​Nora slettet 37 år gammel rekord

Postet av Fredrikstad IF den 29. Jun 2018

I Världsungdomsspelen på Nya Ullevi i Gøteborg løp Nora Wold glimrende på 400 m hekk og noterte seg for tiden 58.58 sek. Dermed slettet hun Anne Hemstads 37 år gamle klubb- og kretsrekord på 58.86 sek. Tiden holdt til en fjerdeplass i den sterke konkurransen som talte 20 startende. Løpet ble vunnet av Amalie Iuel, Tyrving IL, på tiden 56.07 som er ny stevnerekord. Marlen Aakre fikk løpet sitt ødelagt av feilinnstilt 5. hekk. Den ble stående på 91 cm etter herreløpet, mens høyden for kvinner er 76 cm. Marlen kom ut av rytmen og mistet flyten, men løp likevel under minuttet og kom inn på en imponerende sjetteplass med tiden 59.55 sek. Meget godt levert av FIF sine beste, kvinnelige utøvere.

Nils Christian Christensen gikk opp en klasse og stilte på 800 m i Gutter 17 år. Nils som fyller 16 år først i juli, leverte et meget sterkt og veldisponert løp og kom inn på tiden 2.00.18 min. som igjen er en personlig rekordforbedring. Det holdt til en femteplass i den meget tøffe konkurransen som talte hele 37 deltakere. Sikkert bittert å være et par løpesteg fra den magiske grensen på 2 min., men den faller nok snart likevel. Gutten er i form.

Astrid Reknes i klassen Jenter 14 år, leverte også en solid 800 m og satte personlig rekord med den flotte tiden 2.23.92 min. Det plasserte henne helt oppe på en 9. plass i den tette konkurransen som talte hele 47 løpere.

Världsungdomsspelen er en stormønstring av friidrettsutøvere opp til 23 år. Det er et internasjonalt stevne som strekker seg over 3 dager. Det begynte i 1996 med 1.800 starter til det i år har økt til hele 8.500 starter. Det samler utøvere fra hele verden, og Norge er spesielt godt representert på startlistene. Hyggelig at FIF-utøvere gjør seg bemerket allerede på dag 1.

Av Rolf B. Gundersen (tekst og arkivfoto)