Oppsummering fra UM, første dag: 1 gull og 2 sølv

Postet av Fredrikstad IF den 2. Sep 2016

Første dag av UM i Sandnes er over og FIF endte opp med 3 medaljer og flere personlige rekorder.

På distansen 400m ble det gull til Ingrid Nordahl med tiden 56,58 og sølv til Nora Wold med tiden 57,66 (ny pers). Kevin Lysell overrasket alle med en kjempeprestasjon og ny pers i diskos (37,0m) som resulterte i sølv. En som også var veldig nærme medalje var Viktor Sand i lengde som hadde 3. plassen frem til siste runde, da ble han skjøvet ned til 4. plass med 5 cm margin. Han satser på revansje i morgen på 3-steg. Vår andre lengdehopper Heidi Gustavsen kom til finalen men måtte nøye seg med en 8. plass med lengden 5,05m. Alexandra Kristiansen (J15) deltok i diskos hvor hun endte på en 8. plass. Kristoffer Persen kom på 3.plass i sitt heat på 100m, men det var dessverre ikke nok til å komme til finalen. Samme skjebne med Tobias Lien som ikke gikk videre til finale på 100m med tiden 11,71. FIF har flere gode 400m løpere også på guttesiden. Jørgen Høiden løp endelig under 50 sekunder med den sterke tiden 49,96 (ny pers) og Fritjof Sandberg løp på 52,27.

Litt sosialt blir de t også tid til da samlet alle utøverne seg fra hele Østfold til en felles middag på hotellet.

I morgen lørdag blir det mange flere muligheter både til å sette nye personlige rekorder og til å ta medaljer. Da skal våre utøvere stille i hele 16 øvelser. Da er det bare å finne linken til live-video på UM sin hjemmeside og tidspunkt for hva du vil følge med på.