Trine Hattestad i FIF

Postet av Rolf Gundersen den 3. Mar 2022

FIF leder Tore Bjørnetrø med Trine Hattestad som fortalte om sitt liv i samtale med Dag Solheim.

FIF hadde besøk av Trine Hattestad som fortalte om sitt idrettsliv i samtale med Dag Solheim. Vår olympiske mester, doble verdensmester, europamester og fjorten ganger norsk mester i spyd, lot oss få et innblikk i en interessant idrettskarriere og livet senere.

Trine vokste opp i en idrettsfamilie opptatt av håndball og ble selv en habil håndballspiller. Hun har alltid vært opptatt av å kaste og  ble tipset om at talentet burde brukes i spyd. Med disiplin, struktur og målbevisst trening ble hun verdens beste spydkaster. Hun ble tidlig norsk stjerne med en serie norske mesterskap. Internasjonalt gjennombrudd lot vente på seg. På 90-tallet løsnet det imidlertid med europamesterskap i 1994 og verdensmesterskap i 1993 og 1997. Det hele kulminerte med verdensrekord på Bislett og olympisk mesterskap i Sidney i 2000.

Hun kunne avsløre at livet ikke hadde vært bare dans på roser. Skader underveis har ført til operasjoner og behandling. En feilaktig dopingbeskyldning ble en ubehagelig opplevelse og en overvunnet kreftdiagnose og andre utfordringer har preget hverdagen. Med positiv innstilling og pågangsmot smiler livet igjen til Trine slik hun selv alltid har gjort.

 

 Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.