Hekkejentene med kretsrekorder i 2018

Postet av Fredrikstad IF den 30. Jan 2019

Nora Wold og Marlen Aakre med hver sin kretsrekord i hekkeløp i 2018

Når Østfold Friidrettskrets oppsummerer 2018 og ajourfører listen over kretsrekorder for kvinner, viser den at det er satt to kretsrekorder i året som gikk. Det er FIF-jenter som står for prestasjonene. Nora Wold fikk endelig has på en av de eldste rekordene på lista da hun løp 400m hekk på 58.58 sek. Hun slettet dermed Anne Hemstad sin 37 år gamle rekord på 58.86 sek. Marlen Aakre satte den andre rekorden da hun løp den halve distansen 200m hekk på tiden 27.82 sek. Andre FIF-utøvere på den prestisjetunge lista er sprinteren Malene Hjort som har rekordene på både 100m med 11.92 sek. og 200m med 24.38 sek., Marie Hagle på 100m hekk og tiden 13.60 sek. og Tania Longe som har hoppet 6.29m i lengde.

Rolf B. Gundersen (tekst)

Vidar Henriksen FB (foto)   


0 Kommentar

Årsmøte torsdag 7. feb 2019 - Agenda og sakspapirer

Postet av Fredrikstad IF den 29. Jan 2019

Viser til innkalling og minner om årsmøte på FIF-huset kl 1830. Agenda med forslag og sakspapirer.

Agenda med forslag

1.Åpning v/FIFs leder Helge Sandvik

Velkommen               Styret foreslår at innkalling og agenda godkjennes.

2.Valg av dirigent og referent
 Valg av to til å undertegne protokollen

Styret foreslår: Tore Bjørnetrø som dirigent og Lars Erik Olsen som referent.

Parafister foreslås på årsmøtet.

3.Utdeling av premier og hedersbevisninger

Bestemannspremier m.fl                 Eventuelle gaver

4.Årsberetning

Styrets forslag til årsberetning (link/vedlegg) forventes lest – beretningen leses ikke under årsmøtet, men det åpnes for kommentarer under gjennomgang.

Styret foreslår: Årsmøtet godkjenner Fredrikstad IFs Årsberetning 2018.

5.Regnskap

a.Fondsregnskap

Fondsregnskapet gjennomgås. Konklusjon av revisorberetning leses.

Styret foreslår: Årsmøtet godkjenner Fondsregnskapet.

b.Foreningsregnskap

FIFs regnskap (link) gjennomgås. Konklusjon av revisorberetning leses.

Styret foreslår: Årsmøtet godkjenner FIFs regnskap for 2018. Overskuddet for 2018 på kr. 85.974 inkludert finansinntekter overføres kapitalkontoen.

Kaffepause

6.Innkomne forslag

a.Målsetting 2019

Styret ønsker at årsmøtet diskuterer målsetting/oppgaver og har følgende forslag: Årsmøtet vedtar Målsettinger for FIF i 2019.

Målsetting 2019

De viktigste fremtidsmål/oppgaver anser vi å være: 


 Idrettslig skal FIF: 

Være blant de beste friidrettsforeningene i Norge ved å:

 • Ha et bredt og godt aktivitetstilbud til barn og ungdom
 • Legge til rette for gode trenings- og sosiale miljøer
 • Sikre rekrutteringen av utøvere av begge kjønn, barn, ungdom og seniorer innen alle friidrettsøvelser (inkl. Kappgang)
 • Arbeide aktivt for å beholde egne talenter
 • Etablere gode arbeidsforhold for ledere og trenere
 • Videreutvikle tilbudene for trim og idrettsmerketaking.
 • Arbeide for bredest mulig samhandling med foreldre/foresatte.


Administrativt/Teknisk skal FIF: 

 • Lage treningsarena og få en langsiktig avtale i Østfoldhallen eller Apenesfjellet 
 • Utvikles som organisasjon
 • Arbeide for Friidrettshall i Nedre Glomma
 • Være pådriver ovenfor kommunen for å få 

                - nytt banedekke på Sentralidrettsanlegget
                - overbygd tribunedel på Sentralidrettsanlegget

 • Arbeide for utvidelse av parkeringsforholdene rundt FIF-huset. 
 • Arbeide for å skaffe ny hovedsponsor 


7.Fastsette kontingenter

Styret foreslår (link):

Kontingent 15 år og eldre 500.-

Kontingent under 15 år 400.-

Kontingent pensjonist/ufør 250.-

Familiekontingent 600.-

Støttemedlemskap 100.-

Styret foreslår: Årsmøtet vedtar den foreslåtte kontingenten for 2019.

8.Budsjett

Budsjettforslag (link/vedlegg).

Styret foreslår: Årsmøtet vedtar FIFs budsjett for 2019.

9.Bestemme foreningens organisasjon/Valg

Styrets forslag: Årsmøtet vedtar organisasjon ihht valgkomiteens innstilling.

Valgkomiteens innstilling (link/vedlegg).

Styret foreslår: Foreslåtte kandidater velges. Årsmøtet gir styret fullmakt til å utpeke tillitsvalgte der det ikke er kandidater etter årsmøtet.

10.Avslutning v/FIFs leder


0 Kommentar

Medlemsmøte og idrettsmedisin

Postet av Fredrikstad IF den 29. Jan 2019

Henrik Varpe Kinn fra Fredrikstad Idrettsmedisin kåserte om rehabilitering av skader

Godt over 60 ungdommer møtte  opp på medlemsmøte i FIF-huset i kveld med kåseri og “någgo attåt”. Fysioterapeut Henrik Varpe Kinn var en interessant foredragsholder som kåserte under tema “Skader i friidrett – hva du må vite”. Han skapte en fin dialog med ungdommene som fikk anledning til å fortelle om egne skader og tips om rehabilitering. Kinn kom inn på velkjente skader som strekk, overtråkk, tretthetsbrudd og belastningsskader. Det vanket mange god råd dersom uhellet skulle være ute. Hurtigst mulig under behandling er oppskriften med alternative øvelser som helbreder og ikke smerter. Han avlivet gamle, etablerte prinsipper som gikk ut på at man skulle hvile seg frisk og vente til skaden var leget. Han kom også inn på nødvendigheten av grundig oppvarming og tøyeøvelser for å forebygge skader.

Etter foredraget vanket det pizza og godt drikke. Det var tydelig at dette var et arrangement til både nytte og glede, og de unge hygget seg i hverandres selskap. Henrik Varpe Kinn var tilgjengelig hele kvelden, og fikk mange individuelle forespørsler. Han delte rundhåndet med gode råd. Som et apropos kan nevnes at det finnes vikinger blant ungdommene. Etter den forutgående treningen tok de badstu. Tre hardinger, Viktor, Didrik og Hans Olav kastet seg ut i snøfonna i 15 minusgrader og tok en riktig avriver. Slå den.


Av Rolf B. Gundersen (tekst og foto)0 Kommentar

Halvmaraton - Las Palmas

Postet av Fredrikstad IF den 28. Jan 2019


Kjell Arne Johansen har startet 2019 som han avsluttet 2018, med en halvmaraton. Denne gangen på Las Palmas. Kjell Arne melder om fine forhold, varmt og godt og en sluttid på 1:48:40.


Tekst: Terje Svensson


0 Kommentar

Anniken seiret i Norgeslekene

Postet av Fredrikstad IF den 27. Jan 2019

                                             Anniken Aarebrot viste solid form da hun vant 800m J17 i Norgeslekene.

En stor kontingent mellomdistanseløpere fra FIF stilte til start i Norgeslekene på Nes i helgen. Særlig var de yngre godt representert. Det ble oppnådd en rekke gode resultater og personlige bestenoteringer. Dette til tross, ble det bare en seier. Det var Anniken Aarebrot J17 som fortsatte den gode trenden fra i fjor. Hun gjennomførte en solid 800m og vant overbevisende med tiden 2.17.24 min. Det viser at hun har lagt ned et godt treningsarbeid i løpet av vinteren, og er godt rustet foran kommende konkurranser. Astrid Reknes fulgte opp med en fin fjerdeplass med tiden 2.29.84 min. Videre ble det mange pallplasser og en rekke flotte annen- og tredjeplasser av våre rekrutter. Ingrid Westberg J13 ble nummer to på 600m med ny pers 1.51.88 og nummer tre på 60m hekk. Aurora Ellefsen J13 fulgte opp med tredjeplass på 600m med tiden 1.52.42 min. Esther Olivia Pedersen J14 løp 600m på 1.50.15 min. som holdt til en annenplass foran Leah Nygaard Strand 1.51.37 min. Lucas S. Løwen G13 ble nummer to på 600m med tiden 1.55.66 min. Herman Aarebrot tok en fin tredjeplass på 600m med tiden 1.38.29 min. Nora Wold stilte på den noe uvanlige øvelsen 500m. Den distansen løp hun på 1.14.89 min. og en fjerdeplass. Vinner ble hekk-kollega Line Kloster fra Vidar. Vi viser til resultatlistene for hyggelig lesning.

Av Rolf B. Gundersen

Se resultater her 


0 Kommentar

Marlen og Amanda løp 60m hekk

Postet av Fredrikstad IF den 27. Jan 2019

Noen av våre sprintere hadde valgt å konkurrere i Skedsmolekene på Lillestrøm denne helgen. Der oppnådde de fine plasseringer og gode resultater. Marlen Aakre som også har valgt å satse på korthekk, stilte på 60 m hekk. Her vant hun med personlig rekord på 8.78 sek. Kanskje er klubbrekorden på 8.50 sek. moden for fall. Den er 20 år gammel og tilhører Marie Hagle. På hekken fikk hun følge av Amanda Bakker Knutsen J17, som tok en annenplass i sin klasse med tiden 9.73 sek.

Didrik Grøm G17 tok en klar seier på 60m med årsbeste og bestenotering 7.25 sek. Fin formstigning inn mot mesterskap og større stevner. Juliane Rosenvinge Grell J17 løp inn til annenplass og tiden 8.24 sek. Videre på 60m løp i klassen G13 Vincent Richard Johansen (9.23), William Sire (9.45) og Leevi Joonatan Pustinen (9.69) inn til henholdsvis tredje, fjerde og femteplass. I kule G13 tok Robin Agard en fin annenplass med 8.44m. For øvrige vises til resultatlistene.

Av Rolf B. Gundersen


Se resultater her  


0 Kommentar

KM i hopp uten tilløp

Postet av Fredrikstad IF den 26. Jan 2019

Fredrik Persen vant sin klasse i høyde med et hopp på 1.35 m

KM i hopp uten tilløp ble avviklet i Kongstenhallen med FIF som arrangør. Det stilte i alt 47 deltakere til start i høyde og lengde. I tillegg til aktive fra FIF, deltok også utøvere fra Moss IL og Askim IF. Ikke uventet tok vertskapet flest medaljer på hjemmebane, og det ble oppnådd en rekke god resultater. Hele arrangementet gikk smertefritt og var unnagjort på halvannen time takket være rutinerte funksjonærer. Nå det gjelder resultater og plasseringer, viser vi til resultatlistene.

Av Rolf B. Gundersen 

Resultatliste - HUT-LUT KM 2019.pdf


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline