Pallplass til flere FIF utøvere under UM

Postet av Fredrikstad IF den 5. Sep 2021

Denne helgen, 3-5. september, går UM av stabelen i Trondheim. Der stiller FIF med en rekke utøvere.

Dag 1

Den første dagen var det Emma Skibstad Bekkevik som var først FIF utøver i ilden. Hun konkurrerte i tresteg J17, det ente med en 5.plass og ny sesong beste med to hopp på 10.68m.

Videre var det forsøk på 100m for G18/19. Der stilte FIF med Fredrik Persen og Didrik Grøm. Persen løp inn til en 5.plass i sitt heat med tiden 11.44, med dette knuste han sin tidligere personlig rekord på 11.53 og sikret seg en semifinaleplass på tid. Grøm løp inn til en førsteplass i sitt heat med tiden 11.13 og direkte videre til semifinale. I semifinalen løp Persen inn på tiden 11.54, dette ga en 8.plass i sitt heat. Grøm løp i samme heat inn til en 4.plass på tiden 11.19 og en plass til finalen. Finalen endte med en 7.plass for Grøm med tiden 11.19.

Didrik Grøm i bane 7

Fredrik Persen i bane 3

Flere FIF jenter var i aksjon på 300m hekk. I J15 løp Ingrid Westberg inn på tiden 51.28, som er ny sesong beste, dette ga en 5.plass i heatet og en 10.plass totalt. I J16 silte Jamila Isman og Leah Nygaard Strand. Strand løp inn på tiden 49.44, som ga en 4.plass i heatet og 5.plass totalt. Isman løp inn på tiden 46.44, som slo hennes tidligere personlig beste på 47.17 og ga en 2.plass i heatet og totalt - det ble sølv til Isman!

Isman ga seg ikke der. Etter hekkeløpet gikk hun videre til høyde J16, hvor hun hoppet seg til en bronse med hoppet 1.53m,

For å runde av dag 1 var det Emma Skibstad Bekkevik som løp 400m J17. Der løp hun inn på tiden 59.67, som ga ny personlig rekord (tidligere rekord var på 59.75). Dette ga en 2.plass og bronse til Bekkevik.

Dag 2

Didrik Grøm åpnet dag 2 for FIF utøverne med forsøk på 200m G18/19. Der løp han inn på tiden 23.26 og en 3.plass som ga direkte plass i semifinalen. I semifinalen løp han inn til en 5.plass på tiden 22.82, og gikk dermed akkurat ikke videre til finalen.

I J15 løp Ingrid Westberg forsøk på 200m. Westberg løp inn på tiden 27.17, som knuste hennes tidligere personlig rekord på 27.70. Dette ga henne en 3.plass og direkte plass i semifinalen. I semifinalen løp hun nok en gang under sin tidligere personlige rekord med tiden 27.67. Dette ga en 8.plass.

Aurora Ellefsen deltok i høyde J15. Der hoppet hun 1.46m, som ga en 6.plass. Senere på dagen kunne vi finne Ellefsen i lengde J15. Der hoppet hun 4.24m, som ga en 13.plass.

Jan Teodor Tvete Grønberg deltok i spyd G18/19. Der slo han til på siste kast med 52.07m, som ga en 4.plass.

Emma Skibstad Bekkevik avsluttet også denne dagen for FIF utøverne. Denne gangen var det 300m hekk J17 hun skulle prøve seg på. Bekkevik løp inn på tiden 45.12 og 1.plass. Det ble dermed gull på Bekkevik som en god avslutning på dagen!

Dag 3

Siste dagen er det 1000m stafett som står for tur. Der stiller FIF med lag i klassen J15-16 som består av Aurora Ellefsen, Ingrid Westberg, Leah Nygaard Strand og Jamila Isman. De løp inn til en klar 1.plass med tiden 2.23.31, nesten 1 sekund foran neste lag. Jentene kan reise hjem med en gullmedalje, og det har vært en god helg for FIFs utøvere.

Bilder hentet fra Norsk Friidrett Østfold og FIF medlemmer.