Marlen med 2 seire i Øresundspelen

Postet av Fredrikstad IF den 10. Jul 2018

Marlen Aakre viste god form under Øresundspelen som ble avviklet i Helsingborg i helgen. Under svært utfordrende vindforhold vant hun 400m hekk på tiden 60.24 sek. På den korte distansen 100m hekk viste hun at hun virkelig har fått opp farta. Hun løp inn til den meget sterke tiden 13.59 sek. Tiden holdt til en annenplass 3 hundredeler bak vinneren. Dessverre var medvinden for god til at tiden kan noteres som klubb- eller personlig rekord. 200m vant hun på tiden 24.78 sek. som også er rundt personlig bestenotering. Men også her var medvinden for sterk. Meget gode prestasjoner som bekrefter at Marlen er i form.

Marlen Aakre (770) i tett og jevnt oppgjør med vinneren (140) på 100m hekk

Øresundspelen er et internasjonalt friidrettsstevne for ungdom som i tillegg til deltakere fra de skandinaviske land, samlet utøvere fra blant annet Østerrike og Tyskland.

Rolf B. Gundersen (tekst og arkivfoto)

Unionsmarathon lørdag 7. juli 2018

Postet av Fredrikstad IF den 8. Jul 2018

Tom Sognlinen og Knut Magne Furuheim brukte lørdagen til å løpe Unionsmarathon, Traseen er kjent for å være hard og varmen i skogen gjorde det ikke mindre hardt.

Knut Magne løp halvmaraton på 1:35:39 og tok med det 1. plass i klasse 55-59 og en 15. plass totalt (bildet er fra Fredrikstadmarka Rundt 2016).

Tom løp maraton på 3:47:55 og ble nr 2 i klasse 55-59 og også han nr 15 totalt.

Løpets hjemmeside: Unionsmarathon, alle resultater: Resultater Unionsmaraton

Tekst: Terje Svensson

Strømstadmilen 7. juli 2018

Den tradisjonsride Strømstadmilen ble arrangert lørdag i varmt og flott sommervær, med distanser på 5 og 10 km. Raskest fra FIF ble Fred Morgan Larsen med fine 41:49 i den sterke varmen. På bildet Leni og Henrik.

Resultater FIF 10 km

Leni Wilhelms Torp, 51:40, nr 148 totalt.

Fred Morgan Larsen, 41:49, nr 54 totalt.

Henrik Lund Raagaard, 50:26, nr 137 totalt.

Løpet hjemmeside med alle resultater: Strømstadmilen

Tekst: Terje Svensson

Flott levert i elitestevne på Bislett

Postet av Fredrikstad IF den 6. Jul 2018

FIF stilte med 3 deltakere i elitestevnet “Boysen Memorial” på Bislett torsdag. De endte opp med gode resultater og personlige rekorder. Nils Christian Christensen vant sitt heat på 800 m med tiden 1.59.12 min. I et meget jevnt oppgjør, disponerte han fornuftig og hadde krefter nok på oppløpet til å sikre seieren i heatet. Han lyktes også å underskride 2 min. grensen som har vært et av målene hans på forsommeren. Det stopper nok ikke der.

Kristoffer Persen (18) vant sitt heat på 200 m med tiden 22.65 sek. som også er personlig rekord. Tiden kvalifiserer til deltakelse i senior-NM. På 100 m fikk han tiden 11.21 sek. Formkurven er stigende.

Nora Wold (21) løp  400 m hekk under minuttet for tredje gang og fikk tiden 59.02 sek. under ikke optimale vindforhold for hekkeløp. Hun viser at formen er stabil og det blir spennende å følge henne når det nærmer seg mesterskapene.

“Boysen Memorial” er et elitestevne med hovedvekt på løp for seniorer til minne om vår internasjonalt beste mellomdistanseløper i 1950-årene.

Godkjent avslutning i Världsungdomsspelen

Postet av Fredrikstad IF den 2. Jul 2018

Världsungdomsspelen på Nya Ullevi i Gøteborg ble avsluttet søndag. Utover det som tidligere er omtalt her, leverte flere utøvere gode resultater selv om pallplassene uteble. Igjen var det friskusen Herman Aarebrot som gjorde seg bemerket i klassen Gutter 13 år. Blant 33 utøvere på 1500 m, løp han inn til en flott 5. plass og ny personlig rekord med tiden 4.36.06 min. Han fikk følge av storesøster Anikken J17 som vant sitt heat på 800 m med ny personlig rekord 2.18.11 min. Det holdt til en 9. plass totalt blant 46 deltakere. Hun noterte seg også for personlig rekord på 400 m med tiden 59.08 sek. og nok en 9. plass. Astrid Reknes J14 gjorde også sine saker bra med personlig rekord på 800 m med tiden 2.23.92 min. Det ble en flott 9. plass blant 47 deltakere.

Nora Wold løp 400 m på 56.38 sek. som holdt til en 7. plass. Marlen Aakre løp på 57.13 sek. og inn til en 11. plass. Hun ble nr. 8 på 100 m hekk på tiden 14.48 sek. Kristoffer Persen kom til finalen på 100 m G19. Der endte han på 9. plass med tiden 11.33 sek. På 200 m fikk han tiden 23.03 sek. Nils Christian Christensen løp igjen en god 400 m på tiden 52.38 sek.

For den som vil studere en rekke gode friidrettsprestasjoner, henviser vi til komplett resultatliste på VU-spelens hjemmeside.