Fredrikstadmarka Rundt


Velkommen til Fredrikstadmarka Rundt 2024 - søndag 13. oktober kl. 13.00.

Fredrikstadmarka Rundt er en av klassikerne blant norske skogsløp.
I år arrangeres det for 51. gang!

|


PÅMELDING


STARTLISTER


RESULTATER

LØYPEKART
LØYPEKART MARKATIER'N

HØYDEPROFIL
HØYDEPROFIL MARKATIER'N

LØPSBROSJYRE


Nyheter

Påmelding til årets løp er åpnet.

Fredrikstadmarka Rundt 2023: 
Se artikkel på vår hjemmeside for omtale av løpet, bilder og resultatlister. Du finner resultater, bilder og artikler fra tidligere års løp på samlesiden for Fredrikstadmarka Rundt.

Statistikkene er ajourført med tider fra 1998 til 2023. Statistikker og resultater fra 1998 og fram til i dag finner du på Fredrikstadmarka Rundt, år for år.

Husk at du også finner oss også på facebook, på "Lange løp i Fredrikstad".

Om Fredrikstadmarka Rundt

Den 20 km lange runden regnes som en av de virkelige klassikerne blant norske skogsløp, og løpstrasèen har stort sett vært den samme siden starten i 1974. Til skogsløp å være er løypa lettløpt, med fine stipartier og gode grusveier. Løyperekordene innehas av Mats Haldin (1:07:08 fra 2002) og Jorunn Rekkedal (1:16:17 fra 1994).


Starten har gått for det 50. Fredrikstadmarka Rundt!


Sofie Nordsveen Hustad fra Kjelsås IL vant dameklassen på 1:19:08, foran Camilla Bønøgård (Gimle IF / Team Dæhlie) på 1:21:47 med Marthe Følvik fra Bodø på tredjeplass med 1:28:48.

John Christian Deighan (Frogner Runners/Advokatfirmaet Haavind B.I.L) vant herreklassen med 1:10:08, foran Mats Hellerud fra Moss IL på 1:12:57 fulgt av Fredrikstad IFs egen Ruben Marco Arroyo på 1:13:31.


Litt om løypa (20 km)

Løypetraseen er mer eller mindre den samme som den har vært i alle løpets år. Starten går fra FIF-huset og sørover til Stjernehallen. Der løper vi ned til 2. dam før vi igjen setter kursen nordover og følger den "lille lysløypa" (den østre veien). Der tar vi av på toppen, løper mot Borredalsvannet og følger Borredalsløypa øst for vannet. Løypa fortsetter rett nordover i forholdsvis flatt terreng fram til ca 9 km. Det er for det meste skogsstier vi løper på her. Etter 9 km er vi ved vendepunktet. Her snur løypa og vi løper sørvestover mot skiyhytta. Vi møter her noen noen bratte stigninger (til Fredrikstad å være). Løypa går nå mot Skihytta (passering 14 km ved skihytta). Dette er den hardeste delen av løypa. Denne delen av traseen er en blanding mellom fjell og skogsstier. Fra Skihytta følger vi grusveien (lysløypa) forbi Veum og ned mot dammene. Før 3. dam går løypa østover og vi kommer inn på den lille lysløypa igjen som vi følger i klokkeretning før vi avslutter på FIF-huset igjen. Fra 14 til mål løper vi på grusvei.

Drikkestasjoner (20 km)

Det er 3 drikkestasjoner i løypa, rett før Rolvsøyhallen (ca 5,5 km), ved vending nord i marka (ca 10 km) og ved Skihytta (ca 14 km).
På disse stasjonene serveres det vann og saft.

I tillegg er det drikke ved målgang.

Litt om løypa (Markatier'n)

Start- og målområde er felles for Markatier'n og 20km, og de to distansene følger samme trase fram til ca. 5,5km. Vi starter ved FIF-huset, løper sydover i lysløypa mot Stjernehallen, før vi svinger nordover langs 2. dam i Bjørndalen, og inn i lysløypa igjen ved Skytterhuset. Derfra følger vi lysløypa på lettløpt grusunderlag fram til passering 3 km. Her kommer vi inn på trasèen til karuselløpet Borredalen rundt. Ved ca 3,5 km er det en markant stigning, og underlaget blir mer teknisk krevende med røtter og flåfjell. Ved «Torget», etter ca. 5,5km er det drikkestasjon. Her skiller Markatier'n- og 20km-løypene lag. 20km fortsetter rett fram, mens Markatier'n   løyperne svinger til venstre på grusveien og følger denne sydover forbi Borgli og videre nedover langs Borredalsvannet. Ved sydenden av vannet tar løypa snarveien inn til høyre på stien som leder oss ut på Bjørndalsveien ved Bjørndalen nordre. Derfra følges Bjørndalsveien fram til veikrysset ved Guttebakken. Her holder vi skrått venstre og følger samme trase som 20km-løperne fram til den gamle lysløyperunden i Bjørndalen. Der vender 20km-traseen nordover (til venstre), mens Markatier'n fortsetter rett fram og følger lysløypa inn til mål. Markatier'n er 10,4 km lang.

Drikkestasjoner (Markatier'n)
Det er 1 drikkestasjoner i løypa, rett før Rolvsøyhallen (ca 5,5 km) og det er drikke ved målgang.

Barneløpet

Start- og målområde er ved FIF-huset. Løypa er ca 500 meter og går mellom FIF-huset og 2. dam.

Drikkestasjoner (10 km)

Det er felles drikkestasjon med 20 Km ved «Torget», etter ca. 5,5 km. I tillegg er det drikke ved målgang.

Start- og målområde / tidtagning

Både start og mål er ved FIF-huset i Ilaveien 132 i Fredrikstad. 

I startområdet vil det bli satt opp merker med antatt sluttid. Vi henstiller til alle å stille nær forventet sluttid. Løpet er langt og det er god tid til å løpe forbi andre.

Både nettotid og bruttotid vil bli registrert, men det er bruttotid som gjelder på resultatlistene (første løper i mål er vinner).

Sekretariat, startnummer og annen informasjon

Sekretariatet er i FIF-huset, Ilaveien 132 i Fredrikstad.

Startnummer kan hentes i sekretariatet fra kl. 10:00 på løpsdagen.

Etteranmelding i sekretariatet fra kl. 10:00 på løpsdagen.

Parkering ved Stjernehallen (ca 5 min gange gjennom skogen til FIF-huset). Det er skiltet vei til parkering.

Ved spørsmål ta kontakt med oss på lop@fredrikstadif.no.

Garderober

Det er garderober i FIF-huset.

Påmelding og resultatservice

Fredrikstad IF og Eqtiming samarbeider om påmelding og resultatservice for 2024. Påmelding gjøres via egen påmeldingsrutine på hos Eqtiming.
Merk at bruttotid benyttes på resultatlistene for Fredrikstadmarka Rundt, nettotid finnes på resultatlister hos Eqtiming. For Markatier'n benyttes kun bruttotid.

Startlister oppdateres fortløpende: Startlister.

Resultatlister publiseres på denne nettsiden, samt på www.eqtiming.no

Tidligere års resultater finner du på Fredrikstadløpet samleside, Fredrikstadlmarka Rundt år-for-år.

Ved spørsmål ta kontakt med oss på lop@fredrikstadif.no.

Barneløpet

Det blir barneløp i 2024, samme rutiner som tidligere år. Påmelding på dagen.

Klasseinndeling

20 km skogsløp
Årsklasser kvinner og menn:
16-17, 18-19,20-22, 23-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79, 80+

Markatier'n
En felles klasse. Fra 12 år og oppover.

Priser og starttider

Markatier'n starter kl 12:40.
Fredrikstadmarka Rundt 20 km
starter kl 13:00.
Barneløpet starter kl 13:20

Priser (startkontingent), 20 km

Forhåndspåmelding innen søndag 6. oktober kl: 23:59 kr. 300,-
Fra mandag 2. oktober til og med lørdag 12. oktober kl. 23:59 kr. 350,-
På løpsdagen kr 400,- 

Priser (startkontingent),Markatier'n

Forhåndspåmelding innen søndag 6. oktober kl: 23:59 kr.170,-
Fra mandag 2. oktober til og med lørdag 12. oktober kl. 23:59 kr.195,-
På løpsdagen kr 220,-

Løpere fra Fredrikstad IF melder seg også på via påmeldingsrutine på nett, men de må huske å oppgi korrekt rabattkode for å få medlemspris. Rabattkoden er MEDFIF for 20 km og MEDFIF10 for Markatiern. Se også oppslag på tavla på FIF-huset.

Barneløp: Påmelding kun på løpsdagen, ingen startavgift.


Premiering

20 km skogsløp:
Løpets medalje til alle som fullfører. Egen medalje for 5, 10, 20, 25, 30 og 40 fullførte løp. Premie til beste dame og herre og til alle klassevinnere. Gavepremier v/loddtrekning. Beste dame og herre får gratis startplass i neste års løp. (Rabattkode sendes vinnerne når påmeldingen åpner.)

Markatier'n:
Egen deltagermedalje til alle som fullfører.

Barneløp:
Deltagermedalje.

Historikk, bestetider og løyperekorder

Historikken er lagt ut i 2 utgaver, en alfabetisk sortert og en sortert på antall fullførte løp. Historikken gjelder kun 20 km.
På samlesidene til Fredrikstadmarka Rundt (år-for-år) finner du resultater for en del år tilbake, samt artikler og bilder.


HISTORIKK, ANTALL LØP


HISTORIKK, ALFABETISK


FREDRIKSTADMARKA RUNDT,
ÅR FOR ÅRLØYPEKART, BARNELØPKONTAKT OSS

.

Her ser vi startfeltet for Markatier'n som i år ble arrangert for annen gang.Barneløpet er fast innslag under Fredrikstadmarka Rundt

Foto: Rolf B. GundersenVelkommen til Fredrikstadmarka Rundt 2024!