Marlen Aakre norgesmester på 400mhk - Katinka Prestøy tok sølvmedaljen

Postet av Fredrikstad IF den 1. Aug 2015

Det ble dobbelt seier til FIF under lørdagens 400 hekk finale i Haugesund.
Marlen Aakre gikk inn i mesterskapet med favorittstempelet på hennes favoritt øvelse 400mhk, men på hekkeøvelsene skal man aldri ta seieren på forskudd, for der kan mye uforutsett skje underveis. Det var derfor mye nerver før startskuddet gikk og det skulle vise seg at Marlen hadde god kontroll på feltet, der hun ledet løpet fra start til mål og vant en soleklar seier på tiden 60,6 (manuell tid).
Bak Marlen var det kamp om sølvmedaljen og minst sliten på oppløpssiden var Katinka Vaag Prestøy, som løp inn til ny pers på tiden 64,3. Katinka hadde ikke løpt 400mhk, siden NM finalen på Jessheim i fjor pga tretthetsbrudd i foten, så dette var en flott prestasjon av Katinka.
Marlen Aakre, FIF sin nye norgesmester, har for øvrig blitt tatt ut til Diamond Lauge i Zurich, der hun skal løpe i U23 delen i forkant av hoved-stevnet.
Gardar Fridriksson fikk ingen god dag i spydfinalen, der han kun fikk opp et gyldig kast på 56,94m. Det kastet oppnådde han i andre omgang og i fallet etter dette kastet ble fingeren skadet, så etter ytterligere to døde kast valgte han å bryte resten av konkurransen og endte dermed på 8.plass.