 sek.Våre utenlandsbaserte løperne har begynt å konkurrere. Katinka Vaag Prestøy løp 800m nylig på 2.19.20min og Kristoffer Persen løp 60m på 7.13 sek. Begge studerer for tiden i USA.


0 Kommentar

Leders hjørne 3/2-21

Postet av Fredrikstad IF den 3. Feb 2021

Hei alle FIF medlemmer

Da er vi i gang med et nytt år. En måned har gått og hele Norge sliter fremdeles med Covid-19 pandemien. Vi opplever at endringer skjer fra dag til dag og det er ikke alltid helt enkelt å følge med hva siste retningslinjer fra regjering og Fredrikstad kommune vil være.

Kommunikasjonen ut til medlemmer i klubben kan ofte komme litt sent og vi har nok ikke vært gode nok med hvilken «plattform» vi har lagt dette ut på. Vi har forsøkt å benytte Facebook i stor grad da det er der de fleste er innom. Men med mange ulike grupper så kan vi ha feilet noe med at det har kommet ut på den ene og ikke den andre. Her må vi bli enige om hvilke grupper som skal benyttes i tillegg til hjemmesiden vår. Vi jobber med å bedre dette og ser på en mulighet for å opprette en Covid-19 gruppe.

Når jeg først er inne på Facebook så har jeg registrert at det fort oppstår «ugreie» diskusjoner og konfrontasjoner som jeg syntes er uheldig. Vi må tenke igjennom hva vi legger ut og formidler. Ingen er tjent med at vi kritiserer hverandre eller kommer med kommentarer som er sårende. Vi er en klubb hvor vi bør stå samlet og snakke med hverandre på en profesjonell måte. Diskusjoner er det bra at vi har, det er slik vi kommer videre, men vær nøye med at dette gjøres best ved å snakke samme.

Det foregår nå så mye positivt i treningsgruppene (på tross av situasjonen) at vi burde være stolte og hylle hverandre og lære av hverandre. Vi driver på dugnad og da er det viktig at vi står sammen og «backer» hverandre.

Styret så det var nødvendig å utsette årsmøtet til mars for å avvente pandemien noe og håpe at vi kunne møtes på FIF-huset. Det ser vel ut til at det kan være vanskelig, Vi må derfor muligens holde dette via TEAMS. Valgkomiteen jobber med innstillingen til nytt styre i klubben. Spennende å se hva som foreslås.

Personlig er jeg som alle andre lei av pandemien og begrensningene som vi er underlagt. Avlysninger og stenginger sliter på motivasjonen. Jeg merker at «lunta» blir kortere og jeg regner med at dere alle har det på samme måte. Men jeg er sikker på at vi klarer oss igjennom dette og ser en lysere fremtid i møte.

Stå på alle sammen og ta vare på hverandre

Helge S


0 Kommentar

Innkalling til årsmøte

Postet av Fredrikstad IF den 28. Jan 2021

Torsdag 11/3 kl 1830 - merk datoen i kalenderen!


Årsmøtet blir ikke annonsert i avis, men epost sendes til de som har oppgitt epostadresse til oss.

Fredrikstad IFs lov.


0 Kommentar

Leders hjørne 11/12-20

Postet av Fredrikstad IF den 12. Des 2020

Hei alle FIF medlemmer

Det ekstraordinære året 2020 går mot slutten. Coronapandemien har påvirket oss i Fredrikstad IF både med trening, konkurranse og med arrangement.

Det har helt klart vært en belastning på organisasjonen både blant aktive, trimmere og administrativt. Vi har dessverre ved flere anledninger stengt både Østfoldhallen og FIF-huset for trening og sosialt samvær. Dette er i samordning med kommunens smittevern tiltak og det har ikke alltid vært like populært. Styret i FIF er de første til å beklage at dette har gått utover aktiviteten. Nå er smittesituasjonen i Fredrikstad fremdeles ganske høy, men pr nå blir trening gjennomført med begrensninger på antall. Eliteutøvere (de som deltar i Hoved NM) er unntatt reglen og kan trene normalt. Men det er fremdeles viktig at dere holder 1 meters avstand.

Vi har også avlyst juleavslutninger for alle gruppene og det er med tungt hjerte siden jeg vet at dette betyr mye for det sosiale.

Jeg kan likevel glede meg over at resultatene til de som har fått konkurrere viser at FIF hevder seg nasjonalt og enkelte resultater er også høy internasjonal klasse. All ære til trenere og aktive som gjennomfører treninger i denne vanskelige tiden.

For dere som lurer på hva vi i styret holder på med så ønsker vi selvsagt full åpenhet rundt vårt arbeid. Jeg vil opplyse om at alt arbeide i styret går på å tilrettelegge for at vi kan drive aktiv idrett, ha sosialt samvær og et aktivt trimtilbud. Mye av arbeidet består i å skaffe penger, planlegge dugnader, holde kontakt med Fredrikstad kommune, søke på stønader, delta på møter i Fredrikstad Idrettsråd, drifte FIF huset, sørge for at faktura blir betalt, forsikringer av våre bygg, holde kontakt/samarbeide med krets og forbund (NIF/NFIF). Nå står vi overfor budsjettarbeid for 2021 og puslespillet for å skaffe midler til å drive klubben videre og utvikle både aktive og trenere/oppmenn.

Styret må beklage at FIF kontingent (både års og treningsavgift) har vært sent ut veldig sent i år. Vi har forsøkt å legge dette over på elektronisk løsning og det har medført noen problemer for oss. Vi har valgt den løsningen for at det sparer oss for mye penger samt at det vil lette utsending i årene fremover når vi får løsningen til å spille. For at vi skal gjøre nytte av denne er det viktig at dere gir beskjed når dere endrer mailadresse.

Hele klubben er basert på dugnad og derfor foregår på fritid for alle. Riktignok er noen trenere leid inn på betalt arbeid. Men når dere bedømmer oss så tenk over at dette er dugnadsarbeid både for trenere og alle administrative oppgaver. Jeg syntes derfor vi kan være stolte over hva vi får til i Fredrikstad IF.

Neste milepæl for oss i styret er nå årsmøte i februar 2021. Valgkomiteen er startet arbeid med å finne et nytt styre. Er det noen som ønsker å ta del i arbeidet både administrativ, jobbe med arrangement, trening etc så setter vi pris på at dere tar kontakt.

Så håper vi på at dere som Fredrikstad IF’s medlemmer også stiller opp for klubben i 2021. jo flere som stiller opp jo mindre blir det på hver enkelt.

Til sist ønsker jeg dere alle en stille og fredfull Jul.

Helge S


0 Kommentar

Sterk laginnsats av jentene

Postet av Fredrikstad IF den 17. Nov 2020

FIF-jentene representert ved fra venstre: Marlen, Nora, Jamila, Emma, Esther og Leah leverte en solid innsats i årets lagserie.

Norges Friidrettsforbunds Lagserie 2020 så lenge ut til å henge i en tynn tråd. Men etter hvert som smitten avtok og stevner igjen ble arrangert, har norsk friidrett vist styrke i en krevende sesong. Lagserien består av tre divisjoner for kvinner og menn. Kvinnene i FIF har en solid posisjon i førstedivisjon på bakgrunn av tidligere resultater. I årets lagserie overgikk de faktisk seg selv og leverte sin beste poengsum noensinne. Det holdt til en respektabel femteplass som er den beste plassering de har oppnådd i denne konkurransen. I alt deltok 14 lag. Det var tett i toppen og resultatlisten for de beste ser slik ut:

  1. IK Tjalve                      24.502  poeng
  2. IL Tyrving                    23.724     “
  3. Ranheim IL                 21.418     “
  4. IL Norna-Salhus         21.378     “
  5. Fredrikstad IF             20.418     “ 

Det er god grunn til å gratulere jentene med den flotte innsatsen. De har vist en stå-på vilje i en vanskelig tid og prestert godt når mulighetene har vært der. Guttene med sitt reduserte mannskap, frister tilværelsen i tredje divisjon der de havnet på en femteplass.

 

Rolf B. Gundersen (tekst og foto)

 

 

 

 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline