Fredrikstadløpet 2. april - endring i løypetraseen

Postet av Fredrikstad IF den 19. Mar 2017

Etter lengre tids planlegging er det nå endelig klart at det blir en liten endring i løypetraseen for årets Fredrikstadløp. Vi har ikke vært helt fornøyd med sløyfen rundt Trosvik Torg, hverken løpsmessig (flere krappe svinger) eller arangementsmessig (behov for å stenge gater med mye trafikk). Vi har derfor lagt opp løypa til å følge nesten den samme ruten som den "gamle" løypa - ut mot NTP og Brynildsen, men med noen justeringer.

Som før starter løpet fra Byhallen hvor vi løper sørover til og ned mot elva ved Kråkerøybroa. Her følger løypa elva fram til Fergesstedskaia (mot Gamlebyen) hvor vi tar av mot vest og løper ned mot søndre hjørnet av Kirkeparken. Her tar vi av mot nord og løper forbi Brannstasjonen før vi tar av inn mot sentrum, forbi Torvbyen og ut mot den nye Værstebroa.

Når vi kommer til krysset Evjekaia og Brogata (ved West End pub) blir det en endring på traseen i forhold til tidligere år. Vi løper nå rett frem på gangstien på venstre side av Borggata og under Værstebroa og ut forbi NTP (Trosvikstanda). Etter en liten sving rundt bommen ved Brynildsens fabrikker løper vi tilbake på sørsiden av NTP - langs Bryggepromenaden. Her passerer vi igjen under Værstebroa, over parkeringsplassen ved Bilextra før vi igjen løper ut på Bryggepromenaden ned til Rema 1000 på Evjakaia. Her går løypa inn i Farmannsgate igjen og følger vanlig trase gjennom sentrum og inn mot Byhallen.


5 km følger samme løypa, men for å få korrekt distanse blir det en liten avkortning rett før Fergestedet, hvor 5-km løypa svinger opp til venstre og kommer inn på løypa igjen ved Østfold Kunstsenter.


Løypen er kontrollmålt og godkjent av Kondis. Nytt løypekart for alle distanser finner du her: Løypekart 2017.


Vi ønsker gamle og nye løpere velkommen til Fredrikstadløpet - i en ny og forhåpentligvis enda bedre trase!

Påmelding til årets løp kan du gjøre her: Påmelding.

Interessert i hvilke andre som er påmeldt? Se startlistene her: Startlister.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.