Rallarvegsløpet 2019

Postet av Fredrikstad IF den 22. Jul 2019

På de 17 åra Rallarvegsløpet har vært arrangert, har det aldri vært så mye regn og motvind som på førsteetappen i årets løp. Men 31 barskinger fullførte de 54 kilometerne fra Flåm til Finse, inkludert Jon Andreas Balchen fra Fif.

Hovedløpet med 54 km fra Flåm til Finse på lørdag og 27 km videre til Haugstøl på søndag (idag).

Jon Andreas løp på 11:15:20. FIF gratulerer!

(Tekst og bilde er hentet fra facebook, side Folk i FIF)

Oslo Sommerstevne 2019

Postet av Fredrikstad IF den 19. Jul 2019

Selv om vi er midt i juli tar ikke alle tar fri fra konkurranse. Magnus fra gruppe 6 deltok på Oslo Sommerstevne 2019, arrangert av Oslo Friidretskrets på Bislett i går 17.juli. Det ble en veldig god tid, faktisk ny personlig rekord med 34:23:29 på 10 000 meter. Fredrikstad IF gratulerer!

(Tekst og bilde fra Folk i FIF på facebook.)

Nora Wold beste østfolding i U23EM

Postet av Fredrikstad IF den 13. Jul 2019

Nora Wold nådde sin målsetting med semifinaleplass på 400m hekk. Her sammen med lagvenninne Mari S. Skjæggestad

Nora Wold nådde sin målsetting om semifinaleplass på 400m hekk i U23EM i Gävle i Sverige. Etter et godt løp i forsøket, avanserte hun til semifinale med knapp margin. Der løp hun på 59.17 sek. og det holdt til en 11. plass i det gode selskapet. Dermed ble hun beste norske på distansen foran to lagvenninner og kun tre plasser fra finale. 58.44 sek. eller bedre måtte til for å nå finalen. Nora syntes ikke semifinaleløpet var optimalt da hun falt noe ut av rytmen i de første hekkepasseringene. Det betyr at hun har mer å gå på.

Nora ble også beste østfolding idet Magdeli Støten, Sarpsborg IL røk ut i forsøket på 100m hekk med tiden 14.38 sek. Det holdt til en 26. plass. Ekstra uheldig var Fredrik Sandvik, Askim IF i forsøket på 3000m hinder. Etter å ha vært med i teten og preget løpet, snublet han i et hinder på sisterunden og fikk spolert en god plassering og avansement. Han måtte tilbake og passere hinderet på nytt og mistet mye tid. Likevel kom han inn på tiden 9.03.23 min. og en 17. plass. Kun et par sekunder fra finaleplass.

Rolf B. Gundersen (tekst)

Nora Wold/Instagram (foto)

Hulu Langat Marathon

Postet av Fredrikstad IF den 9. Jul 2019

Fairuz Syed Ahmad debuterte på maratondistansen i Hulu Langat Marathon i Malaysia, og det med en 2. plass i klasse 35-39. Tiden ble 4:33:23. Løpet startet 04:30 på morgenen, i 27 varmegrader og de fikk også med seg ett tropisk regnskyll under veis. Gratulerer med fin debut!

Tekst: Terje Svensson
Foto. Rolf B. Gundersen (Fredrikstadløpet 2018)

Strømstadmilen 7. juli 2019

Postet av Fredrikstad IF den 7. Jul 2019

Astrid Stigen tok en 3. plass i klasse 15 år på 5 km under Strømstadmilen i dag med tiden 19:02, kun 7 sekunder bak vinneren (bildet er fra Fredrikstadløpet 2018).

Anne Grethe Tegner løp 10 km på 57:15 og ble med det nr 4 i klasse K60.

Strømstadmilens hjemmeside (med link til alle resultater) : milen.se

Unionsmaraton 6. juni 2019

Postet av Fredrikstad IF den 6. Jul 2019

Klasseseier til Tom Sognlien og Knut Magne Furuheim i Unionsmaraton i Rømskog i dag! Bildet av Tom er fra målgang under fjorårets Fredrikstadmarka Rundt.

Tom løp maraton og vant klasse 60-64 på 4:02:08. Knut Magne vant halvmaraton klasse 55-59 på 1:35:34. Det holdt også til en sterk 8. plass totalt på halvmaraton.

Bra tider i en tøff løype, gratulerer til begge!

Alle resultater finner du her.

Nora Wold til U23 EM

Elisabeth Slettum og Nora Wold tok henholdvis første og annen plass på 400m hekk i Boysen Memorial

Nora Wold er tatt ut til å representere Norge i U23 EM i Gävle i Sverige neste helg. Der skal hun løpe 400m hekk. Hun får følge av 2 andre østfoldinger. Magdeli Støten, Sarpsborg IL som skal løpe 100m hekk og Fredrik Sandvik, Askim IF som stiller på 3000m hinder. Den norske troppen består i alt av 17 jenter og 10 gutter som skal bryne seg på jevnaldrende fra hele Europa på Gävlehov Stadion.

Nora fikk en fin gjennomkjøring før EM under Boysen Memorial på Bislett. Der løp hun inn til annenplass på 400m hekk på 59.26 sek. og nok en gang under minuttet. Elisabeth Slettum, Skjalg IL vant på tiden 58.98 sek. Nora løp også 200m på ny pers 25.44 sek. (5.plass). På 200m stilte også 3 gutter fra FIF som gjorde sine saker bra under sterkt varierende vindforhold. Kristoffer Persen løp på 22.29 sek. (11. plass), Didrik Grøm fikk tiden 23.22 sek. (17.plass) og Tobias Lien fikk notert 23.28 sek. (19.plass). Nils Christian Christensen løp 800m på 2.07.00 min.

Det er verd å merke seg at Boysen Memorial er et rent seniorstevne med et komprimert øvelsesprogram. Arrangementet er til minne om Audun Boysen - vår internasjonale mellomdistanseløper i 1950-årene med verdensrekorder og strålende meritter.

Jens Petter Wold (foto)

Se resultater her

God innsats i VU-spelen i Gøteborg

Postet av Fredrikstad IF den 1. Jul 2019

Världsungdomsspelen på Ullevi i Gøteborg er verdens største friidrettsarrangement for ungdom. Stevnet gikk av stabelen i helgen med 3.500 deltakere fra hele verden. Det ble gjennomført imponerende 8.600 starter. FIF deltok med en mindre gruppe utøvere som presterte godt og opp mot sitt beste. Det holdt imidlertid ikke til pallplasser denne gangen selv om det var nære på.

I klassen Jenter 13 leverte Ingrid Westberg og tvillingene Hermine og Aurora Ellefsen gode løp på 600m. Aurora var best med personbeste 1.46.95 min., Hermine fikk tiden 1.49.56 min., mens Ingrid løp inn på 1.49.88 min. Hun løp også 200m på 28.22 sek. og fikk følge av Dina Rosenvinge Aasen på tiden 28.55 sek.

I klassen Jenter 14 år løp Leah Strand 300m på 45.57 sek. mens Viktoria Magnussen fikk tiden 47.09 sek. I klassen Jenter 15 år noterte Emma Skibstad Bekkevik seg igjen for ny bestenotering på 300m hekk med den gode tiden 46.09 sek. som ga en fin 5. plass. I samme klassen løp Astrid Stigen 2000m på 7.00.03 min.  I klassen Jenter 17 år vant Juliane Rosenvinge Grell sitt heat på 200m med tiden 25.69 sek. 100m løp hun på 12.59 sek. Synne Pedersen kastet 37.85m i slegge. Ida Breigan (14) stilte i seniorklassen på 200m og løp på 24.60 sek. som er ny personlig bestenotering igjen. Tiden holdt til en 10. plass blant 60 seniorer. Nora Wold krøp igjen under minuttet på 400m hekk med tiden 59.42 sek. Det holdt til en 4. plass. Vant gjorde den norske favoritten Amalie Iuel med tiden 57.51 sek. Norsk også på 3. og 5. plass. Nora løp også 400m på den gode tiden 56.67 sek. som er årsbeste. Det ble en 6. plass.

I klassen Gutter 17 år løp Didrik Grøm 100m på den gode tiden 11.35 sek. og 200m på 23.04 sek. til tross for treningsopphold og skadeavbrekk. Nils Christian Christensen har også slitt med skade, men kommer nå tilbake med den godkjente tiden 2.03.45 på 800m. I klassen Gutter 19 år dro Kristoffer Persen til med årsbeste på 100m med tiden 11.07 sek. Det var bare ett hundredel fra heatseier. På 200m fikk han tiden 22.71 sek.