Tilbake i organisert trening

Postet av Fredrikstad IF den 13. Mai 2020

Av Rolf B. Gundersen (tekst og foto)

og Jens Petter Wold (foto)

Gradvis, steg for steg, er FIF tilbake til organisert trening. Aktivitetene skjer innenfor de strenge bestemmelsene for smittespredning. Det er fritt fram for løping i grupper på 20 dersom avstanden mellom utøverne er en meter. I tekniske øvelser er det sterke begrensninger når det gjelder berøring av redskaper. Lengdehopp er tillatt mens høyde kun kan utføres dersom man lander på eget underlag. Altså et stykke vei å gå, men det går sakte men sikkert i riktig retning. Mellomdistansegruppa trener i Bjørndalen, mens de øvrige er på Sentralidrettsanlegget på Lisleby. Invitasjon til første stevne er allerede gått ut. Det er Ullensaker/Kisa som åpner opp på Jessheim 23. og 24. mai med et arrangement tilpasset retningslinjene for smittevern. FIF sender noen utøvere dit. De begynner å bli litt sultne på konkurranser og resultater nå. Se også egen sak om avtale med Fredrikstad kommune.

Fredrikstad IF og coronasituasjonen

Postet av Fredrikstad IF den 13. Mai 2020

Vi har snakket med Idrett i Fredrikstad kommune og det kan nå gis tillatelse til 2 grupper  med 20 i hver gruppe samtidig på Lisleby. Men viktig at vi holder avstand på 1 meter.

Det er også viktig av vi bruker desinfiseringsmiddel på utstyr etter bruk. Dette er viktig at alle som bruker utstyret må gjøre etter endt trening.

Det er satt inn desinfiseringsmiddel i utstyrsboden for vask av utstyr etter bruk.

Treningstider og antall må man sjekke med hver enkelt trener/oppmann i sin respektive gruppe.

Foreløpig kan vi ikke åpne for bruk at styrkerom og garderober på FIF huset. Vi avventer her nærmere beskjed fra myndighetene om når vi kan åpne.

Helge S

Vårlotteriet

Postet av Fredrikstad IF den 1. Mai 2020

Leveringsdato og trekningen av vårlotteriet er utsatt inntil videre.

Minneord Sverre Ivar Authen - 1936-2020

Postet av Fredrikstad IF den 21. Apr 2020

16. april mottok vi beskjed om at Sverre Authen hadde gått bort. Sverre har vært medlem av FIF siden han flyttet hit til byen i 1968

Han fulgte på 70 tallet opp sønnen Terje og fikk da mange venner i FIF. Disse vennskapene fortsatte også etter at Terje sluttet med friidrett. Han har sjelden sagt nei til å ta på seg store og små oppgaver for FIF. Dette førte til at han i 1996 mottok FIF`s fortjenestemedalje for sin innsats gjennom mange år.

Det kunne virke som om dette var en spore til økt innsats og ved små og særlig store nasjonale og internasjonale stevner gjennom minst 30 år har han med bla sine datakunnskaper og ordenssans vært en sentral og viktig bidragsyter. Han hadde i en årrekke også ansvaret for sekretariatet i Tinestafetten med rundt 2000 deltakere og over 100 funksjonærer.

I de ca 10 siste årene har han hatt ansvar for alt av arkiv i FIF. Også på dette området er jobben utført på beste måte. I 12 år (2007-2019) var han med i FIF`s Fondsutvalg og også her ble arbeidet veldig bra utført.

Sverre Authen har også vært en verdifull sosial bidragsyter. Han har vært en aktiv deltaker i sosiale sammenhenger i hovdeforeningen, seniorlauget og seniortrimmen helt fram til på nyåret i 2020.

Han vil bli savnet både som kamerat og som verdifull bidragsyter på mange måter.

Vi lyser fred over Sverres minne.

For FIF hovedstyre                                      FIF seniorlaug og seniortrimmen

Helge Sandvik                                              Åge Evensen

Fredrikstadløpet 2020 og 2021

Postet av Fredrikstad IF den 28. Mar 2020

Som kjent så måtte Fredrikstadløpet 2020 avlyses, i likhet med andre arrangement denne våren. Vi har nå funnet dato for neste års løp. Fredrikstadløpet 2021 vil bli arrangert søndag 11. april, uken etter påske. Vi gleder oss allerede!

Påmeldte til løpet i 2020 har nå fått epost om dette og om hvilke valg de har med innbetalt startavgift for 2020. De kan velge mellom å overføre påmeldingen til Fredrikstadløpet 2021, få full refusjon av startavgiften eller donere startavgiften til Fredrikstad IF. Vi må ha tilbakemelding om dette innen 30. april. Tilbakebetaling skjer etter 30. april.

Ordinær påmelding til Fredrikstadløpet 2021 er ennå ikke åpnet. Vi kommer tilbake med informasjon når påmeldingen er åpnet.

Fredrikstad IF ønsker også å takke for alle hyggelige tilbakemeldinger vi har fått i forbindelse med Fredrikstadløpet 2020!