Medaljedryss på FIF i UM innendørs

Postet av Fredrikstad IF den 3. Mar 2019

Ida Breigan ble en av forgrunnsfigurene under UM i friidrett innendørs som ble avviklet i Ulsteinvik i helgen med over 500 deltakere fra 120 idrettslag. Hun var ikke snauere enn at hun tok en Johaug og reiste hjem fra mesterskapet med 3 gull på 3 starter i klassen Jenter 15 år. Begge løpsøvelsene vant hun med solid margin uten i det hele tatt å være truet. På 60m tok hun seg lekende lett til finalen i forsøket der tiden igjen var under åtte sekunder. I finalen seiret hun lett med tiden 8.02 sek. På 200m tok hun seg greitt til finalen der hun vant med klar margin på ny personlig bestenotering 25.51 sek. i lengde hadde hun alle sine gyldige hopp over fem meter. Hun vant øvelsen på ny personlig bestenotering 5.34m. Resultatene tyder på at Ida går en meget spennende sesong i møte.

Anniken Aarebrot J17 løp inn til annenplass og sølv på 800m. Det ble et lureløp der ingen ville sette fart fra start. Etter en førsterunde i joggetempo, sluttet løpet i et spurtoppgjør der hun endte på annenplass med tiden 2.18.81 min. som er over fire sekunder bak personlig bestenotering. På 400m ble det litt annet tempo, og der tok hun en fin tredjeplass og bronsemedalje med personlig bestenotering 58.50 sek. Ingen tvil om at hun er i rute foran utesesongen.

Didrik Grøm G17 viste en gryende form på sprintdistansene. Han tok en flott annenplass og sølvmedalje på 200m med tiden 22.80 sek. etter et sterkt løp og fint driv på distansen. På 60m vartet han opp med personlig bestenotering og tiden 7.19 sek. i forsøket. Dessverre ble han litt for ivrig i finalen og tyvstartet. Det endte med diskvalifikasjon og en sikker medalje glapp. Didrik har vist formstigning i hvert løp. Det lover godt i fortsettelsen.

Nils Christian Christensen G17 viste at formen er i anmarsj etter en noe trøblete treningsperiode i vinter. Han gjennomførte en god 800m på tiden 2.04.24 min. som er på høyde med det han tidligere har prestert inne. Det resulterte i en fin tredjeplass og bronsemedalje. Nils stilte også på 400m der det ble femteplass og ny bestenotering inne med tiden 54.54 sek.

Kristoffer Persen G18/19 leverte flott i den tøffe konkurransen på 60m. De innledende rundene endte med et intenst og tett oppgjør i finalen der bare hundredeler skilte. Målfoto viste at hen endte på tredjeplass og bronsemedalje med tiden 7.19 sek. På 200m kvalifiserte han seg til finaleplass med den gode tiden 22.80 sek. Der var han imidlertid sjanseløs i den krappe og ugunstige indrebanen.

Juliane Rosenvinge Grell J17 var i siget igjen og tok seg til finale på 60m. Her vartet hun opp med ny personlig bestenotering på 8.16 sek. og tok en meget hederlig fjerdeplass. På 200m ble det også personlig bestenotering i forsøket med tiden 26.73 sek. Amanda Bakker Knutsen J17 løp finale på 60m hekk. Med tiden 9.62 sek. og opp mot sitt beste, tok hun en hederlig femteplass. På 60m ble tiden 8.54 sek. i forsøket. Astrid Reknes J15 løp en solid 800m på 2.25.09 min. som holdt til en femteplass. Tobias Lien U23 leverte gode løp på 60m og 200m, men det holdt ikke til avansement i den sterke konkurransen.

Av Rolf B. Gundersen (tekst) og Jens Inge Ringstad (foto)