Fredrikstad maraton

Fredrikstad maraton 2017 arrangeres lørdag 28. oktober.

Fredrikstad IF ønsker velkommen til den 16. utgaven av "nye" Fredrikstad Maraton og til en hyggelig løpsopplevelse i fine omgivelser!

PÅMELDING

STARTLISTER

RESULTATER

LØYPEKART

HØYDEPROFIL

LØPSBROSJYRE

Nyheter

Se artikkel med resultater og bilder fra årets løp på våre hjemmesider : Fredrikstad maraton 2017

Husk at du også finner oss også på facebook, på "Lange løp i Fredrikstad".

Lisens

Fredrikstad IF underlagt reglene fra NFIF og vil følge disse. Det blir derfor lisens i våre løp i 2017. Les om lisensregler her: NFIF lisens.

Om Fredrikstad maraton

Fredrikstad maraton løpes i 3 like runder på 14 km. De resterende 195 meter løpes først, slik at km-passeringene på alle de 3 rundene er på samme sted. Første halvdel av løypa går på asfalt, resten på grus og skogsveier i Fredrikstadmarka.

Fjorårets vinner av herreklassen, Piotr Sutor fra PGS rett før han løp over målstreken på 2.50.40.

Litt om løypa

Løypa er den samme som den den har vært siden starten av "nye" Fredrikstad Maraton i 2001. Både start og mål er ved FIF-huset i Åsebråtveien i Fredrikstad. Fra FIF-huset går løypa sørover mot byen før den snur og går ned mot Rolvsøyveien. Derfra løper vi på gang- og sykkelveien forbi Østfoldhallen og opp mot Rolvsøy. Rett før Greåker tar vi av mot skogen og etter en drøy bakke er vi inne i marka igjen på vei tilbake til FIF-huset. Runden er på 14 km, og løpes 3 ganger.

Det er drikkestasjoner rett før Østfoldhallen (etter ca 4,5 km), på toppen av bakken inn mot Fredrikstadmarka (etter ca 9 km) og ved passing ved FIF-huset (14 km).

Det er løypevakter i de viktigste kryssene på første runde.

Drikkestasjoner

Det er 3 drikkestasjoner på hver runde. Den første er rett før Østfoldhallen, ca 5 km ut i runden. Drikkestasjon nr 2 er på toppen av bakken etter Rolvsøyhallen, akkurat når du er i gang med grusveien tilbake gjennom skogen mot FIF-huset. Den 3. drikkestasjonen er ved passering / målgang.

På drikkestasjonene serveres det vann, saft og sportsdrikk. På runde 2 og 3 er det også Cola og bananer.

Sekretariat, startnummer og annen informasjon

Sekretariatet er i FIF-huset i Åsebråtveien 42.
Etteranmelding og henting av startnummer kan gjøres fra fra kl 09:00 på løpsdagen.
Garderober er i FIF-huset.
Parkering ved Stjernehallen (ca 5 min gange gjennom skogen til FIF-huset). Det er skiltet vei til parkering.
Spørsmål: Kontakt oss på epost: lop@fredrikstadif.no.

Påmelding og resultatservice

ToppTid står for påmelding og resultatservice for Fredrikstad maraton. Påmelding gjøres via egen påmeldingsrutine på Fredrikstad maratons egen side hos ToppTid. Betaling gjøres sammen med påmeldingen. Du kan opprette en egen profil hos Topptid sammen med registrering av din påmelding. Profilen kan da benyttes på alle arrangement som Topptid har påmeldingsrutinene for, inklusive Fredrikstad-løpet, Fredrikstadmarka Rundt, Fredrikstad Maraton og Glommaløpet.

Løpere fra Fredrikstad IF melder seg også på via påmeldingsrutine på nett, men de må huske å oppgi korrekt kupongkode for å få medlemspris. Kupongkoden er MARAT_948 Se også oppslag på tavla FIF-huset.

Ved spørsmål ta kontakt med oss på lop@fredrikstadif.no.

Klasseinndeling

Årsklasser kvinner og menn:
16-17, 18-19, 20-22, 23-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79, 80+

Priser og starttider

Løpet starter 11:00.
Også i år vil det være mulig å starte kl 10:00, for de som regner med å bruke lang tid (mer enn 5 timer). Det vil ikke være bemanning på drikkestasjonene på første runde for tidlig startende.

Startkontingent kr. 400,-. Etteranmelding kr. 450,-
Merk at evt engangslisens på kr. 40,- kommer i tillegg. Kondis-rabatt: kr 80,- for medlemmer av Kondis..

Frist for forhåndspåmelding er søndag 22. oktober. Etteranmelding kan gjøre på nettet fram til torsdag 26. oktober kl. 16:00 og på løpsdagen fra 09:00.

Merk! Etteranmelding må betales kontant (ikke bankterminal). Eventuell fakturering avtales med løpets sekretæriat før løpet (lop@fredrikstadif.no)

Premiering

Fredrikstad maratons eget krus til alle som fullfører. I tillegg er det bestemannspremier.

Resultatservice

Resultatlister publiseres på denne nettsiden, samt på Topptids sider.

Historikk, bestetider og løyperekorder

Historikken er lagt ut i 2 utgaver, en alfabetisk sortert og en sortert på antall fullførte løp.
Bestetider viser beste tid oppnådd i hver enkelt klasse, samt løyperekordene.

På samlesidene til Fredrikstad maraton (år-for-år) finner du resultater for alle år, samt artikler og bilder.
.

HISTORIKK, ANTALL LØP

HISTORIKK, ALFABETISK

BESTETIDER

FREDRIKSTAD MARATON
ÅR FOR ÅR

KONTAKT OSS

Mari Gjølberg fra Rygge IL vant kvinneklassen og klasse 23-34 med tiden: 3.13.01.

Marie Grønneberg fra Fredrikstad IF gjorde nok ett godt maratonlp og ble nr 2 i kvinneklassen og vant klasse 40-44 år med tiden 3.14.16

Løpsglede ved RØYKÅS RACING GIRLS - bestående av 298 Beate Elvebakk og 291 Hege Kvitting. Rett bak følger en like blid Bjørn Dahlby Karlsen.

Alle foto: Rolf B. Gundersen.

Velkommen til Fredrikstad maraton 2017!