Sentrumsløpet

Postet av Fredrikstad IF den 29. Apr 2019

Fine prestasjoner fra FIF under lørdagens sentrumsløp i Oslo. Hege Gathen (bilde fra Glommaløpet 2016) løp igjen ett godt løp og ble nr 8 i sin klasse med 45:34.

Resultater FIF

5 km
Preben Larsen-Isøy, 26:42, nr 27 i klasse 40-49

10 km
Ida Cecilie Barstad, 44:16, nr 64 i klasse 23-34
Hege Gathen, 45:34, nr 8 i klasse 50-54
Tina Bergstrøm, 50:22, nr 15 i klasse 55-59
Magnus Cato Andersen, 37:30, nr 122 i klasse 23-34
Terje Reffsli, 53:01, nr 79 i klasse 60-64

Alle resultater: Sentrumsløpet


0 Kommentar

Henning Olsen Løpet

Postet av Fredrikstad IF den 29. Apr 2019

Over hundre ungdommer i alle aldre satte hverandre i stevne rundt 2.Bjørndalsdam i noe som må betegnes som vårens vakreste eventyr da det tradisjonelle Henning Olsen løpet ble arrangert i dag. I et fantastisk vær med sommertemperaturer og utsprugne løvtrær, løp de forskjellige distanser. De yngste løp 500 meter, mens de eldre løp 1 eller 3 runder rundt dammen som måler ca. 950 meter. Det var en utrolig flott ramme rundt arrangementet, og deltakerne viste stor entusiasme og løperglede. Det ble utkjempet mange durabelige oppgjør, og det ble oppnådd gode resultater. Flere kunne notere seg for personlige bestenoteringer i den tradisjonelle løypa. Arrangementet ble avsluttet med utdeling av medaljer til alle som også fikk en godbit fra grillen. 

Henning Olsen løpet er tilegnet han som gjennom hele sitt voksne liv først representerte klubben som aktiv, og senere arbeidet for at klubben skulle utvikle seg til det den er i dag. Han var formann og æresmedlem og ledet flere betydelige prosjekter. Spesielt hyggelig var det at hans hustru Birgit igjen bivånet arrangementet sammen med blant andre Eva Bellmann.

Av Rolf B. Gundersen (tekst og foto)

Se resultatliste Henning Olsen løpet 2019.xla.xlsx

Se bildealbum0 Kommentar

Tinestafetten 7. mai kl 10.00 på Sentralidrettsanlegget.

Postet av Fredrikstad IF den 27. Apr 2019

Det er påmeldt 208 lag i årets stafett. Hvert lag har 8 løpere + 2 reserver. Som tidligere er det Seniorlauget som holder i trådene. Dette er 26. gang stafetten arrangeres. I hele Norge er det ca 107 000 løpere påmeldt.

Nå setter Tinestafetten, sammen med Miljøagentene (barnas miljøvernorganisasjon).bærekraft på agendaen, og lanserer egne miljømål,

  • Jeg reiser kollektivt, sykler eller går til TINEstafetten  
  • På TINEstafetten kildesorterer jeg søppel   
  • På TINEstafetten putter jeg tomme flasker på rett sted  
  • Jeg kaster ikke mat unødvendig på TINEstafetten  
  • Jeg plukker opp plast fra bakken og kaster det på rett sted  
  • Når jeg kommer hjem fra TINEstafetten skrur jeg av lys som ikke trenger å være på  0 Kommentar

Glommaløpet, under 3 uker igjen!

Postet av Fredrikstad IF den 22. Apr 2019

Påsken er snart over og det nærmer seg Glommaløpet 2019. Lørdag 11. mai er det igjen klart for å løpe fra Sarpsborg til Fredrikstad. Her ett bilde fra Glommastien på gjennomløpingen vi hadde rett før påske. Været og løypa var flott under gjennomløpingen og vi satser på at det blir enda finere under løpet! 

Alt om løpet, inklusive link til påmelding, finner du på www.glommalopet.no.

Husk rabattkode for medlemmer av FIF. Bruk kode GL19 ved påmelding for din rabatt.

Resultater og bilder fra tidligere år samt statistikker finner dere på http://www.glommalopet.no/historikk/ .

Håper vi sees på startstreken 11. mai!


0 Kommentar

Fin artikkel om FIF-trim i FB

Postet av Fredrikstad IF den 14. Apr 2019

På mandagstreningen i forrige uke hadde vi besøk av Terje Antonsen fra Fredriksstad Blad. Det resulterte i en fin artikkel som du kan lese på f-b.no (krever innlogging) eller på Fredrikstad Blad sin facebookside.

Artikkelen finner du her:   https://www.f-b.no/sport/fif-trim/fif/gammelt-godt-trimtilbud-i-fredrikstadmarka/s/5-59-1452913 

Som nevnt artikkelen så har vi plass til flere medlemmer. Det er bare å prøve seg på noen treninger for å se om det passer for deg. Vi trener mandag, onsdag og fredag fra kl. 18:00 med start fra FIF-huset. (Merk at det ikke er vanlig trening langfredag.)

Foto: FB


0 Kommentar

Fin artikkel om FIF-trim i FB

Postet av Fredrikstad IF den 14. Apr 2019

På mandagstreningen i forrige uke hadde vi besøk av Terje Antonsen fra Fredriksstad Blad. Det resulterte i en fin artikkel som du kan lese på f-b.no (krever innlogging) eller på Fredrikstad Blad sin facebookside.

Artikkelen finner du her:   https://www.f-b.no/sport/fif-trim/fif/gammelt-godt-trimtilbud-i-fredrikstadmarka/s/5-59-1452913 

Som nevnt artikkelen så har vi plass til flere medlemmer. Det er bare å prøve seg på noen treninger for å se om det passer for deg. Vi trener mandag, onsdag og fredag fra kl. 18:00 med start fra FIF-huset. (Merk at det ikke er vanlig trening langfredag.)

Foto: FB0 Kommentar

Påskeleir i Gøteborg

Postet av Fredrikstad IF den 13. Apr 2019

FIF møter våren med treningsleir i Gøteborg i påsken. Et trettitall ungdommer dro avgårde til et 5 dagers opphold i idylliske Slottskogen. Det har blitt en tradisjon at oppkjøringen til sesongen legges der. Anleggene byr på perfekte treningsforhold. Innkvarteringen skjer på ungdomsherberge, og samlingen har en klar sosial profil der ungdommene er sammen om matlaging, trening og andre felles aktiviteter. Dette er et opplegg som den enkelte ser fram til og gleder seg til hvert år, og som i stor grad bidrar til samholdet i klubben.


Rolf B. Gundersen (tekst)

Helen Persen (foto)   


0 Kommentar

Flott FIF-innsats i Østfoldstafetten

Postet av Fredrikstad IF den 12. Apr 2019

Østfoldstafetten ble avviklet på idylliske Fredriksten Festning. Her veksler Anniken Aarebrot med Amanda Bakker Knudsen på FIF’s vinnerlag.

Av Rolf B. Gundersen (tekst og foto)

Østfoldstafetten er for jenter og gutter i alderen 11-16 år der lagene komponeres etter en alderskvote. I tillegg er det klasser for kvinner og menn senior. FIF stilte med lag i alle klasser. Ellers var hele Østfold representert.

Jentene fra venstre: Aurora Ellefsen, Dina Rosenvinge Aasen, Astrid Reknes, Emma Bekkevik, Astrid Stigen og Esther Pedersen slo an tonen allerede i første start. Et jevnt besatt lag leverte en solid innsats på samtlige etapper og tok hjem seieren med klar margin.

Kvinner senior fra venstre: Ida Breigan, Amanda Bakker Knudsen, Juliane Grell, Nora Wold, Anniken Aarebrot og Marlen Aakre var ikke snauere i sin klasse. Allerede på den korte første etappen tok de ledelsen. Med løpere i form økte den bare utover på etappene, og Marlen Aakre kunne passere mål i ensom majestet.

I gutteklassen tok ivrige løpere en fin tredjeplass. Det samme gjorde menn senior etter hederlig innsats. Etter å ha vekslet, heier Herman Aarebrot på Marius Persen.

 0 Kommentar

Idrettsleker – Sommerfriidrettsskole 2020

Postet av Fredrikstad IF den 8. Apr 2019

 


Idrettsleker – Sommerfriidrettsskole 2020:

Arrangeres på Sentralidrettsanlegget 22.- 25. juni kl. 09.00 – 14.00

Aldersgruppe:      6-12 år (1.-6. klasse) 


Oppmøte:  Mandag – onsdag :    Sentralidrettsanlegget på Lisleby 

                   Torsdag:                     FIF huset Åsebråtveien 42, Fredrikstad.

                   Lunsj:                         Pga coronabestemmelser må deltakerne ha med matpakke.           

                   Pris:                            Kr 800 .-                                                


Påmelding på nett:  http://www.deltager.no/Idrettsleker/nestl-lekene_2020_22062020 


Påmeldingsfrist:     Mandag 19. juni                                 Påmeldingen er bindende


Kontaktperson:

Maja Andersen      E-post: maj-a@online.com     Mob:   958 72 333
Generel info om friidrettsskolen

Det vil i sommer arrangeres en friidrettsskole av Fredrikstad idrettsforening (FIF) for barn og unge i alderen 6 – 12 år (1.- 6.klasse), slik at vi både kan rekruttere nye medlemmer til klubben og spre god friidrett i lokalsamfunnet.

 

Det vil være fokus på målgruppen 6 – 12 år (1.- 6.klasse), målet er at ungene skal ha det sosialt og morsomt i trygge omgivelser, samtidig som de lærer grunnleggende friidrettsferdigheter.

Norsk Friidretts Idrettsleker vil arrangeres 22. – 25. juni på sentralidrettsanlegget på Lisleby og ved FIF-huset i Ilaveien i regi av FIF. Med våre aktivitetsledere og ungdomsledere vil vi være i stand til å håndtere en gruppe deltakere på opp til 40 personer. Friidrettsskolen vil avholdes på dagtid, og her får deltakerne løpe fort, hoppe langt, kaste spyd, hoppe høyt med mer på et moderne friidrettsanlegg!  Vi lar barn og unge utfordre sin styrke, hurtighet og smidighet. Her blir de kjent med friidrettens mange positive og morsomme aktiviteter sammen med jevnaldrene og med våre unge ledere og trenere.

 


Hovedaktiviteter

De fire dagene arrangeres på følgende måte:

Dag 1:            På sentralidrettsanlegget Lisleby. 

                        Oppstart for friidrettsskolen. 

                        Det vil være lek rettet mot friidrettsøvelser. 


Dag 2:            På sentralidrettsanlegget Lisleby.

                          Aktivitetene blir mer friidrettsspisset.

                          Det vil være bruk av mye mer friidrettsutstyr.

                          Det vil være mulighet til å teste ulike øvelser.


Dag 3:            På sentralidrettsanlegget Lisleby.

                          Konkurransedagen for deltakerne.

                          Det vil være høy aktivitet på anlegget, der deltakerne kan teste det de ønsker.

                          Dagen avsluttes med medaljeutdeling.


Dag 4:            På Fredrikstad IF sitt hus, Åsebråtveien 42 i Fredrikstad.

                          Det vil arrangeres natursti og rebusløp med premier.

                          Dagen avsluttes med grilling, visning av en film eller en quiz.

 

 


Ettersom arrangementet ikke har værforbeholdt, har vi muligheten til å benytte FIF huset hvis det skulle være et vær som ikke er egnet for å være ute i. Dersom noen skulle komme til skade under arrangementet har vi førstehjelpsutstyr ved mindre skader, og bil til transport ved mer alvorligere skader. 

Om det er forandring av lokale eller skader det er snakk om, vil foreldrene uansett kontaktes. Suksessfaktoren er at alle må få rett informasjon til rett tid på rett måte. En god dialog er det viktigste.0 Kommentar

Berlin halvmaraton 7. april 2019

Postet av Fredrikstad IF den 7. Apr 2019

Magnus Cato Andersen løp i dag Berlin halvmaraton på 1:16:30, her flanker av sin bror Lars Vincent  som løp på 1:25:33 og sin far Pål Cato som løp på 1:26:29.

Magnus melder om litt vind og litt vel varmt, men ellers en fantastisk løype og arrangement. Eliten løp på over en time og det var snakket om ny løyperekord (58-tallet) på forhånd så forholdene var ikke var helt optimale.

Regin Wernersen deltok også og løp på 1:30:05, noe som er ny personlig rekord!

Alle resultater finner dere her: Berlin half marathon results.


0 Kommentar

Banetreningen har startet

Postet av Fredrikstad IF den 6. Apr 2019

Anlegget viste seg fra den innbydende siden da FIF startet utetreningen på Lisleby denne uken. Over hundre våryre ungdommer koste seg i rene sommertemperaturer. Alle grupper fikk gjennomført effektive treninger på etterlengtet underlag. Nå på vårparten står først Østfoldstafetten for døren kommende uke i Halden. Den etterfølges av den tradisjonelle påske-treningsleiren i Gøteborg. Deretter venter terrengløp og klubbmesterskap før banesesongen starter i mai.

Av Rolf B. Gundersen (tekst og foto)


0 Kommentar

Henning Olsen løpet 29. april - innbydelse

Postet av Fredrikstad IF den 5. Apr 2019

I fjor deltok nesten 100 ungdommer i terrengløpet / åpent klubbmesterskap - møt opp i år! Flere seniorløpere bør kunne løpe tre runder!


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline