Fyldig FIF-tropp til UM

Postet av Fredrikstad IF den 28. Feb 2019

En fyldig FIF-tropp reiste i dag til Ungdomsmesterskapet i friidrett i Ulsteinvik. Her er de klare for avreise fra venstre: Nils Christian Christensen, Kristoffer Persen, Didrik Grøm, Tobias Lien, Anniken Aarebrot, Juliane Rosenvinge Grell, Amanda Bakker Knutsen, Astrid Reknes, Jens Petter Wold (leder), Ida Breigan og Svend Persen (leder)

FIF er godt representert i Ungdomsmesterskapet i friidrett som arrangeres i Ulsteinvik i helgen. Det blir en flott opplevelse for klubbens lovende rekrutter. Det er et stort mesterskap der kvalifiserte resultater ligger til grunn for deltakelse. Norsk friidrett seiler i medvind for tiden, og det gror godt i alle ledd. Våre utøvere må påregne sterk konkurranse. Likevel er det grunn til å håpe på finaleplasser. I beste fall kan de også komme hjem igjen med medaljer. Vi ønsker lykke til.

Av Rolf B. Gundersen (tekst og foto)


0 Kommentar

Leders hjørne 17/2-19

Postet av Fredrikstad IF den 18. Feb 2019

Hei alle medlemmer i FIF

FIF har avviklet sitt årsmøte og valgt sine tillitsvalgte for 2019. Jeg har på nytt vært så heldig å få lede foreningen videre nok et år. Nesten hele styret har valgt å bli sittende og jeg tolker det som at vi har en forening som har god stabilitet. Det betyr at vi har et styre som har rutine med å drifte klubben. Men som jeg alltid påpeker så er det ute i treningsgrupper blant aktive og trenere vi blir målt på aktiviteten. Alt tyder på at også dette fungerer bra og at FIF er et godt sted å være. Fredriksstad Blad skriver at FIF er en av de mest veldrevne klubber i byen og det skal vi ta til oss.


Innendørssesongen er i gang og jeg legger merke til at våre utøvere hevder seg godt. Det var stort at Anniken Aarebrot tok bronse i senior NM på 800 m. Tyrvinglekene ga oss også svar på godt treningsarbeid med mange gode plasseringer og tider. Klubbrekord innendørs på 200 m av Kristoffer Persen og 1. plasser til Ida Breigan er noen av resultatene som legges merke til. Jeg kunne nevnt mange flere, men i fare for å glemme noen så nøyer jeg meg med og gratulerer trenere og aktive med gode resultater og fremganger.

Neste store arrangement for oss er nå Fredrikstad løpet 31.03.2019. Her trenger vi mange hjelpere til å få arrangementet i havn. Vi trenger vakter i gatene og drikkestasjonen. Jeg håper mest mulig kan stille opp. Etter Fredrikstadløpet så står Glommaløpet for tur 11. mai. Så merk dere datoene.

Helge Sandvik

Leder Fredrikstad IF


0 Kommentar

Astrid Reknes vant i Bergen

Postet av Fredrikstad IF den 18. Feb 2019

Astrid Reknes har som tradisjon å reise til Bergen i vinterferien for å delta i storstevne der. Like fullt har hun for vane å trone øverst på seierspallen. Så også denne gang da hun deltok i Pingvinlekene i helgen. Der vant hun 600m J15 på den gode tiden 1.42.36 min. som er personlig bestenotering. Det viser at hun er i rute før UM om to uker.

Av Rolf B. Gundersen


0 Kommentar

Medaljehøst til FIF i Tyrvinglekene

Postet av Fredrikstad IF den 10. Feb 2019

2 gull til Ida Breigan i Tyrvinglekene

Tyrvinglekene er Norges største innendørs friidrettsstevne. Det ble avviklet i helgen med over 1.000 deltakere og nærmere 2.500 starter. Et maratonstevne over tre dager der FIF stilte med 30 deltakere. De bet godt fra seg og kom hjem med medaljer og seire i bagasjen. Det ble også satt klubbrekord og en rekke personlige bestenoteringer.

Skadeforfulgte Ida Breigan (J15) var endelig friskmeldt og tilbake på startstreken. Der presterte hun med stil som om intet avbrekk hadde funnet sted. I konkurranse med 40 sprintere, gikk hun først bort og tok gullet på 200m med tiden 25.80 sek. Deretter gjentok hun bedriften og gjorde kort prosess på 60m der hun vant på suverene 7.88 sek. og et hav av tid foran de øvrige. Begge resultatene er personlige bestenoteringer og helt i norgestoppen for aldersklassen. Nå skal det bli spennende å følge Ida i tiden som kommer. Blant annet et ungdomsmesterskap om 2 uker.

Team Persen dro hjem med en gull, to sølv og en bronse. Yngstemann Elias (G11) vant gull i lengde med 3.86m til tross for at han bare hadde ett gyldig sprang og måtte sikre. På 60m ble det sølv og annenplass med tiden 9.08 sek. og personlig bestenotering. Ny pers ble det også i kule med 7.42m med annenplass og sølvmedalje. Eldstemann Kristoffer (G18/19) løp en feiende flott 200m og vant sitt heat med tiden 22.64 sek. Med tid avgjørende, holdt det til en tredjeplass og bronsemedalje bare hundredeler fra edlere metall. Med den tiden forbedret han en over 12 år gammel klubbrekord. På 60m vant han sitt heat og kvalifiseringen med tiden 7.18 sek. I finalen ble han diskvalifisert på grunn av hårfin tjuvstart.

Didrik Grøm (G17) holdt imidlertid hodet kaldt og løp inn til en fin annenplass og sølvmedalje på 60m med tiden 7.34 sek. Nettopp hjemkommet fra fjelltur med skolen, hadde han likevel krutt nok i beina til å hamle opp med de beste. Nora Wold stilte på 400m kvinner senior og viste klar framgang. I et løp der hun kriget om seieren, løp hun inn til sølvmedalje og årsbeste med tiden 56.91 sek. og bare to tiendeler fra gullet.

Hardhausen Herman Aarebrot (G15) gikk opp et par årsklasser for å løpe 2000m. Det gjorde han med bravur. Han gjennomførte med stil inn til en annenplass og sølvmedalje på tiden 6.23.19 min. Astrid Reknes (J15) løp taktisk klokt på 800m. I et veldisponert løp fikk hun en fortjent tredjeplass og bronsemedalje med den sterke tiden. 2.26.32 min. Det er tett oppunder hennes personlige bestenotering. Fra mellomdistansegruppa løp ferske Freia Haraldsen Skaset (J12) 600m på 1.55.60 min. Uredd tok hun føringen i løpet der hun tilslutt endte på fjerdeplass. Tvillingene Aurora og Hermine Ellefsen og Ingrid Westberg i J13 løp både 200m og 600m. Esther Olivia Pedersen (J14) ble nummer 5 på 600m med tiden 1.46.93 min.


Av Rolf B. Gundersen (tekst og foto)

For fullstendige resultater viser vi til lister: her 


0 Kommentar

Kjøp billetter til Idyllfestivalen med FIF-rabatt

Postet av Fredrikstad IF den 10. Feb 2019

Kjøp rabatterte billetter i dag (søndag) (støtter FIF med kr 50,-).Billettkjøp FIF

Idyll Festivalen 2019 nærmer seg og ser nå frem til ca 16.000 festivaldeltagere, som gjør festivalen til Østfolds største festival. Billettene har blitt solgt fortere enn tidligere, så her er det lurt å være rask. Festivalen er 21.-22. juni på Isegran. Allerede er Matoma, Julie Bergan, OnklP, Postgirobygget og DeLillos sluppet til festivalen, totalt vil ca. 16 artister ankomme Idyllscenen i St. Hans helgen.

(kr 200 i avslag per billett)


0 Kommentar

Årsmøte i FIF

Postet av Fredrikstad IF den 7. Feb 2019

Leder Helge Sandvik overrakte bestemannspremier til utøvere og styrets innsatspris til trener. Fra venstre: Nora Wold, Anniken Aarebrot, Kristoffer Persen, Marlen Aakre og Tom Egil Andersen. Didrik Grøm var ikke tilstede.

Fredrikstad Idrettsforening avviklet et kort og effektivt årsmøte i dag. Årsberetningen vitner om stor idrettslig aktivitet i det året som vi har lagt bak oss. Særlig i barne- og ungdomsidretten arbeides det godt med fin oppslutning, god bredde og en rekke entusiastiske trenere. Spesielt gledelig er det at foreningens kvinner i løpet av sesongen presterte så godt at de rykket opp i Norges Friidrettsforbunds førstedivisjon. FIF-trim er en betydelig og stor gruppe i FIF som bidrar sterkt sosialt og stiller opp i dugnader og arrangementer. Regnskapet viser sunn økonomi og penger på bok. Mange skal takkes for at det er tilfelle. Verdien i eget, gjeldfritt FIF-hus med klubbrom og treningsfasiliteter er uvurderlig for fellesskapet. Et ankepunkt er at utøvere må dra til Uddevalla eller Bærum for å trene innendørs vinterstid. Det håper FIF at det kan finnes en løsning på innen overskuelig tid.

Valget gikk greitt unna. Leder Helge Sandvik og hele styret tok gjenvalg. Alle posisjoner ble besatt og foreningen har solid kontinuitet i sitt arbeid.

Leder Helge Sandvik hedret aktive for innsats i 2018. Marlen Aakre fikk styrets hilsen og blomster for sine to medaljer i NM, sølv på 400m hekk og bronse på 100m hekk. Nora Wold fikk bestemannspremie kvinner senior for sin klubb- og kretsrekord på 400m hekk og tiden 58.58 sek. Kristoffer Persen fikk samme i menn senior for sin 100m på 11.03.sek. I årsklassen 15-19 år gikk bestemannspremiene til Anniken Aarebrot for hennes 800m på 2.13.95 min. og til Didrik Grøm for hans 100m på 11.05 sek. Styrets innsatspris gikk til Tom Egil Andersen for hans allsidige innsats for foreningen. Ved siden av sin trenerfunksjon for de yngre, har han blant annet administrert større treningsleire, hatt lederansvar på stevner og organisert større, inntektsbringende dugnader.

Av Rolf B. Gundersen (tekst og foto)

Protokoll fra årsmøtet.

Årsberetning (vedtatt).


0 Kommentar

NM-bronse til Anniken Aarebrot

Postet av Fredrikstad IF den 3. Feb 2019

Anniken Aarebrot tok en flott og overraskende bronse på 800m i NM innendørs.

Norgesmesterskapet i innendørs friidrett ble avviklet i Haugesund i helgen. FIF stilte med fem deltakere som gjorde en hederlig innsats. 16-årige Anniken Aarebrot hamlet virkelig opp med etablerte senior landslagsløpere da hun tok en flott tredjeplass og bronse på 800m med den utmerkede tiden 2.14.53 min. Bare 1.4 sek. bak EM-deltaker Line Kloster, Vidar. Det var to heat og tid avgjørende i øvelsen. Anniken vant sitt heat etter et fornuftig gjennomført løp der hun satte inn støtet i sisterunden og sikret en betryggende seier. Line Kloster vant det andre heatet med tiden 2.13.10 min. som altså holdt til gull. Hva om de hadde møtt hverandre til duell. Det vil tiden vise.

De øvrige FIF-deltakerne leverte som forventet. Nora Wold kapret en fortjent finaleplass på 400m der hun ble nummer fire med tiden 57.11 sek. og åtte tideler fra gullet. Marlen Aakre kom til semifinale på 60m. Der satte hun en fin personlig rekord med tiden 7.82 sek. På 60m hekk ble det fjerdeplass med tangering av personlig bestenotering 8.78 sek. Kristoffer Persen kom til semifinale på 60m med tiden 7.21 sek. Didrik Grøm gjorde ikke det til tross for personlig bestenotering 7.23 sek. På 200m ble det ikke avansement for noen av de selv med tider rundt bestenoteringer innendørs for begge, 23.29 sek. for Kristoffer og 23.37 sek. for Didrik. Unge utøvere deltar i NM først og fremst for å høste erfaring. Innendørs er spesielt med kort bane, få løpebaner og doserte svinger. Det krever rutine og erfaring. Sesongen er så vidt i gang og med tider på nivå med forventningene, er det ingen grunn til å henge med hodet. Vi er fram til fortsettelsen.


Rolf B. Gundersen (tekst)

Nora Wold (foto)0 Kommentar

XL-BYGG lekene

Postet av Fredrikstad IF den 3. Feb 2019

XL-BYGG Lekene er det største innendørsstevne FIF arrangerer i løpet av vinteren. Den tradisjonelle stormønstringen gikk av stabelen i Kongstenhallen i dag. Den inkluderer ungdom fra hele fylket i alle aldre fra 7 år til senior. Hele 153 deltakere stilte i tilsammen 423 starter. Stevnet ble prikkfritt avviklet i løpet av snaue 6 timer. Konkurranseprogrammet omfatter løpsøvelser fra 60m til 800m, kappgang, kulestøt, høyde- og lengdehopp. Deltakerne viste stor innsats og idrettsglede, og det ble utkjempet mange intense og spennende oppgjør som ble tiljublet fra en fullsatt tribune. FIF var naturligvis som arrangør, fyldig representert i samtlige øvelser. Det ble oppnådd en rekke gode resultater og satt mange personlige bestenoteringer. Når det gjelder enkeltresultater og plasseringer, henviser vi til Resultatliste XL-BYGG lekene 2019.pdf

Se bildealbum fra stevnet: Bildealbum

Av Rolf B. Gundersen (tekst og foto)


0 Kommentar

Tidsskjema

Postet av Fredrikstad IF den 1. Feb 2019

Tidsskjema:

 Tidskjema XL-bygglekene 2019 oppslag.pdf

XL-bygglekene 7 år - 12 år

2019Kule ring 1Kule ring 2LengdeHøyde stativ 1Høyde stativ 260m600m600m Kappg.
G7
11:0012:00

12:50

G8
11:0012:00

12:50

G9
12:1011:30

13:00

G10
13:1011:00

12:35

G1112:45

11:00
12:2013:4014:00
G1211:30

12:55
12:1013:4014:00

J7
11:3012:25

11:00

J8
11:3012:25

11:10

J913:30
12:50

11:20

J10
12:4013:30

11:35

J1111:00

12:05
11:4513:2014:10
J1212:20


11:0012:0013:2014:10

Det kan komme endringer.


3 forsøk alle klasser i lengde og kule

XL-bygglekene 13 år - senior

2019Kule ring 1Kule ring 2LengdeHøyde stativ1000m Kappgang60m600m800m
G13
15:4015:00
14:1514:45 fors 16:15 fin16:35
G14

15:00

15:4016:35
G1515:00
16:0514:30
15:40
16:25
G1615:00
16:0514:30
15:45

G1715:00
16:0514:30
15:45

G18/19

16:05

15:55

MS
15:55


J13
15:0015:30

14:35 fors 16:05 fin

J14
15:0015:30
14:1515:05

J1514:30


14:1515:05

J16

15:30
J1714:30
15:30

15:05

J18/1914:30

16:25
KS

Det kan komme endringer:13 og 14 år  4 forsøk


15 - senior 6 forsøk


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline