​Nora slettet 37 år gammel rekord

Postet av Fredrikstad IF den 29. Jun 2018


I Världsungdomsspelen på Nya Ullevi i Gøteborg løp Nora Wold glimrende på 400 m hekk og noterte seg for tiden 58.58 sek. Dermed slettet hun Anne Hemstads 37 år gamle klubb- og kretsrekord på 58.86 sek. Tiden holdt til en fjerdeplass i den sterke konkurransen som talte 20 startende. Løpet ble vunnet av Amalie Iuel, Tyrving IL, på tiden 56.07 som er ny stevnerekord. Marlen Aakre fikk løpet sitt ødelagt av feilinnstilt 5. hekk. Den ble stående på 91 cm etter herreløpet, mens høyden for kvinner er 76 cm. Marlen kom ut av rytmen og mistet flyten, men løp likevel under minuttet og kom inn på en imponerende sjetteplass med tiden 59.55 sek. Meget godt levert av FIF sine beste, kvinnelige utøvere.

 

Nils Christian Christensen gikk opp en klasse og stilte på 800 m i Gutter 17 år. Nils som fyller 16 år først i juli, leverte et meget sterkt og veldisponert løp og kom inn på tiden 2.00.18 min. som igjen er en personlig rekordforbedring. Det holdt til en femteplass i den meget tøffe konkurransen som talte hele 37 deltakere. Sikkert bittert å være et par løpesteg fra den magiske grensen på 2 min., men den faller nok snart likevel. Gutten er i form.

Astrid Reknes i klassen Jenter 14 år, leverte også en solid 800 m og satte personlig rekord med den flotte tiden 2.23.92 min. Det plasserte henne helt oppe på en 9. plass i den tette konkurransen som talte hele 47 løpere.

Världsungdomsspelen er en stormønstring av friidrettsutøvere opp til 23 år. Det er et internasjonalt stevne som strekker seg over 3 dager. Det begynte i 1996 med 1.800 starter til det i år har økt til hele 8.500 starter. Det samler utøvere fra hele verden, og Norge er spesielt godt representert på startlistene. Hyggelig at FIF-utøvere gjør seg bemerket allerede på dag 1.


Av Rolf B. Gundersen (tekst og arkivfoto)



230 SFO barn fra 5 skoler i Fredrikstad prøvde friidrett på Lisleby på torsdag.

Postet av Fredrikstad IF den 28. Jun 2018

230 barn fra 6 til 9 år fikk mulighet til å prøve seg på friidrett en hel dag på Lisleby. Viktor Sand fikk en utfordring fra SFO lederen på Cicignon skole om en slik dag for barna i sommeråpen SFO. Dette utviklet seg til å inkludere flere skoler, Ambjørnrød, Nøkleby, Trara,Trosvik og Cicignon. 

Det ble engasjert 7 trenere fra ungdommene til dette. De som sørget for en god opplevelse for barna var:  Harrieth T Nordrum, Sanne Antonsen, Vemund Heen, Tuva Syversen, Fredrikke Skahjem, Aria Barzenje, Synne Pedersen. 

Det ble delt inn i 8 grupper som roterte mellom de ulike øvelsene som var forberedt av trenerne.

De hadde 4 ulike øvelser med to grupper på hver av disse. Med andre ord, et yrende friidretts liv på Lisleby. La oss håpe at flere av disse barna ble inspirert til videre satsing på friidrett. Tilbakemeldingene var ihvertfall overveldende positive og barna var storfornøyde. Det hele ble avsluttet med premier til alle, sponset av Kiwi og Europris. trenerne fikk også en belønning so takk for hjelpen i form av 4 kinobilletter til hver.

Viktor ville med dette gi noe tilbake til den idretten og klubben han har vært en del av i 14 fine år.

Han takker også for seg som trener for 12 åringene og høyde gruppa som han også har hatt glede av å trene det siste året etter han ga seg som aktiv i 2017.








FIF idrettsleker for barn

Postet av Fredrikstad IF den 26. Jun 2018


Et femtitall barn i alderen 6-12 år mønstret på Sentralidrettsanlegget på Lisleby til FIF sommerfriidrettsskole. “Idrettsleker" er et aktivitetstilbud der formålet er at barna skal ha det sosialt og morsomt i trygge omgivelser og samtidig lære grunnleggende friidrettsferdigheter. Ønsket er at det skal gi mersmak og forhåpentlig bidra til rekruttering til friidretten. “Idrettsleker” strekker seg over 4 dager med naturlig progresjon. De 3 første dagene foregår på Sentralidrettsanlegget. Første dag med lekbetont trening og oppvarming, andre dag med mer spisset innføring og trening i øvelsene hopp, kast og løp, og tredje dag med konkurranser og medaljeutdeling. Det serveres måltider hver dag. “Idrettsleker" avsluttes fjerde dag i Bjørndalen fra FIF-huset med natursti og rebusløp med premiering, grilling og sosialt samvær. 10 aktive FIF’ere fungerer som instruktører.

 

Av Rolf B. Gundersen (tekst og foto)






Østfold Triathlon 2018

Postet av Fredrikstad IF den 25. Jun 2018

Leni Wilhelms Torp tok en fin 2. plass i sin klasse (50-54) på sprintøvelsen under helgens Østfold Triathlon. Tiden ble 1:25:48, under minuttet bak klassevinneren. (Bildet er fra årets Fredrikstadløp).

Alle resultater fra konkurransen finner dere her.


Foto:  Rolf B. Gundersen
Tekst: Terje Svensson



Solid innsats i Veidekkelekene

Postet av Fredrikstad IF den 24. Jun 2018


Nils Christian Christensen leverte sterke prestasjoner i Veidekkelekene på Lillehammer med seire både på 400 m og 800 m Gutter 16 år. Nils har prioritert hurtighetstrening i det siste, og det fikk han virkelig betalt for. Han satte personlig rekord på 400 m med tiden 52.00 sek. som er en forbedring på 3 sekunder. Han var overlegen og 2.4 sek. foran nestemann. På 800 m gikk det likedan. I et nærmest perfekt løp i jevn konkurranse, perset han igjen med tiden. 2.01.03 min. Tydelig at han er i form, og den magiske 2 min. grensen rykker stadig nærmere.

 

Anniken Aarebrot Jenter 16 år gjorde nesten det samme i sine løp. På 400 m løp hun for første gang under minuttet og kom inn på en flott annenplass med den utmerkede tiden 58.79 sek. Den scorer høyt på poeng-tabellen. På 800 m vant hun igjen oppskriftsmessig med klar margin og tiden 2.18.46 min. Lillebror Herman G13 viste igjen styrke med annenplass og personlig bestenotering på 1500 m med tiden 4.40.43 min. Annenplass ble det også på 600 m med tiden 1.39.94 min.


Sprinterne bryner seg hele tiden på bestenoteringene sine. Skiftende vind skapte ulike forhold. Resultatene for våre to beste sprintere viser en jevnt stigende tendens og kvalifiserer allerede til mesterskapsdeltakelse. Denne gangen var Didrik Grøm G16 marginalt bedre med 2 annenplasser. På 100 m fikk han i finalen tiden 11.20 sek. (11.13 sek i forsøket) og på 200 m tiden 22.68 sek. i for sterk medvind. Kristoffer Persen G18/19 var tidsmessig ikke langt bak med femteplass på 100 m og tiden 11.28 sek. (11.24 sek. og pers i forsøket) På 200 m ble det annenplass med 22.69 sek. som også er personlig bestenotering.

Synne Pedersen J14 tok en flott seier i diskos med resultatet 30.28 m. Ola Danielsen G16 ble nr. 2 i høyde med 1.60 m og nr. 3 i lengde med 4.99 m. Ingrid Westberg J12 ble nr. 2 på 200 m med tiden 31.18 sek. og nr. 3 på 60 m hekk med tiden 12.79 sek. Astrid Reknes J14 leverte sterke løp på 400 m og 800 m og Vemund Flornes Heen G14 hoppet 1.45 m i høyde. Det ble levert mange flotte resultater og gode plasseringer utover de nevnte. For full oversikt se resultatlistene.

 

Se resultater her

 

Av Rolf B. Gundersen (tekst) og Lise Helminsen, Helen Persen og Bård Pedersen (foto)       

 



Kjenner du igjen denne sykkelen?

Postet av Fredrikstad IF den 21. Jun 2018

Denne sykkelen har stått ved FIF-huset en god stund nå. Hvis noen kjenner igjen sykkelen så gi gjerne beskjed til eieren. Kontaktperson FIF er Thorstein Haugen (90122434)




Til Veidekkelekene

Postet av Fredrikstad IF den 21. Jun 2018

33 ungdommer fra FIF med ledere reiste i dag til Veidekkelekene på Lillehammer

Veidekkelekene er et av landets største friidrettsarrangmenter med deltakere fra 10 år og oppover til seniorklassene. Stevnet går over 4 dager og samler deltakere fra hele landet. De 3 klubbene Lillehammer IF, FIK Orion og Moelven IL har gått sammen om å gjennomføre dette stevnet som er etablert som en attraktiv mønstring. Veidekke er hovedsponsor.  FIF har dette stevnet som et av sine hovedmål for sesongen. Dette er en tur med høy sosial faktor som deltakere og foresatte har sett fram til lenge. Det blir for mange familier en opplevelsestur til Lillehammer som har mange attraksjoner å by på som Olympiaanlegg, Hunderfossen, Maihaugen osv. En flott ramme rundt et arrangement som vil by på mange interessante øvelser og heftige oppgjør. Det kommer vi tilbake til.

 

Av Rolf B. Gundersen (tekst og foto)



Leders hjørne 19/6-18

Postet av Fredrikstad IF den 20. Jun 2018

Hei alle medlemmer i FIF

Sommerferien står for døra og vi er midt i den hektiske forsesongen for friidrett. FIF har allerede vist at det jobbes utrolig bra blant våre aktive.

Det er ikke så ofte jeg er på treningene som utføres i klubben, men når jeg første møter opp blir jeg hver gang imponert over hvordan både aktive og trenere jobber. Den dugnadsjobben som gjennomføres av våre trenere og oppmenn setter jeg utrolig pris på. Det gjør at jeg har stor tro på framtiden i Fredrikstad IF.

Vi ser også at dette medfører resultater og vi leser stadig om både på nettet og lokalavisene gode prestasjoner fra våre aktive. Vi har to jenter i Norgestoppen på 400 m hekk og det gror også godt blant ungdommene både innen sprint og kastøvelsene. Jeg er redd jeg glemmer noen gode prestasjoner ved å nevne navn, men kan ikke komme utenom Didrik Grøm sin tid på 100 m i gutter 16. han var bare noen få hundredel fra EM-kravet på U-18. Dere andre som gjør gode resultater. Stå på, hele styret er full av beundring for fremgangen dere gjør.

Friidrett er også en idrett alle kan drive. Her sitter man ikke på «reservebenken». Det er mange grener å velge i og alle kan være med og kjempe både mot seg selv og mot sine kamerater. Vi har plass til alle uansett nivå.

Vi har gjennomført Fredrikstadløpet, Glommaløpet og 1. Salmingkarusell med god deltakelse og takker for dugnadsinnsatsen blant dere som medlemmer. Uten dere ville ikke aktivitetsnivået vært som høyt som det er. Må også spesielt nevne TINE-stafetten som vår seniorgruppe gjennomfører år etter år. I år ble vi hedret av Norges Friidrettsforbund for 25 års gjennomføring.

Så over til noe som ikke er så gledelig å meddele. Det gjelder treningsfasilitetene i Apenesfjellet. Kommunen ønsket at vi fjernet det gamle løse dekket, men som en erstatning skulle vi få mulighet for å legge fast dekke. Men for sikkerhets skyld gjorde vi luftmålinger i hallen (før dekket ble fjernet) og det lå litt høyt med hensyn til støv i lufta når biler kjørte eller mange løp samtidig. Etter vår mening så var det ikke så unaturlig siden det ikke hadde vært vasket på nærmer syv år.  Men vi ønsker å sjekke dette nærmere før vi går videre med kommunen om trening i Apenesfjellet. Neste steg er nå at kommunen utfører luftmålinger rett etter vasking, samt en luftmåling like før neste vasking for å sjekke lufta da. Kommunen har anbefalt oss å vente med å legge dekket etter en ny vinter for å sjekke hvordan dette påvirker lufta. Evt. her vil også kommunen undersøke om det går an lage en begrenset parkering i hallen. F.eks 20 – 50 biler på dagtid. Vi må derfor på nåværende tidspunkt si at vi ikke helt vet om vi klarer å få til noe i Apenesfjellet til vinteren, men dialogen med kommunen er god og det er lov å håpe.

Så til slutt så ønsker jeg dere alle en god aktiv sommer.

  

Helge Sandvik

Leder Fredrikstad IF



Sommernattsløpet 2018

Postet av Fredrikstad IF den 19. Jun 2018

Preben Isøy løp Sommernattsløpet i Oslo, 15. juni (her i ett bilde fra Fredrikstadmarka Rundt 2016)

Preben løp det 5 km lange løpet på 24:04,2 og ble nr 8 i sin klasse og nr 126 totalt.

Les mer på løpets hjemmeside. Alle resultater finner du her.

Foto: Rolf B. Gundersen

Tekst: Terje Svensson



Gode FIF-prestasjoner i Tyrvinglekene

Postet av Fredrikstad IF den 17. Jun 2018

Sprinttalentet Didrik Grøm G16 tok en flott annenplass med en utmerkede tiden 11.05 sek. på 100 m under Tyrvinglekene. Det er en solid personlig rekordforbedring på nesten et halvt sekund fra bestenoteringen ifjor på 11.52 sek. Resultatet plasserer ham i topp 15-listen i 16 års-klassen gjennom alle tider, og er bare 3 hundredeler fra å ta kravet til EM-U18. Didrik har hatt en strålende sesongåpning og vist en markant framgang i år, og spørsmålet er bare når han vil se 10-tallet på resultattavlen. (Arkivfoto: Rolf B. Gundersen)

Herman Aarebrot og Nora Wold var fornøyd med innsatsen i årets Tyrvingleker. (Foto Jens Petter Wold) 

Tyrvinglekene ble avviklet i helgen på Nadderud under svært varierende værforhold. Det forhindret ikke deltakerne fra FIF fra å notere seg for flere personlige bestenoteringer. Nora Wold vant 400 hekk i klassen kvinner senior med tiden 59.36 sek. under vanskelige vindforhold. I en jevn fight med Tyrvings egen Marie Skjæggestad, disponerte hun løpet best og kjempet seg foran på oppløpssiden. Tiden er 14 hundredeler bedre enn tidligere bestenotering, og det virker som hun nå stabiliserer seg litt i underkant av minuttet. På 400 m flatt fikk hun tiden 56.89 sek.

 

Nils Christian Christensen løp inn til en flott tredjeplass på 800 m G16 med tiden 2.02.06 min. Han kniper også stadig noen tiendeler, og to minutters grensen er innen rekkevidde.Leah Nygaard Strand J13 perset med hele 3 sekunder da hun løp 600 m på tiden 1.50.23 min.Det løpsvillige søskenparet Anikken J16 og Herman Aarebrot G13 fortsetter framgangen. Det ble bestenotering på Herman med 4.42.42 min. på 1500 m. På 600 m fikk han tiden 1.40.10 min. Anikken løp 800 m i seniorklassen og noterte seg for en flott personlig bestenotering på 2.18.15 min. Astrid Reknes løp inn til den gode tiden 1.43.13 min. på 600 m. Astrid Stigen J14 debuterte i større sammenheng med tiden 4.58.69 min. på 1500 m. Juliane Grell J16 løp 100 m på tiden 12.70 sek i et meget jevnt felt, og Jamila Isman J13 gjorde det bra i flere øvelser. Maja Nødtveidt Andersen J18/19 var en halv meter fra seieren da hun kastet 4 kg slegge 30.31 m.

Av Rolf B. Gundersen    

Se resultater her     

 

 



Hvalerløpet / Hvaler Tri lørdag 16. juni 2018

Postet av Fredrikstad IF den 17. Jun 2018

Det ble klasseseier til Knut Magne Furuheim og Hege Gathen i lørdagens Hvalerløp. Henrik Raagard løp også inn til seier i sin klasse.

Resultater FIF

Hege Gathen, 46:24, nr 1 i klasse 50-54
May Ulvåen, 57:23, nr 2 i klasse 65-69

Knut Magne Furuheim, 42:26, nr 1 i klasse 55-59.
Henrik Raagard, 49:21, nr 1 i klasse 70-74.
Dag Bergby, 54:34, nr 10 i klasse 40-44.
Bjørn Arild Martinsen, 54:43, nr 11 i klasse 40-44.

Under Hvaler Tri tok Leni Wolhelms Torp en fin 2. plass i klasse 50 med tiden 1:11:05.

Mer informasjon finnes på løpets hjemmeside og resultatside, Hvaler Tri resutater,


Tekst: Terje Svensson



BDO-mila / Kollentrappa

Postet av Fredrikstad IF den 10. Jun 2018


Marie Grønneberg ble beste dame i BDO-mila torsdag 7. juni! Marie løp det 10 km lange løpet på 49:35.10, over 4 minutter før nr 2 på listen (her i ett bilde fra Oslo maraton 2017.)

Bra løp også av de øvrige fra FIF, med Magnus Cato Andersen som raskeste herre med 13. plass og 45:44.70.

BDO-mila

10 km utfordreren
Maria Grønneberg, 49:35.10, nr 1 i dameklassen.
Birgitte Hermansen, 57:19.70, br 5 i dameklassen.
Leni Wilhelms Torp, 1:00:05.20, br 6 i dameklassen.

Magnus Cato Andersen, 45:44.70, nr 13 i herreklassen.
Knut Magne Furuheim, 49:03.10, nr 23 i herreklassen.
Halvard Grini, 51:49.00, nr 34 i herreklassen.
Ole Christian Lier, 52.29.00, nr 36 i herreklassen.
Nils Wiig, 58:24.00, nr 60 i herreklassen.

Alle resultater, http://live.eqtiming.com/41962

Kollentrappa 31. mai 2018 

Siste dag i mai ble trappeløpet Kollentrappa arrangert.Bjørn Arild og Dag Henrik deltok som de eneste fra FIF i ett anstrengende motbakke / trappeløp.

Bjørn Arild Martinsen, M40-40, 5:36:7, nr 
Dag Henrik Bergby, M40-40, 5:40:8

Alle resultater, http://live.eqtiming.com/40627

Bjørn Arild Martinsen på vei mot mål i Kollentrappa.

Tekst: Terje Svensson



26 gull til FIF i KM

Postet av Fredrikstad IF den 10. Jun 2018

Medaljegrossist Dina Rosenvinge Aasen J12 tok med seg 6 gullmedaljer i helgens KM

Friidrettens kretsmesterskap for aldersbestemte klasser 11-19 år, ble avviklet på Kalnes Friidrettsstadion i helgen. Mesterskapet ble gjennomført i et samarbeid mellom Sarpsborg IL og Fredrikstad IF som felles arrangør. Fredrikstad IF stilte med en noe mindre tropp en vanlig, Det skyldes dels at noen sliter med skader og dels et noe tett stevneprogram i disse dager.

Her er noen av FIF-deltakerne i helgens kretsmesterskap på Kalnes    

Ikke desto mindre tok de med seg hele 25 mesterskap hjem. Konkurransevillige og allsidige Dina Rosenvinge Aasen J12 kunne smykke seg med hele 6 gull. Hun var øverst på pallen i samtlige øvelser hun stilte. Kast-entusiasten Synne Pedersen J14 var ikke snauere enn at hun tok gull i sine 4 favorittøvelser samt sølv i tresteg. Dobbeltvinnere ble Esther Olivia Pedersen J13, Astrid Reknes J14, Sanne Antonsen J14, Maja Nødtveit Andersen J18/19, Herman Aarebrot G13 og Didrik Grøm G16.

Didrik Grøm spurter inn til seier på 200 m G16     

De beste prestasjonene sto sprinttalentet Didrik Grøm for. På 100 m fikk han den glimrende tiden 11.19 sek. Dessverre var medvinden litt for sterk 2.2 m/sek. mens det høyeste tillatte er 2.0 m/sek. Uten at det forringer den flotte prestasjonen. På 200 m spilte værgudene på lag. Med vind akkurat 2.0 m/sek., løp Didrik inn til en utmerket personlig bestenotering og tiden 22.75 sek. Det var også ny banerekord. Didrik var godt fornøyd med løpene sine, men mener det er mer å gå på. Det henger litt igjen i starten forteller han, og der er det et forbedringspotensiale. Spennende å følge utviklingen når han får opp farten fra start.


Rolf B. Gundersen (tekst og foto)

Se resultater her

 



Marlen med 2 seire i København

Postet av Fredrikstad IF den 10. Jun 2018


Marlen Aakre stilte lørdag til start på et stevne i København. Der var hun ikke snauere enn at hun tok hjem seirene i begge øvelser hun deltok i. På 100 m hekk ble hun klokket inn på tiden 13.91 sek. som er ny personlig bestenotering. 400 m flatt vant hun med tiden 56.42 sek. som også er personlig rekord. Det er første gang hun prøver seg på disse distansene i år. Det kan vi trygt konstatere at er en vellykket sesongdebut. Hun viser en jevn formstigning som det skal bli spennende å følge i fortsettelsen.


Rolf B. Gundersen (tekst og arkivfoto)



Nora og Marlen med bestenoteringer i Bislett Games

Postet av Fredrikstad IF den 7. Jun 2018

Nora Wold satte personlig rekord på 400 m med tiden 55.73 sek. i Bislett Games (Foto: Jens Petter Wold)

FIF-jentene Nora Wold og Marlen Aakre tok godt vare på muligheten de fikk til å vise seg fram i Bislett Games. Nora imponerte med gjennomføringen av sin 400 m. I et veldisponert løp der hun hun åpnet moderat, forserte hun mot slutten og viste stayer-evner. I mål endte hun på en flott fjerdeplass med den utmerkede tiden 55.73 sek., en forbedring av personbeste med nesten et helt sekund. Løpet ble vunnet av svenske Lisa Duffy med tiden 54.20 sek.

FIF var godt representert på tribunen under Bislett Games. (Foto: Bård Pedersen)    

Marlen Aakre stilte til start på 200 m. Målet var personlig bestenotering og å underskride 25 sek.-grensen. Hun klarte begge deler og løp i mål på tiden 24.83 sek. i et felt der Helene Rønningen satte ny norsk rekord med tiden 23.27 sek. En større kontingent FIF-utøvere og familie hadde tatt turen til Bislett for å heie fram våre to fremste utøvere. Tydelig av de utmerkede resultatene at de lyktes med det, samtidig som de fikk oppleve stor norsk friidrett.

Rolf B. Gundersen (tekst)



Fjellmaraton lørdag 2. juni 2018

Postet av Fredrikstad IF den 3. Jun 2018

Det var fantastisk vær under årets Fjellmaraton, her fra Valdresflya før start hvor årets debutant på halvmaraton Tormod Vatvedt får gode råd før start fra en veteran på Beitostølen, Arild Rostad.

Å løpe Fjellmaraton i år var som å løpe i syden. Enkelte syntes det ble for varmt og brukte noe av snøen langs løypa til å kjøle seg ned med.

Beste fra FIF ble Fred Morgan Larsen som løp inn til en fin 4. plass i klasse 50-54 med tiden 1:25:46.


Resultater FIF:

Halvmaraton
Fred Morgan Larsen, 1:25:46, nr 4 i klasse 50-54.
Tom Sognlien, 1:38:54, nr 9 i klasse 55-59.
Trond Nilsen, 1:44:50, nr 12 i klasse 55-59.
Terje Svensson, 1:45:06, nr 13 i klasse 55-59.
Svend Persen, 1:49:26, nr 19 i klasse 45-49
Ulf Reffsgård, 1:56:46, nr 24 i klasse 55-59.
Tormod Vatvedt, 2:00:40, nr 11 i klasse 60-64.
Tom Rohde-Moe, 2:15:47, nr 29 i klasse 55-59.
Arild Rostad, 2:20:15, nr 9 i klasse 65-69.

Miniton
Helen Persen, 43:45, nr 15 i klasse 45-49.
Berit Gunnheim, 49:56, nr 4 i klasse 70-74.
Laila Herlovsen, 53:30, nr 6 i klasse 65-69.
Ragnhild Sannes, 1:03:17, nr 8 i klasse 70-74.

Arne Sannes, 59:57, nr 5 i klasse 70-74

Fjellgjeita
Per-Arne Carlsen
Lasse Høili
Øyvind Hill
Tore Eriksen


Arrangørens hjemmeside med link til resultater:: https://fjellmaraton.no/


Fornøyde løpere før bussavgang (Berit, Ragnhild, Arne, Terje, Laila og Tormod).

Tore, Per-Arne, Lasse og Øyvind før start på Fjellgeita.

Ulf og Per-Arne.

På en så fin sommerdag blir det fullt på Svingen Pub etter løpet!

Tekst: Terje Svensson

Foto: Thorstein Haugen og Terje Svensson






Marlen og Nora tatt ut til Bislett

Postet av Fredrikstad IF den 3. Jun 2018

Både Marlen Aakre og Nora Wold er tatt ut til førøvelser i Bislett Games

Alle friidrettsinteresserte har nå rettet blikket mot Bislett Games førstkommende torsdag. Det har også FIF-jentene Marlen Aakre og Nora Wold. Med  flotte resultater og personlige rekorder den siste tiden, har de kvalifisert seg til førøvelsene. Marlen på 200 m og Nora på 400 m.

Under Tjalvelekene i helgen tok Marlen en flott annenplass på 200 m med tiden 25.02 sek. og personlig bestenotering. Det var utslagsgivende for uttaket på den distansen. I det samme løpet ble Nora nummer 5 med tiden 25.73 sek. som også er ny personlig rekord.

Sterke løp av Nora med seire på 400 m hekk både i Clean Air Games med tiden 59.5 sek. og personlig bestenotering og i Tjalvelekene med tiden 60.38 sek. kvalifiserte henne til å løpe 400 m der hun også har prestert jevnt godt i år.  

Hyggelig at det ble plass til begge våre fremste, kvinnelige utøvere i dette prestisjetunge elitestevne. Det må bli litt av en opplevelse og inspirasjon for begge i fortsettelsen.

For øvrig fra Tjalvelekene er å fortelle at Synne Pedersen fortsetter framgangen i slegge J14 og tok en flott annenplass med 36.70 m som er ny personlig bestenotering. Det samme kunne Dina Rosenvinge Aasen notere seg for på 60 m J12 med tiden 8.86 sek og tredjeplass. Samme plassering fikk Caleb Shuman G14 med tiden 7.80 sek.

 

Rolf B. Gundersen (tekst)



NM-sølv til Herman Aarebrot i bakkeløp

Postet av Fredrikstad IF den 3. Jun 2018


 

Unggutten Herman Aarebrot (13) fortsetter å imponere. Hardhausen stilte i helgens NM i bakkeløp og tok en flott annenplass i sin årsklasse. Han tilbakela den 4.4 km lange løypa på tiden 30.15 min. Løypa hadde en stigning på 456 høydemeter som tilsvarer en jevn stigningsvinkel på over 10 prosent. Ikke rart at han var rimelig sliten da han kom i mål. Den lovende og lettbente løperen har tidligere vist seg som en riktig bakkeklyver da han vant Fredrikstad Bratteste i fjor uansett årsklasse.

Rolf B. Gundersen (tekst og arkivfoto)