Håndbok for Fredrikstad IF - beskriver alt i FIF?

Postet av Fredrikstad IF den 25. Sep 2022

Styret har utarbeidet en Håndbok som beskriver FIF og driften av og i foreningen.

Styret har fulgt mal fra Idrettsforbundet og lagt inn tekst for oss. Vi har brukt kapittelinndelingen og håper den vil gi den enkelte svar på det de lurer på.

I innholdsfortegnelsen ligger det link til det enkelte punkt og i bunnen av hver side ligger det link til innhold dersom man ikke ønsker å lese fra A til Å eller ønsker å skrolle ned til ønsket punkt.

Styret har omtalt mye og dersom du ikke finner det du lurer på i håndboken eller ved å følge linker til sider på nettet (enten på vår hjemmeside eller på idrettsforbundet eller andres sider) vil vi gjerne høre fra deg. Send eventuelt mail til post@fredrikstadif.no eller bruk Kontakt oss

StyretFredrikstadmarka Rundt 9. oktober 2022 - nå også med Markatier'n

Postet av Fredrikstad IF den 24. Sep 2022

Søndag 9. oktober er det klart for den 49. utgaven av Fredrikstadmarka Rundt!

Vi håper vi får like fint løpsvær som på bildet, som er fra startet av løpet i 2018  (foto av Rolf B. Gundersen).

Nytt av året er en kortere distanse, Markatier'n. Løypa er 10,4 km og er et trimløp med tidtagning, men uten klasseinndeling. Starten går kl. 12:40, 20 minutter før hoveddistansen starter. Er du usikker på om formen holder til å gjennomføre hoveddistansen på 20 km i Fredrikstadmarka Rundt, kan du i år prøve deg på Markatier’n i stedet.  

Hovedløpet følger samme trase som de siste årene.  

Barneløpet er også tilbake igjen etter 2 år med pandemi og tilhørende begrensninger for arrangement. Påmelding til barneløpet er på løpsdagen. 

Påmelding til de andre distansene kan du gjøre her: Påmelding. Startlistene finner du her, startlister

Startnummer og etteranmelding

Startnummer kan hentes i sekretariatet på FIF-huset (Ilaveien 132) på løpsdagen, vi åpner kl 10.00. Online påmelding er åpen fram til en time før løpsstart. Du kan også etteranmelde deg i sekretariatet på løpsdagen (Vipps eller kontant betaling).

Det er skiltet vei til parkering ved Stjernehallen.


Rammen for løpene er de samme som alltid: Start og mål ved FIF-huset, mye folk og herlig høststemning ute i løypene, og ikke minst, rikelig med jangling i målområdet etter endt innsats. 

Etter målgang pleier smilene og praten å sitte løst.

Det siste året har vi registrert at mange løpsarrangementer har hatt nedgang i deltagelsen. Dette speiler vel en ganske tydelig, gjennomgående trend i samfunnet. I kjølvannet av pandemien, har folk i mindre grad vært sosialt aktive, og mange har droppet ut av den faste rytmen med regelmessig trening og deltagelse i løp som en naturlig forlengelse av dette. Terskelen for å melde seg på i løp kan ha blitt høyere. Dette er en trend som vi alle må bidra til å snu.


Her er en kort beskrivelse av de tre løpstraseene:

Fredrikstadmarka Rundt starter ved FIF-huset, gjør ei sløyfe i lysløypa ned mot Stjernehallen, før vi svinger nordover langs 2. dam i Bjørndalen, og inn i lysløypa igjen ved Skytterhuset. Derfra følger vi lysløypa på lettløpt grusunderlag fram til passering 3 km. Her kommer vi inn på trasèen til karuselløpet Borredalen rundt. Ved ca 3,5 km er det en markant stigning, og underlaget blir mer teknisk krevende med røtter og flåfjell. Før passering 6 km får vi en kort strekning med skogsbilvei, hvor vi også finner første drikkestasjon (Hatteveien, like ved Rekustad skole). Så svinger løypa igjen ut i terrenget, og vi følger myke, fine stier fram til andre drikkestasjon. Dette er rett før passering 10 km ved Rostadneset. Da er vi på løypas laveste punkt, og her starter det eneste virkelig tunge partiet. Fram til 11,5 km stiger det jevnt og trutt, og det kan være smart å ikke presse alt for hardt i kneikene her. For på toppen venter et teknisk krevende parti langs åsen sydover mot Skihytta. Ved Skihytta ligger løpets tredje (og siste) drikkestasjon. Derfra og inn til mål ved FIF-huset er det 6 km, og hele denne strekningen går i lysløypa på lettløpt grusunderlag. Det er mye tid å hente her hvis beina er spreke! 


Markatier’n: Start- og målområde er felles for Markatier’n og Fredrikstadmarka Rundt, og de to distansene følger samme trase fram til ca. 5,5km. Vi starter ved FIF-huset, løper sydover i lysløypa mot Stjernehallen, før vi svinger nordover langs 2. dam i Bjørndalen, og inn i lysløypa igjen ved Skytterhuset. Derfra følger vi lysløypa på lettløpt grusunderlag fram til passering 3 km. Her kommer vi inn på trasèen til karuselløpet Borredalen rundt. Ved ca 3,5 km er det en markant stigning, og underlaget blir mer teknisk krevende med røtter og flåfjell. Ved «Torget», etter ca. 5,5km er det drikkestasjon. Her skiller Markatier’n- og 20km-løypene lag. 20km fortsetter rett fram, mens Markatier’n -løyperne svinger til venstre på grusveien og følger denne sydover forbi Borgli og videre nedover langs Borredalsvannet. Ved sydenden av vannet tar løypa snarveien inn til høyre på stien som leder oss ut på Bjørndalsveien ved Bjørndalen nordre. Derfra følges Bjørndalsveien fram til veikrysset ved Guttebakken. Her holder vi skrått venstre og følger samme trase som 20km-løperne fram til den gamle lysløyperunden i Bjørndalen. Der vender 20km-traseen nordover (til venstre), mens Markatier’n fortsetter rett fram og følger lysløypa inn til mål.


Barneløpet: Start- og mål er ved FIF-huset. Løypa går i terrenget mellom FIF-huset og 2. dam. Start kl 13:30. Barneløpet er gratis.


Se også løpet hjemmeside for mer informasjon, Fredrikstadmarka Rundt.


Velkommen til Fredrikstadmarka Rundt 2022!Minneord Rolf Fuglestad

Postet av Fredrikstad IF den 20. Sep 2022

Fredrikstad IF mottok det triste budskap om at Rolf Fuglestad gikk bort nett til lørdag 17. september nesten 100 år gammel.

Rolf ble født 21. desember 1922 i Grimstad og utdannet seg ved Grimstad Tekniske skole, Straks etter krigen i 1945 søkte han seg jobb på Fredrikstad Mekaniske Verksted. Her var han konstruktør og teknisk tegner i hele sitt yrkesaktive liv. Han kjøpte seg leilighet på Kråkerøy og stiftet familie med hustru og etter hvert to barn.

Allerede i 1947 ble Rolf medlem i Fredrikstad IF der han straks gjorde seg bemerket i lange løp på bane, på landevei og i skogen. Han hadde klubbrekord på både 5000 og 10000 og representerte FIF i flere NM i terrengløp, maraton og var selvskreven på laget i Holmenkollstafetten i løpet av 1950årene.

Rolf var sekretær i foreningen i til sammen 6 år og i 1967 mottok Rolf Fredrikstad Idrettsforenings fortjenestemedalje. Rolf var medlem i Seniorlauget og kasserer der i en årrekke. Han mottok Seniorlaugets fortjenestemedalje i 1986.

Rolf hadde en stø hånd og var meget nøyaktig i sitt arbeid. Han ble derfor ofte benyttet av foreningen da programomslag til våre større idrettsarrangementer skulle tegnes. Han tegnet logoer og utformet diplomer som ble benyttet i FIF.

Da Norges Friidrettsforbund og Kredittkassen etablerte et samarbeid om trim på grunnplanet på begynnelsen av 70-tallet startet bevegelsen K-joggen. FIF hang seg med og Rolf Fuglestad og Kari Movik var de dyktige lederne. Det ble jogget i flere grupper, avhengig av hver enkelt sine forutsetninger og nivå. Aktiviteten økte år for år. Da avtalen mellom Kredittkassen og NFIF var over, fortsatte K-jogg som FIF-trim, en etter hvert stor og viktig del av FIF som er i full virksomhet i dag.

Som den løpsglade utøveren Rolf var, er det nok mange av Kråkerøys befolkning som har møtt Rolf på sin vei. Det kunne være om morgenen på vei til jobben, eller helst på kvelden. Været spilte ingen rolle.

Rolf var en viktig bidragsyter til det gode miljøet i Fredrikstad Idrettsforening. Høy alder og dårlig syn satte sin begrensning i hans deltakelse de senere år.

Med Rolf sin bortgang har FIF mistet et kjært medlem gjennom 75 år, men våre tanker går først og fremst til hans familie. Vi lyser fred over Rolf Fuglestads minne.

Fredrikstad IF

StyretKlubbmesterskapet utsatt til lørdag 15. oktober

Postet av Fredrikstad IF den 9. Sep 2022

Klubbmesterskapet som skulle vært arrangert på Lisleby mandag 12.09 blir utsatt. 


Dette grunnet det blir for tett på KM og siste Craft Karusellen som arrangeres i helga. 

Resultatlist Craft Karusellen 6

Postet av Fredrikstad IF den 6. Sep 2022

Her kommer resultatliste fra dagens Craft Karusellen 6:

Resultatliste - Craftkarusell 6 06092022.pdf


Det var strålende vær på Sentralidrettsanlegget og mange gode resultater
Tidsskjema Craft Karusellen 6

Postet av Fredrikstad IF den 6. Sep 2022

 

TIDSSKJEMA Craft Karusellen 6
Klasse
60 m80 m100mLengde grop 1Lengde grop 2Tresteg gr 1KuleSpyd
J8
19.00

18:00

19:20
J9
18:50 (2 heat)


18:00
19:35
J10

18:00 (2 heat)
18:25


19:15
J11

18:10
18:50


18:20
J12


19:15 (2 heat)

19:3518:20


G8
18:40


19:40
19:00
G9
18:35


19:15
18:45
G10

18:20

18:45

19:40
G11

18:15

18:25

18:55
G12


19:05

19:1518:00

 


Kan bli endringer

3 forsøk kast/ lengde/tresteg
Kastmerker spyd

KuleG8-92 kg

J8-9-122 kg

G123 kg
SpydG10-11400g

J10-11400g
Lengde Alle0,5m satssone før planken
TrestegAlle0,5m satssone før planken

Tidskjema Craftkarusellen 6.9.22 nett.xlsx