Treningssamling i Uddevalla

Postet av Rolf Gundersen den 10. Des 2019

Omlag 60 utøvere fra hele Østfold deltok i treningssamling i Rimnershallen i Uddevalla i helgen i regi av friidrettskretsen. En tredjedel av disse var fra FIF. 9 trenere gjennomførte 4 treningsøkter i løpet av de to dagene. Da var de gjennom både løp, hopp og kastøvelser, og det ble foretatt en rekke tester. Utøverne kunne sammenligne med tidligere utførte tester, og måle eventuell utvikling. Avslutningsvis ble det gjennomført en grunntreningsøkt med sirkeltrening fordelt på stasjoner med styrke, spenst og turn/basis. Samlingen ble avrundet med en 6x200m stafett.

Det er mye fokus på ernæring i idretten for tiden. André Baumann fra Olympiatoppen hadde et innlegg om det. Han understreket viktigheten av et variert kosthold, og sa at vanlig norsk mat er tilstrekkelig. Forskjellige idretter og øvelser trenger ulike mengder med energi og næringsstoffer. Han henstilte til forsiktig bruk av kosttilskudd, da de kan inneholde ulovlige stoffer som ikke er deklarert.

En meget vellykket treningssamling med godt treningsutbytte. Flott at mange stiller opp for å få gjennomført slike mønstringer. Samhold og sosialt samvær med overnatting, bespisning og hygge er fellesnevneren her, og mange idrettslige vennskap blir etablert. Så gjenstår å se hvor lenge vi må reise langt for å finne innendørs treningsmuligheter vinterstid.

 

Av Rolf B. Gundersen (tekst)

og Østfold friidrettskrets (foto)

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.