Godkjent av Nora Wold i Diamond League

Postet av Fredrikstad IF den 31. Mai 2019

I gårsdagens Diamond League-stevne på olympiastadion i Stockholm, var det lagt inn 400m hekk for kvinner som før-øvelse. Nora Wold var invitert til å være med i feltet som i alt besto av 4 norske og 4 svenske løpere. En spennende opplevelse for FIF-talentet i det som ble hennes årsdebut i øvelsen. Forholdene var utfordrende med kraftig motvind på den ene langsiden. Det er spesielt ugunstig i hekkeløp der presis steglengde og inngang til hekkene må stemme. Nora mestret de vanskelige forholdene, og løp inn til en femteplass på tiden 60.53 sek. Tiden er under kravet til deltakelse i U23EM. Suveren vinner med 2 sekunders margin til neste løper, ble norske Amalie Iuel med den etter forholdene gode tiden 57.02 sek. En som ikke lot seg påvirke av vinden var Karsten Warholm. I DL-øvelsen 400m hekk for menn, feide han all konkurranse til side og løp inn til topptiden 47.85 sek. Verdensklasse og marginalt bak bestenotering og norsk rekord.

Resultater:


 1. Amalie Iuel, Norge                            57.02 sek.
 2. Johanna H. Svensson, Sverige        59.19  “
 3. Hanna Palmquist, Sverige                59.41  “
 4. Elisabeth Slettum, Norge                  59.88  “
 5. Nora K. Wold, Norge                         60.53  “
 6. Solveig Vråle, Norge                         61.82  “
 7. Sofia Johnsson, Sverige                   61.90  “
 8. Amanda Holmberg, Sverige              64.20  “


Rolf B. Gundersen (tekst)

Skjermdump NRK  (foto)


0 Kommentar

Minneord Ivar Guttulsrød

Postet av Fredrikstad IF den 28. Mai 2019

18. mai fikk vi den triste beskjeden om at den markante idrettsleder Ivar Guttulsrød var gått bort.

Med ham har idretten i Østfold mistet en stor kapasitet og ikke minst vil Kappgangen savne hedersmannen Ivar.

Ivar ble født 15.09.1939 i Våler i Østfold. Han startet sin aktive karriere i Vannsjø (i dag Vannsjø/Svinndal). Han var meget allsidig og var med i ski (langrenn), friidrett (Kappgang, løp og Spyd), sykkel, fotball, handball, bryting, boksing og skyting (luftgevær). Beste idrettsprestasjon var i Langrenn og han avtjente verneplikten i skitroppen i Garden. Dette var den første skitroppen hvor han blant annet tjenestegjorde med skilegenden Ole Ellefsæter.

Ivar utdannet seg som lærer ved høyskolen i Halden med påbygning til spesialpedagog i Bergen og Bærum. Han tok også et år ved Gymnastikkhøjskolen i Ollerup i Danmark. Noe som preget Ivar var hans engasjement med å jobbe med barn med spesielle behov og han jobbes spesial pedagog i Fredrikstad, Greåker og Sarpsborg.

I tillegg til å like å jobbe med barn og unge hadde han et spesielt forhold til dyr etter å ha vokst opp på gård. Han var med og kjørte tømmer med hest allerede som 9 åring. Når familien flyttet på landet i 1981 begynte han med opprett og trening av travhester som han lidenskapelig holdt på med i mange år.

Han var trener for mange unge innen kappgang som ble hans lidenskap. I en periode hadde han spesielt fokus på sine egne barn Ann-Iren og Tor-Ivar og deres venner Line og Cato Viken (Stall IG).

Alle fire hevdet seg godt i kappgang med ski som vinter trening. Både Line og Ann-Iren var unge og lokale deltakere på Norges lag i VM i Fredrikstad i 1978. Også Tor-Ivar ble meget sentral i toppen av norsk kappgang. Men alle i Østfold dro nytte av Ivars kunnskap og lederegenskaper.

Ivar ble mest kjent for sine frivillige verv og administrasjon innen idrettslivet.

Stjernen: formann i ganggruppa i mange år. Leder for arrangements komiteen for VM for damer i Kappgang i Fredrikstad 1978. han var ansvarlig for sponsoropplegget samt ekspert kommentar for TV sendingen sammen med Jon Herwig Carlsen. Etter VM hadde han denne rollen sammen med NRK’s friidretts team flere ganger. Han var i mange år primus motor for Cicgnon Rund kappgang stevner i Fredrikstad. Han var også aktivt inne i sykkelgruppa i Stjernen. Det kan også nevnes at han var med som frivilling for å rydde plass i skogen den gang Stjernehallen ble bygd.

Stjernen Gang gikk senere inn i Fredrikstad IF og Ivar satt også en tid i styret der.

Han var også formann/leder i Norges Gang og turmarsj forbund i flere år og leder for Østfold Gangkrets.

Kappgang dommer på krets, nasjonalt og internasjonalt nivå. Han var i mange år ansvarlig for opplæring av dommere i Norge og Norden. Dommer i World Cup, VM Edmonton Canada 2001, dommer i flere nordiske, norske mesterskap samt mange andre nasjonale og internasjonale konkurranse. Det er bare Ivar og hans datter Ann-Iren som hatt dommergjerninger på så høyt internasjonalt nivå i Norge.

Han har en rekke utmerkelser for sitt engasjement innen idrett. Blant annet året dommerutmerkelse i Norges friidrettsforbund 2012. NFIF’s Fortjenestediplom 2015, NFØ’s Fortjenstemerke 2016.

Ivar var også medlem av Fredrikstad IF seniorlaug.

En stor idrettsleder og hedersmann har gått bort og Fredrikstad IF sender sine tanker og medfølelse til Reidun, Ann-Iren, Tor-Ivar, barnebarn og oldebarn som har mistet et kjært familiemedlem.

Han vil bli dypt savnet

Vi lyser fred over Ivar Guttulsrød minne

For Fredrikstad IF

Helge Sandvik

leder


0 Kommentar

Fornebuløpet 2019

Postet av Fredrikstad IF den 28. Mai 2019

Nytt sterkt løp av Henrik Raagaard under dagens 10 km på Fornebu. Henrik vant sin klasse (75-79) på 45:03, over 11 minutter før nummer 2 i klassen og kun 1 sekund fra å være beste tid oppnådd i denne klasse i Norge! (Se bilde fra veteranstatistikk fra Kondis, klasse 75-79 nedenfor).


Hege Gathen løp igjen en god 5 km og ble nr 4 i klasse 50-54 med 22:16.

FIF gratulerer!

Alle resultater : Fornebuløpet resultater

Link til Kondis veteranstatistikk.

Tekst: Terje Svensson


0 Kommentar

Fornebuløpet 2019

Postet av Fredrikstad IF den 28. Mai 2019

Nytt sterkt løp av Henrik Raagaard under dagens 10 km på Fornebu. Henrik vant sin klasse (75-79) på 45:03, over 11 minutter før nummer 2 i klassen!

Hege Gathen løp igjen en god 5 km og ble nr 4 i klasse 50-54 med 22:16.

FIF gratulerer!

Alle resultater : Fornebuløpet resultater


0 Kommentar

Gull - 3 sølv og 3 bronse i NM stafetter

Postet av Fredrikstad IF den 26. Mai 2019

Ida Breigan, Nora Kollerød Wold, Juliane Rosenvinge Grell og Marlen Aakre tok NM-gull med ny kretsrekord på 4x100m stafett.

FIF stilte med 7 lag i NM stafetter på Lillehammer i helgen. Alle lagene kom hjem med medaljer:  ett gull, 3 sølv og 3 bronse. Den gjeveste medaljen sørget Juliane Rosenvinge Grell, Nora Kollerød Wold, Ida Breigan og Marlen Aakre for på 4x100m kvinner senior med et lag som ikke var rendyrkede sprintere. Likevel er den utmerkede tiden 48.30 sek. ny kretsrekord med en gjennomsnittlig etappetid på litt over 12 sek.

Kretsrekord ble det også 4x400m for nesten det samme laget der Juliane var byttet ut med Anniken Aarebrot. Et godt lag jevnt besatt på alle etapper, løp inn på den flotte tiden 3.46.47 min. og sølvmedalje bare slått av Tyrving IL med 2 tiendels sekund. Tiden er en forbedring av kretsrekorden med 2.7 sekunder. Gjennomsnittlig etappetid på gode 56.7 sek.

På 4x800m Kvinner U20 tok Astrid Reknes, Astrid Stigen, Mille Lie og Emma Skibstad Bekkevik en “billig” sølvmedalje idet bare 2 lag stilte til start. Tiden 9.52.61 min. til ungjentene var imidlertid høyst godkjent med en gjennomsnittlig etappetid på 2.28 min. Vant gjorde Tyrving IL.

Sølvmedalje ble det også på 4x400m Mix U20 med denne lagoppstillingen: Anniken Aarebrot, Viktor Andresen, Emma Skibstad Bekkevik og Nils Christian Christensen med tiden 3.49.06 min. Vant gjorde Moelven IL.

4x100m Mix U20 ble mesterskapets jevneste oppgjør der Juliane Rosenvinge Grell, Joachim Teleb og Ida Breigan leverte pinnen til ankermann Kristoffer Persen. I en forrykende sisteetappe var han nær på å innhente hele forspranget til de to lagene foran. Ti meter til og det hadde vært en realitet. Tyrving IL vant på tiden 45.55 sek. FIK Orion på annenplass fikk notert 45.69 sek., mens FIF endte på bronseplass med tiden 45.70 sek.

På 4x100m Menn U20 stilte FIF med Fredrik Persen, Kristoffer Persen, Joachim Teleb og Nils Christian Christensen. Det var en kombinasjon av sprintere og mellomdistanseløpere. Likevel  kapret de en bronsemedalje med tiden 45.68 sek. 

Bronsemedalje ble det også på 4x600m Jenter 15-16 med Astrid Reknes, Aurora Johansen, Emma Bekkevik og Astrid Stigen. Som det framgår av ovenstående, ble det en hektisk helg for mange av deltakerne som velvillig stilte opp på flere lag. Laginnsatsen var upåklagelig og medaljehøsten likeså. En riktig så hyggelig helg på Lillehammer. 

I en innlagt øvelse 100 Menn senior, sesongdebuterte Kristoffer Persen med den utmerkede tiden 11.13 sek. som bare er ett tidel fra hans personlige rekord fra i fjor. Det holdt til en fjerdeplass blant 18 seniorer. 


 Av Rolf B. Gundersen


0 Kommentar

Ecotrail Oslo 2019

Postet av Fredrikstad IF den 26. Mai 2019

En meget sterk prestasjon under gårsdagens Eco Trial. Jon Andreas Balchen fra gruppe 4 gjennomførte 80 km . Det står det respekt av og vi gratulerer! (Her med startnummer 633 i ett bilde fra årets Glommaløp.)

Jon Andreas fullførte 80 km på 11:51:25. Det holdt til 7. plass i klasse 55-59.

Ole Christian Lier løp 21 km på 1:39:39 og kom inn til 4. plass i klasse 55-59.


Alle resultater : Ecotrail Oslo 2019


Foto: Rolf B. Gundersen


0 Kommentar

Oppfrisknings kurs for dommere 28. mai

Postet av Fredrikstad IF den 24. Mai 2019

Norsk friidrett Østfold arrangerer nå oppfrisknings kurs for dommere. Det vi si alle dommere som har tatt dommerkurs kan nå få et oppfrisknings kurs slik at de blir sertifisert på nytt. Norges friidrett forbund har som regel at dette skal gjøre hvert 4. år for å være godkjent krets dommer. Kurset er på ca 3 timer og det blir Nils Kristen Wiig fra Ull/ Kisa IL sammen med Ulf Reffsgård FIF som holder det.

Dato;tirsdag 28.mai

Kl; 18.30 - 21.30.

Sted ; FIF klubbhus

Påmelding MI ; https://mi.nif.no/Event#2650012-010Håper så mange som mulig har tid denne kvelden til å ta dette kurset slik at kretsen får mest mulig oppdatere dommere.


MVH

Unn Merete Lie Jæger

Norsk Friidrett Østfold


0 Kommentar

Leders hjørne 22/5-19

Postet av Fredrikstad IF den 22. Mai 2019

Hei alle medlemmer i FIF

Friidrettssesongen er i gang og vi ser nå resultater av vinterens trening. Stadig flere FIF’ere hevder seg på resultatlistene. De sosiale mediene er fulle av gode resultater og rapporter fra treninger. Takk til alle trenere/oppmenn og de aktive for kjempearbeid.

Er nå veldig spent på hvordan FIF hevder seg når mesterskapene setter i gang. Nå først er det stafett NM og jeg er sikker på at vi kommer til å se flotte resultater.

Vi har hatt to store arrangement i vår, Fredrikstadløpet og Glommaløpet, som har gått bra og mange dugnadstimer ble lagt ned. Neste stevne vi står som arrangør til er Salming Karusellen 3 på Lisleby 4. juni. Håper på stor deltakelse både fra barn og dugnadsfolk der.


Styret jobber stadig med å bedre treningsforholdene til vinteren og vi er nå i god dialog med kommunen om bruk av Østfoldhallen. Vi har mottatt et tilbud på å legge tartandekke over kontordelen der slik at vi kan trene uavhengig av fotball aktivitetene. Får vi til dette så vil vi flytte mye av aktiviteten til Østfoldhallen. Det gjenstår fremdeles en del dialog mellom eier av hallen og kommunen for å kunne starte der, men jeg er rimelig optimistisk på at vi kan få til noe der.

Friidrettshall er også et tema om dagen. Siste nyhet var at det er stor diskusjon i Sarpsborg om de går for bygging av friidrettshall på Greåker. Fredrikstad kommune er mer positiv. Det er jo veldig synd om vi ikke får til noe der. Østfold trenger en friidrettshall. Vi får følge utviklingen og håpe på at det løser seg der også.

Jeg ønsker dere alle en god konkurranse sesong både på bane og landevei (løpegruppa)

Helge Sandvik

Leder Fredrikstad IF


0 Kommentar

Idrettsmerke, mandag 27. mai

Postet av Fredrikstad IF den 21. Mai 2019

Førstkommende mandag, 27. mai, kan du igjen ta idrettsmerke. Oppmøte på Lisleby stadion kl. 18:30.

Tekst: Terje Svensson / Per Arne Carlsen


0 Kommentar

Halden Byløp søndag 19 mai 1019

Postet av Fredrikstad IF den 19. Mai 2019

Gode resultater i Halden Byløp i dag. Henrik Raagaard vant sin klasse på 5 km (her med startnr 129 i ett bilde fra Fredrikstadløpet 2018), og Alf-Georg Joranger tok en fin annenplass i klasse 40-44. Magnus Cato Andersen løp igjen raskt og tok en 4. plass i sin klasse på 10 km.

Det var litt varmt, men ellers fine løpsfohold i Halden i dag. Flat og fin løype med start og mål på Halden stadion og en lettløpt og fin trase i sentrum.

Resultater FIF

5 km
Alf-Georg Joranger, 17:54, nr 2 i klasse 40-44
Henrik Raagaard, 21:50, nr 1 i klasse 75+

10 km
Magnus Cato Andersen, 35:28, nr 4 i klasse 23-34
Terje Svensson, 48:53, nr 4 i klasse 55-59

Alle resultater : Halden Byløp

Tekst: Terje Svensson
Foto: Rolf B. Gundersen


0 Kommentar

Gøteborgsvarvet lørdag 18 mai 2019

Postet av Fredrikstad IF den 19. Mai 2019

Linda, Ulf og Martin fullførte gårsdagens halvmaraton, vi gratulerer!. Her Ulf Reffsgård etter målgang i Gøteborgsvarvet. 

Linda Gathen, 2:23:48

Martin Fredheim, 1:45:17
Ulf Reffsgård, 2:01:54

Les omtale av løpet på Kondis.no


0 Kommentar

BDO-mila

Postet av Fredrikstad IF den 16. Mai 2019

Fine prestasjoner fra FIF under onsdagens BDO-mila, her en glad gjeng fra gruppe 6 sammen med en ikke helt ukjent skiløper.

Både Magnus Cato Andersen og Marie Grønneberg kom på 5. plass totalt.


Resultater Fredrikstad IF
Marie Grønneberg, 47:06:50
Ida Barstad, 48:04:40

Magnus Cato Andersen, 40:28:40
Fredrik Andersen, 44:03:00
Kai Berg, 45:35:30
Knut Magne Furuheim, 46:27:90
Lasse Lieberknecht, 48:22:70
Stig Andresen, 51:21:30
Svend Persen, 55:37:20

Alle resultater: BDO-Mila

Tekst: Terje Svensson
Bilde: Fra gruppe 6


0 Kommentar

Flott FIF-innsats i Sparebanklekene

Postet av Fredrikstad IF den 13. Mai 2019

Henrik Elias Karlsen i klassen Gutter 10 år ble best i fire øvelser og kastet liten ball hele 38.69m.

Stevnene kommer på rekke og rad utover, og søndag gikk Sparebanklekene av stabelen i Askim. Selv om sterk motvind preget resultatene, kom FIF-ungdommene hjem med mange flotte plasseringer. Verd å merke seg 10-årige Henrik Elias Karlsen som stilte i 4 øvelser; 60m, 600m, lengde og liten ball og ble best i samtlige. Spesielt flott var resultatet 38.69m med liten ball som var hele ti meter foran nestemann. Elias Persen i Gutter 11 år var ikke snauere enn at han  ble bestemann i de 3 øvelsene han stilte; 60m, lengde og liten ball. Ian Beck van Dortmont hoppet hele 1.41m i høyde som holdt til seier i klassen Gutter 13 år tett fulgt av lagkamerat Robin Agard som hoppet 1.36m. Ian vant også 60m. Caroline Vangsnes i klassen Jenter 11 år rasket også godt med seg av premier med førsteplasser på 60m og 600m, og annenplasser i lengde og liten ball. Dina Rosenvinge Aasen var uten konkurranse i klassen Jenter 13 år på 60m, lengde og kule. Jamila Isman i klassen Jenter 14 år hoppet flotte 1.41m i høyde og ble nummer 2 i lengde og nummer 3 på 600m. Anniken Aarebrot sesongdebuterte på 800m ute i ensom majestet. Tiden 2.19.79 min. er absolutt godkjent under rådende forhold, og viser at hun er i rute for større oppgaver.


Rolf B. Gundersen (tekst og foto)

Se resultater på: www.askimif.no/friidrett0 Kommentar

Glommaløpet 11. mai 2019

Postet av Fredrikstad IF den 12. Mai 2019

August Flø ble igjen raskeste herre under gårsdagens Glommaløp, Med tiden 56:33 var han 16 sekunder foran Ole-Hermann Røhr fra Ryggejoggen. Lars-Kristian Lunde fra Slevik IL kom inn til 3. plass på 58:40.

Marte Sendestad var raskeste kvinne langs Glomma i går med 1:07:38. På plassene bak fulgte Inger Lise Hystad fra Østbygda IL med 1:08:16 og Anniken Wallin fra Salmin Norge med 1:08:17.

Totalt 1320 løpere løp en av distansene i årets Glommaløp.
37 deltok i barneløpet
6 deltok i ungdomsløpet
71 stafettlag fullførte (710 løpere).
530 fullførte 10 miles individuelt.
37 startet trim uten tidtagning.

Resultater

Du finner alle resultater på nett her: Resultater Eqtiming
Klassevis resultatliste
Total resultatliste
Startliste 10 miles uten tidtagning
Glommaløpet - tider barneløp
Glommaløpet - tider ungdomsløp

Resultater FIF

I tillegg til seieren til August Flø fikk vi klasseseire til May Ulvåen i klasse 65-69, Kjell-Arne Johansen i klasse 65-69 og ikke minst til Henrik Lund Raagaard i klasse 75+. Henriks tid på 1:45:45 er imponerende! 

May og Henrik noterte seg også for ny bestetid i sin klasse i Glommaløpet.

Marie Grønneberg, 1:08:18, nr 2 i klasse 40-44
Hege Gathen 1:17:00, nr 2 i klasse 50-54
Heidi Ellefsen, 1:17:55, nr 7 i klasse 40-44
Tina Bergstrøm, 1:21:21, nr 2 i klasse 55-49
Kristin Josefsen 1:24:46, nr 5 i klasse 50-54
Kari Elisabeth Graham, 1:31:45, nr 3 i klasse 55-49
May Ulvåen, 1:32:21, nr 1 i klasse 65-69 

August Flø, 56:33, nr 1 i klasse 23-34 og raskeste herre totalt
Magnus Cato Andersen, 59:51, nr 3 i klasse 23-34
Knut Magne Furuheim, 1:08:15, nr 4 i klasse 55-59
Regin Wernersen, 1:08:39, nr 14 i klasse 45-49
Lasse Lieberknecht, 1:11:30, nr 4 i klasse 50-54
Ole Christian, Lier 1:13:02, nr 7 i klasse 55-59
Jarle Jørgensen, 1:13:03, nr 17 i klasse 40-44
Henrik Lund Raagaard 1:14:45, nr 1 i klasse 75+
Halvard Grini, 1:15:41, nr 26 i klasse 45-49
Per Harald Nilsen, 1:19:02 17:26, nr 4 i klasse 60-64
Martin Fredheim, 1:20:00, nr 30 i klasse 40-44
Terje R Svensson, 1:20:18, nr 14 i klasse 55-59
Kjell Arne Johansen, 1:20:43, nr 1 i klasse 65-69
Terje Hansen, 1:21:00 19:24, nr 6 i klasse 60-64
Steinar Angelskår, 1:22:23, nr 4 i klasse 65-69
Morten Hansen, 1:30:41, nr 29 i klasse 55-59
Leif Roar Jørgensen 1:31:56, nr 2 i klasse 75+

Les omtale av løpet på Kondis.no (Flø og Sendestad vant Glommaløpet), på f-b.no (tekst og bilder) og sa.no (tekst og bilder). Begge de 2 siste krever innlogging.

Bildealbum

Barneløpet
10 miles, starten og underveis i løypa
Målgang
Premieutdeling

Bilder av noen av løperne fra FIF.

Kari Graham (først  bildet).

Kjell Arne Johansen

Knut Magne Furuheim og Marie Grønneberg

Kristin Josefsen

Magnus Cato Andersen

Ole Christian Lier

Per Harald Nilsen (682)

Steinar Angelskår (i front)

Regin Wernersen

Terje Hansen

Tina Bergstrøm


Tekst: Terje Svensson
Foto: Rolf B. Gundersen og Rune Christiansen (bildealbum fra målgang og premieutdeling)


0 Kommentar

Vårlotteriet 2019 - Takk for stor innsats både til selgere og kjøpere.

Postet av Fredrikstad IF den 10. Mai 2019

Gevinster kan hentes på FIF huset mandag 13.05 fra kl 1700 til 1800.

Hilsen finanskomiteen.

 


TREKNINGSLISTE VÅRLOTTERIET 2019
LODD NRTELEFON
1.GEVINSTGAVEKORT FRA G-MAXEmma Bekkevik6401981 59 930
2. GEVINSTJAKKEElin Pettersen3048480 59 402
3. GEVINST JAKKEMartin Eilertsen9218958 86 471
4. GEVINSTJAKKEHauge5510977 75 166
5. GEVINSTJAKKEIren Kristiansen4013902 97 682
6. GEVINSTT-SKJORTEKetil Holmskau6768958 36 685
7. GEVINSTT-SKJORTELiv L Vidacic5055916 917 88
8. GEVINSTT-SKJORTETerje Marthinsen1241928 64 379
9. GEVINSTT-SKJORTEGro Dahle6032924 40 165
10. GEVINSTT-SKJORTEAnne- Lise T Gjelseth5913928 66 647
11. GEVINSTGAVEKORT FRA XL BYGGSondre Barlien2584971 49 230
12. GEVINSTGAVEKORT FRA XL BYGGAnne Fjeld7506416 16 991
13. GEVINSTGAVEKORT FRA XL BYGGCathrine Larsen1452905 59 119
 14.GEVINSTBOK OM FREDRIKSTADStein Ramsøy2574905 79 259
15. GEVINSTBOK OM FREDRIKSTADAudun Eilertsen2638977 89 623
16. GEVINST BOK OM FREDRIKSTADKristin Terland1034Risløkka 21 A
17. GEVINSTGAVEKORT FRA COLOR LINEAxel Rubino Rasmussen9087957 06 522
18. GEVINSTGAVEKORT FRA COLOR LINEMia Lund7754979 60 737
19. GEVINSTGAVEKORT FRA COLOR LINEMaja6723916 23 306
20. GEVINSTGAVEKORT FRA COLOR LINEBreigan6489975 44 319
21. GEVINSTGAVEKORT FRA COLOR LINECarina Brimsholm2920917 20 412
22. GEVINSTGAVEKORT FRA COLOR LINEBror Wettre3209992 74 073
23. GEVINSTGAVEKORT FRA COLOR LINEKari Langseth5391467 61 859
24. GEVINSTGAVEKORT FRA COLOR LINEBreiland Wiborg1618415 41 549
25. GEVINSTGAVEKORT FRA COLOR LINEAndrea G Hansen7576909 12 551

0 Kommentar

TINEstafetten – løpsfest på Lisleby

Postet av Fredrikstad IF den 7. Mai 2019

200 lag og 2.000 skoleelever fra distriktet stilte til start i verdens største stafett på Lisleby.

I 25 år har tilsammen over 1.7 millioner skoleelever deltatt i TINEstafetten som går under betegnelsen “Verden største stafett”. I dag ble den arrangert for 26. gang på 300 arenaer over hele landet med 107.000 ungdomsskoleelever på 6.-9. klassetrinn på startstreken. Fredrikstad Idrettsforening har vært regional arrangør i alle disse årene, og har fått anerkjennelse for det.

På Sentralidrettsanlegget på Lisleby stilte 200 lag og 2.000 elever fra distriktets ungdomsskoler i en mixed stafett som gikk over 8 etapper. Det er 4 jenter og 4 gutter på hvert lag som hver løp en halv runde på 200m. I det flotte været rådet den rene feststemningen på arenaen. Spente og forventningsfulle barn løp av hjertets lyst. Det ble vist stor løperglede og entusiasme og utkjempet mange intense dueller. Skolevenner på en fullsatt tribune heiet høylydt på sine og skapte stadionstemning. Riktig en festdag på Lisleby. FIF’s Seniorlaug stilte med dyktige og erfarne  funksjonærer. De er drillet på gjennomføringen av dette arrangementet som oppskriftsmessig gikk på skinner.

TINEstafetten er Norges desidert største ungdomsmønstring for elever fra 6.-9. klassetrinn. Det var Norges Friidrettsforbund som i 1993 henvendte seg til TINE for å få sponset en friidrettstafett for skoler. TINE ble med på dette samarbeidet for å motivere til økt fysisk aktivitet og bevissthet rundt kosthold hos ungdom. I år ønsket TINE å benytte dette arrangementet,  i samarbeid med Miljøagentene, til å sette fokus på en av vår tids viktigste saker: klima og miljø. Vi trenger å gjøre en jobb her for å sikre kommende generasjoner en bærekraftig framtid. Det er også en stafett.

Se bildealbum

Av Rolf B. Gundersen (tekst og foto)
0 Kommentar

Glommaløpet 11. mai - praktisk informasjon

Postet av Fredrikstad IF den 7. Mai 2019

Lørdag 11. mai er det klart for Glommaløpet! Værutsiktene for lørdag er bra, og vi unngår i hvert fall den sterke varmen vi hadde i fjor.

Påmelding til stafetten er steng, og her er hele 76 stafettlag påmeldt.

Påmelding til enkeltdistanser på nett er åpen helt til 1 time før løpsstart (det vil kl. 13:00 på lørdag). Påmelding kan du gjøre her: Påmelding

Stafetten - henting av startnummer
Startnumrene til stafettlagene må hentes på forhånd. Vi har utdeling av startnummer på følgende steder (valg av hentested er gjort ved registrering av påmeldingen) 

 • Onsdag 8. mai, i Torvbyen i Fredrikstad mellom kl. 16:00 og 20:00
 • Torsdag 9. mai, på G-Sport i Amfi Borg i Sarpsborg mellom kl. 16:00 og 20:00.


10 miles med og uten tidtagning - henting av startnummer
 Vi har utdeling av startnummer på følgende steder (valg av hentested er gjort ved registrering av påmeldingen) 

 • Onsdag 8. mai, i Torvbyen i Fredrikstad mellom kl. 16:00 og 20:00
 • Torsdag 9. mai, på G-Sport i Amfi Borg i Sarpsborg mellom kl. 16:00 og 20:00.
 • Lørdag 11. mai i sekretariatet på Sarpsborg Torg, fra kl. 10:00.

De som har bestilt t-skjorte får denne utlevert sammen med startnummeret.

 

Startnummer er tildelt og finnes på startlistene. Informasjon om startnummer sendes også på sms.  (Startnummer tildeles nå fortløpende ved påmelding).

 

Barne- og ungdomsløp

Husk at det er barne- og ungdomsløp i Sarpsborg i forkant av hovedløp og stafett. Barne- og ungdomsløpene har start og mål på Sarpsborg Torg og starter ca. kl. 13. Påmelding gjøres på Sarpsborg Torg på løpsdagen frem til kl. 12.30 (kr. 50). Sikkert litt stas for ungene å være med på løp samme dag som mamma og pappa.


Ønsker du å se bilder eller resultater fra tidligere års løp så finner du dem her: Glommaløpet år-for-år..


Lykke til med løpet på lørdag!0 Kommentar

FIF-tøy

Postet av Fredrikstad IF den 2. Mai 2019

Alt av FIF-tøy er nå på lager hos G-Max i Østfoldhallen.


0 Kommentar

FIF-Tøy

Postet av Fredrikstad IF den 2. Mai 2019

Alt av FIF-tøy er nå på lager hos G-Max i Østfoldhallen.


0 Kommentar

Banesesongen igang

Postet av Fredrikstad IF den 2. Mai 2019

FIF stilte med en rekke ungdommer da banesesongen startet i Ås 1. mai. På bildet ser vi noen av deltakerne klare til dyst. Bak fra venstre: Ian Beck van Dortmont, Martin Olander Bekkevold Eilertsen, Marius Persen, Leevi Joonatan Puustinen, Vincent Richard Johansen, Sean Martin Bjønnes og Elias Persen. Foran fra venstre: Dina Rosenvinge Aasen, Aurora Ellefsen, Hermine Ellefsen og Ingrid Westberg.

Disse stevnene for de unge satser på allsidighet og har flere løpsøvelser, hopp og kast på programmet. Hensikten er at utøverne skal delta i flere øvelser. Det gjorde FIF’erne med stort hell. Lagmessig vant de begge stafettene over 4x60m for henholdsvis Jenter 13/14 år og Gutter 13/14 år. Sterkt levert. 

Av individuelle prestasjoner må vi nevne Elias Persen 3 seire i klassen Gutter 11 år: 60m på tiden 8.7 sek., 200m 30.3 sek. og lengde 4.06m. Gode resultater på høyde med personlig bestenoteringer. Aida Cesilie Agard, Jenter 17 år, vant liten ball med et kast på 18.44m. Storebror Robin meldte seg på i kastfamilien med en flott annenplass i kule Gutter 13 år og 9.49m. Løpsvillige Dina Rosenvinge Aasen tok en overlegen seier på 60m Jenter 13 år med den fin-fine tiden 8.3 sek. som er personlig bestenotering med manuell tidtaking. Sean Martin Bjønnes tok en overbevisende seier på 200m med den flotte tiden 28.9 sek. Ferske Viktoria Magnussen, Jenter 14 år, fikk fine plasseringer på 300m og 48.0 sek. (2), lengde 4.03m (2) og kule 8.77m (3). Morsomt og jevnt oppgjør mellom 3 lovende FIF-jenter ble det på 600m Jenter 13 år, der bare tideler skilte. Ingrid Westberg 1.53.9 min. foran tvillingene Hermine Ellefsen 1.54.5 min. og Aurora Ellefsen 1.54.6 min. Plasseringene i det sterke feltet ble henholdsvis nr. 6,7 og 8.


Rolf B. Gundersen (tekst)

Helen Persen (foto)


Se resultater på Ås Idrettslags hjemmeside:  www.asil.no/friidrett
0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline