Leders hjørne 11/12-20

Postet av Fredrikstad IF den 12. Des 2020

Hei alle FIF medlemmer

Det ekstraordinære året 2020 går mot slutten. Coronapandemien har påvirket oss i Fredrikstad IF både med trening, konkurranse og med arrangement.

Det har helt klart vært en belastning på organisasjonen både blant aktive, trimmere og administrativt. Vi har dessverre ved flere anledninger stengt både Østfoldhallen og FIF-huset for trening og sosialt samvær. Dette er i samordning med kommunens smittevern tiltak og det har ikke alltid vært like populært. Styret i FIF er de første til å beklage at dette har gått utover aktiviteten. Nå er smittesituasjonen i Fredrikstad fremdeles ganske høy, men pr nå blir trening gjennomført med begrensninger på antall. Eliteutøvere (de som deltar i Hoved NM) er unntatt reglen og kan trene normalt. Men det er fremdeles viktig at dere holder 1 meters avstand.

Vi har også avlyst juleavslutninger for alle gruppene og det er med tungt hjerte siden jeg vet at dette betyr mye for det sosiale.

Jeg kan likevel glede meg over at resultatene til de som har fått konkurrere viser at FIF hevder seg nasjonalt og enkelte resultater er også høy internasjonal klasse. All ære til trenere og aktive som gjennomfører treninger i denne vanskelige tiden.

For dere som lurer på hva vi i styret holder på med så ønsker vi selvsagt full åpenhet rundt vårt arbeid. Jeg vil opplyse om at alt arbeide i styret går på å tilrettelegge for at vi kan drive aktiv idrett, ha sosialt samvær og et aktivt trimtilbud. Mye av arbeidet består i å skaffe penger, planlegge dugnader, holde kontakt med Fredrikstad kommune, søke på stønader, delta på møter i Fredrikstad Idrettsråd, drifte FIF huset, sørge for at faktura blir betalt, forsikringer av våre bygg, holde kontakt/samarbeide med krets og forbund (NIF/NFIF). Nå står vi overfor budsjettarbeid for 2021 og puslespillet for å skaffe midler til å drive klubben videre og utvikle både aktive og trenere/oppmenn.

Styret må beklage at FIF kontingent (både års og treningsavgift) har vært sent ut veldig sent i år. Vi har forsøkt å legge dette over på elektronisk løsning og det har medført noen problemer for oss. Vi har valgt den løsningen for at det sparer oss for mye penger samt at det vil lette utsending i årene fremover når vi får løsningen til å spille. For at vi skal gjøre nytte av denne er det viktig at dere gir beskjed når dere endrer mailadresse.

Hele klubben er basert på dugnad og derfor foregår på fritid for alle. Riktignok er noen trenere leid inn på betalt arbeid. Men når dere bedømmer oss så tenk over at dette er dugnadsarbeid både for trenere og alle administrative oppgaver. Jeg syntes derfor vi kan være stolte over hva vi får til i Fredrikstad IF.

Neste milepæl for oss i styret er nå årsmøte i februar 2021. Valgkomiteen er startet arbeid med å finne et nytt styre. Er det noen som ønsker å ta del i arbeidet både administrativ, jobbe med arrangement, trening etc så setter vi pris på at dere tar kontakt.

Så håper vi på at dere som Fredrikstad IF’s medlemmer også stiller opp for klubben i 2021. jo flere som stiller opp jo mindre blir det på hver enkelt.

Til sist ønsker jeg dere alle en stille og fredfull Jul.

Helge S
Sterk laginnsats av jentene

Postet av Fredrikstad IF den 17. Nov 2020

FIF-jentene representert ved fra venstre: Marlen, Nora, Jamila, Emma, Esther og Leah leverte en solid innsats i årets lagserie.

Norges Friidrettsforbunds Lagserie 2020 så lenge ut til å henge i en tynn tråd. Men etter hvert som smitten avtok og stevner igjen ble arrangert, har norsk friidrett vist styrke i en krevende sesong. Lagserien består av tre divisjoner for kvinner og menn. Kvinnene i FIF har en solid posisjon i førstedivisjon på bakgrunn av tidligere resultater. I årets lagserie overgikk de faktisk seg selv og leverte sin beste poengsum noensinne. Det holdt til en respektabel femteplass som er den beste plassering de har oppnådd i denne konkurransen. I alt deltok 14 lag. Det var tett i toppen og resultatlisten for de beste ser slik ut:

 1. IK Tjalve                      24.502  poeng
 2. IL Tyrving                    23.724     “
 3. Ranheim IL                 21.418     “
 4. IL Norna-Salhus         21.378     “
 5. Fredrikstad IF             20.418     “ 

Det er god grunn til å gratulere jentene med den flotte innsatsen. De har vist en stå-på vilje i en vanskelig tid og prestert godt når mulighetene har vært der. Guttene med sitt reduserte mannskap, frister tilværelsen i tredje divisjon der de havnet på en femteplass.

 

Rolf B. Gundersen (tekst og foto)

 

 

 

 
Leders hjørne 9/11-20

Postet av Fredrikstad IF den 9. Nov 2020

Hei alle FIF medlemmer!

Vi har nå avviklet en litt unormal sommer med hensyn til stevner og løp. Vi har klart å gjennomføre våre to høstløp Fredrikstad Marka Rundt og Fredrikstad Maraton med strenge koronarestriksjoner. Friidrettssesongen ble noe amputert, men både UM, Jr.-NM og senior NM ble arrangert og FIF gjorde gode innsatser i mesterskapene. Vi fikk også arrangert et karusellstevne og treningsstevner.

Nå på høsten har landet igjen sett oppblomstring av koronasmitte og det ser ut som vi kan få nye begrensninger om det blir økende i Fredrikstad. Foreløpig har vi ikke fått beskjed om at vi ikke kan trene i Østfoldhallen, men vi må være obs på at det kan komme beskjed fra Fredrikstad kommune. (pr 9.11.2020)

Vi håper på det beste, men vi skal inntil det være nøye med avstand og vaske ned utstyr etter bruk.

Det tar tid å få Østfoldhallen helt ferdig slik vi ønsker det. Det er kommet flotte gjerder rundt banen, men lyset er ennå ikke på plass. Det skyldes uklarheter mellom kommunen og Thon (eier av hallen) som skal betale for dette. Jeg har fått forsikring om at FIF ikke skal belastes dette. Vi ønsker også å montere et nett som beskytter mot baller fra fotballbanen. Vi har fått et tilbud, men vi mener det var alt for kostbart. Vi er nå i gang med å hente flere tilbud. Når det gjelder kastbur og spydnett så er også det noe vi ser på nå.

Økonomien i klubben er grei selv om vi ikke har hatt de løpene og utleien vi ønsket. Regjeringen har opprettet mulighet for å søke på støtte for tapte inntekter og vi har fått dekket både for Fredrikstadløpet/Glommaløpet og tapte leiekostnader. Det har igjen ført til at vi vil klare oss godt i 2020 også.

Til slutt vil jeg referer jeg til noen av retningslinjene Norges Friidrettsforbund har sendt ut (alle reglene ligger på NFIF’s hjemmeside (www.friidrett.no)

 • Ved aktiviteter for barn og unge skal det være en voksenperson til stede som skal sørge for at aktiviteten utøves i samsvar med anbefaling fra helsemyndighetene
 • Ved innendørs trening er det særlig viktig at den totale kapasiteten for bygget/anlegget ikke overskrides/ sprenges slik at avstand mellom gruppene ikke kan overholdes. 
 • Ved trening med høy intensitet, for eksempel ved kondisjonstrening i sal/hall, bør avstand mellom personer økes til minst 2 meter.
 • Vask av hender og idrettsutstyr før og etter trening
 • Ingen syke må møte på trening
 • Enhver beslutning av strenger art, tatt av anleggseier eller sentrale/lokale helsemyndigheter overprøver retningslinjer gitt av NFIF.

Vis hensyn og tenk på helsa så kommer dette til å gå bra.

Helge S

Heder til Nora

Postet av Fredrikstad IF den 30. Sep 2020

Nora Wold er på tampen av sesongen kåret til “Ukens utøver” av Norsk Friidrett. Den utmerkelsen får hun i konkurranse med norske utøvere som har prestert godt med seire og norske rekorder i de seneste stevnene. Spesielt nevnes Noras utmerkede løp på 200m hekk på Lisleby med tiden 26.57 sek. i litt for god medvind. Det er nest beste tid oppnådd av norsk kvinne noensinne. Videre fremheves at hun har hatt en bunnsolid sesong i år. Hun har forbedret seg i flere øvelser og hevet seg til å bli en utøver på internasjonalt nivå på langhekken. Gratulerer.

 

Av Rolf B. Gundersen (tekst)

og Helge Sandvik (foto)
Sanker seriepoeng

Postet av Fredrikstad IF den 22. Sep 2020

Fredrik Persen hoppet sin egen høyde 175 cm og satte personlig rekord med 10 cm

FIF tyner ut det siste av sesongen og arrangerer treningsstevner fortløpende. Hensikten er å sanke poeng i lagseriene for kvinner og menn. Da gjelder å tette hullene der resultater mangler eller forbedre de svake noteringene. Det betyr at mange prøver seg i uvante øvelser. Det ble oppnådd mange gode resultater, spesielt på 200m hekk for kvinner. Men som så ofte før på Lisleby, spilte vinden oss et puss. +4.1 i medvind er altfor bra for godkjent. Kvinnene i eliteserien og mennene i tredje divisjon jakter på bedre resultater og flere poeng. Og den jakten fortsetter. 

 

Av Rolf B. Gundersen (tekst og foto)

Se resultater: 2020-09-22 Resultatliste - Treningsstevne Fredrikstad.pdf


Flott Østfold-innsats i Lerøy-lekene

Postet av Fredrikstad IF den 6. Sep 2020

Østfold tok en flott annenplass i Lerøy-lekene region Østlandet på Rjukan i helgen.

Etter lange og omfattende forberedelser kunne endelig årets Lerøy-leker avvikles i helgen. Dette er tradisjonelt det store årlige høydepunktet i friidrett for 13- og 14-åringer. Nærmere 600 deltakere fra Finnmark i nord til Agder i sør var samlet til dyst på tre arenaer: Rjukan, Haugesund og Trondheim. De var arrangører for de tre regionene henholdsvis Østlandet, Vestlandet og Midt- og Nord-Norge. Veien fram til arrangementene har vært kronglete i år på grunn av smitterisiko og lokale utbrudd av corona. Først for en uke siden ble det klart at arrangementene kunne gå som planlagt med noen justeringer. Stor dugnadsinnsats og velvillighet gjorde dette mulig. Over to dager ble det det gjennomført hele 62 øvelser fordelt på jenter og gutter i de to årsklassene.

På Østfoldlaget stilte disse fra FIF. Bak fra venstre: Robin Agard, Leander Ulvøy, Vetle Aleksander Gulaker og Sean Martin Bjønnes. Foran fra venstre: Freia Haraldsen Skaset, Tuva Kristine Ansteensen, Aurora Ellefsen, Hermine Ellefsen og Ingrid Westberg.  

Region Østlandet omfattet de sju idrettskretsene: Akershus, Østfold, Buskerud, Vestfold, Telemark, Innlandet og Oslo. Østfold stilte med 20 deltakere hvorav hele ni var fra FIF. Laget gjorde det meget godt og ledet sammenlagt etter første dag etter jevne resultater over hele linja. Kampen om tet-posisjonene fortsatte dag to der duellen i toppen tilspisset seg. Det endte med seier til Akershus med 373 poeng, Østfold på en meget respektabel annenplass i det gode selskap fikk 350 poeng, mens Buskerud tok tredjeplassen med 311 poeng. Samlinger og konkurranser i Lerøy/ fridrettskretsens regi, er til stor inspirasjon for unge utøvere. De styrker samhold og vennskap og etablerer bånd mellom både klubber og utøvere. Og ikke minst en hyggelig tur og opplevelse i disse spesielle tider.

Østfoldlaget talte ialt 20 jenter og gutter fra idrettskretsen klubber 

Av Rolf B. Gundersen (tekst)

og Jørgen Westberg (foto)

 

Se resultater: her
Nora med klubbrekord på 400 meter

Postet av Fredrikstad IF den 3. Sep 2020

I et stevne på ærverdige Bislett, satte Nora Wold ny klubbrekord på 400m med tiden 54.53 sek. Hun slettet dermed sin egen notering fra tidligere i sommer med tre tideler. I et lite men sterkt felt, dominerte den talentfulle junioren Linn Oppegaard fra Moss. Hun ledet hele løpet og vant på den gode tiden 53.16 sek. Nora ble nummer to og holdt unna for en annen junior, Andrea Rooth fra Lambertseter, som ble nummer tre med tiden 54.57 sek. Når vi tar med at det 17-årige multitalentet Henriette Jæger fra Aremark løp på 52.52 sek. i Trondheim forleden, kan vi konstatere at Østfold setter sitt tydelige preg på denne klassiske sprint-distansen.

Av Rolf B. Gundersen (tekst og arkivfoto)

Craftkarusell for de yngste

Postet av Fredrikstad IF den 1. Sep 2020

Erik Syver Buskoven G-10 i spydkonkurransen på Lisleby

Ventetiden var endelig over for de yngste friidrettsutøverne da FIF arrangerte Craftkarusell på Lisleby idag. Barneidretten er endelig kommet i gang under strenge smittevern restriksjoner. Rammen rundt stevnet var den aller beste den første dagen i september med vindstille og sommersol fra skyfri himmel. 85 jenter og gutter i alderen 8 til 12 år fra hele Østfold stilte i til sammen 253 starter. Det ble konkurrert i sprint, lengde, tresteg, spyd og slengball. Stevnene for barn er myntet på allsidighet. Derfor må barna gjennomføre minst et løp, hopp og et kast. Grader av spesialisering begynner først ved 15 års alder. Det var tydelig at de yngste frydet seg over å kunne konkurrere igjen. Ventetiden har vært lang. Det ble utkjempet flere spennende løpsoppgjør og de unge vartet opp med lange kast og hopp. Mange kunne glede seg over flotte resultater og personlige bestenoteringer. Vi summerer det hele opp med et bildealbum og en resultatliste nedenfor.

 

Av Rolf B. Gundersen (tekst og foto)

Se bildealbum: https://photos.app.goo.gl/uJ9kXYX5UdLzt3WD7 

Se resultatliste: 2020-09-01 Resultatliste - Craftkarusell Fredrikstad.pdf
TIDSKJEMA CRAFTKARUSELL

Postet av Fredrikstad IF den 1. Sep 2020

 

 TIDSKJEMA CRAFTKARUSELL

Tidskjema Craftkarusellen 1.9.2020 nett.xlsx

Klasse

60 m

80 m

100m

Lengde grop 1

Lengde grop 2

Tresteg gr 1

Slengball

Spyd

J8

18:30

 

 

18:00

 

 

19:10

 

J9

18:35


 

18:00

 

 

19:10

 

J10

 

18:00

 

18:25

 

 

 

19:10

J11

 

18:05

 

18:50

 

 

 

18:15

J12

 

 

19:15

 

 

19:30

 

18:15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

G8

19:00

 

 

 

19:20

 

18:30

 

G9

18:45 (3heat)

 

 

 

19:40

 

18:00

 

G10

 

18:15 (2heat)

 

 

18:45

 

 

19:30

G11

 

18:10

 

 

18:15

 

 

18:45

G12

 

 

19:15

 

 

19:30

 

18:45

Slengball

G8-9

1 kg
J8-9

1 kg
Spyd

G10-12

400g
J10-12

400g
Lengde

Alle

0,5m satssone før planken


Tresteg

Alle

0,5m satssone før planken


Kan bli endringer

3 forsøk kast/ lengde/tresteg

Kastmerker spyd, slengball

Treningsstevne mandag 24. aug

Postet av Fredrikstad IF den 21. Aug 2020

                             

INNBYDELSE

Fredrikstad Idrettsforening inviterer til

Treningsstevne Lisleby

Mandag 24.08.2020  kl:17:00

 

                   Påmeldingsfrist søndag 23.8 kl. 23:59 på Sports Admin

 

13-senior 200m, tresteg

KS 100mhk, 400mhk

J15-17 300mhk

 

Det blir arrangert etter NFIF sine regler for smittevern, se NFIF hjemmesider om smittevern.

Alle tilskuere må registrere seg med navn og telefonnr.

 

Internettside: www.fredrikstadif.no  

 

Kontaktperson Ulf Reffsgård 91669442 e-post: ulfifif@online.no

 

Våre faste samarbeidspartnere

 

 

                                                       

 

 

             

 

 

 

 

 

   

 

                                                 

                               

 

     

 

 
Glommaløpet 2020 er avlyst

Postet av Fredrikstad IF den 9. Aug 2020

Det er med tungt hjerte vi må informere om at Glommaløpet 2020 er avlyst. Et normalt Glommaløp engasjerer over 1200 løpere. Med de begrensninger som er satt for større arrangementer, er det umulig å arrangere Glommaløpet på den måten vi ønsker. Da mener vi det riktige er å avlyse. Gitt dagens smittesituasjon i landet er det også Glommaløpets vurdering at vi ikke skal bidra til økt risiko for smittespredning. Glommaløpet kommer sterkt tilbake. Vi skal fortsette å levere vårlige løpsfester sammen med dere. Dato for neste års løp er 8. mai. De av dere som er påmeldt årets løp vil få en e-post fra EQ-timing. Der kan dere velge om dere vil ha påmeldingsavgift refundert, om dere vil overføre påmeldingen til neste år eller om dere vil donere. Det kan ta noe tid før denne e-posten kommer. Vi sees!
Gode resultater i Norgeslekene

Postet av Fredrikstad IF den 9. Aug 2020

Ludvig Engen tok en fin annenplass på 200m i Norgeslekene med tiden 23.03 sek. (arkivfoto)

FIF deltok med en håndfull utøvere i Norgeslekene på Jessheim i helgen. Det resulterte i 3 seire og fine resultater. Ida Breigan tro til med hele 5.78m i lengde. Det holdt til en solid seier. Medvinden var også av det solide slaget på hele +4.6. Det spolerte mulighetene for rekordnoteringer. Ida løp 200m på 24.87 sek. og sjetteplass. Vinden var også for snill da Marlen Aakre vant 100m hekk på tiden 13.88 sek. Emma Skibstad Bekkevik vant 400m hekk på tiden 65.16 sek. Ludvig Engen tok en fin annenplass på 200m med tiden 23.03 sek. Annenplass ble det også på Synne Pedersen J-16 i slegge med et kast på 43.36m. Aaron Kristiansen leverte nok en sterk 800m på  tiden 2.05.07 min. og bare sju hundredeler fra UM-kravet.

 

Av Rolf B. Gundersen (tekst og arkivfoto)

Se resultater: her

 

 
Resultatliste treningsstevne

Postet av Fredrikstad IF den 24. Jun 2020


Her kommer resultatliste for treningsstevne 24.06:


treningsstevne 24062020 Fredrikstad IF resultater.pdf
Innbydelse: Treningsstevne

Postet av Fredrikstad IF den 23. Jun 2020

INNBYDELSE

Fredrikstad Idrettsforening inviterer til

Treningsstevne Lisleby

onsdag 24.06.2020  kl:18:00

 

Påmeldingsfrist mandag 22 kl. 23:59 på Sports Admin

 

13-senior, øvelser 200m, 600m, lengde, tresteg

J 13-14/G13 60mhk
G14/J15-16 80mhk

J17-senior 100mhk

G15-senior 110mhk

 

Husk å følg smittevernregler under stevnet


Internettside: www.fredrikstadif.no  

 

Kontaktperson Ulf Reffsgård 91669442 e-post: ulfifif@online.no

 

Våre faste samarbeidspartnere:

 

 

                                                   NordealogoXL_logo_Ferskvann_egen_N3_1

 

 

craftlogo        

 

 

 

FB ille BLÅ pc

 

 

   

 

                                                 

                               

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Imponerende resultater i treningsstevne

Postet av Fredrikstad IF den 16. Jun 2020

Kristoffer Persen (10.81) og Didrik Grøm (10.90) smadret den gamle klubbrekorden på 100m 

Med godvær i ukevis, skulle det selvsagt smelle til med tordenskrall og regnbyger nettopp som FIF treningsstevne skulle starte på Sentralidrettsanlegget. Etter en snau halvtimes utsettelse, roet det hele seg og forholdene skulle vise seg å snu til det ideelle. I et forrykende oppgjør på 100m smadret Kristoffer Persen den 14 år gamle rekorden til Espen Wisur (10.95) med hele 14 hundredeler. Han vant klassen MS med tiden 10.81 sek. Didrik Grøm fulgte etter i den tette duellen og kom inn på tiden 10.90 sek. Seier i klassen G-18/19 og klart under den gamle rekorden og ny, flott personlig bestenotering. Ida Breigan vant kvinneklassen med den gode tiden 12.15 sek. Kristoffer Persen vant også 200m med tiden 22.10 sek. som er marginalt bak klubbrekorden på 22.07 sek. også tilhørende Espen Wisur. Ludvig Elias Engen vant 200m G-18/19 på tiden 23.61 sek.

Hekkeøvelsene seiler i medvind og slik ble det denne gangen også. I en feiende flott 400m hekk i godt selskap, slo Nora Wold sin egen klubbrekord med hele 1.2 sek. Tiden ble 57.38 sek. og er helt i det nasjonale toppsjiktet. Resultatet kvalifiserer til internasjonal deltakelse. Hun fikk godt følge av Andrea Rooth, Lambertseter IF på 58.58 sek. og personlig bestenotering. På tredjeplass kom Marlen Aakre som etter mye skadeproblemer igjen var under minuttet med tiden 59.81 sek. Emma Skibstad Bekkevik (16) målte krefter mot eldre utøvere og fullførte på 65.94 sek. Lovende Jamila Isman J-15 vant 300m hekk på den gode tiden 47.17 sek. FIF utøverne har utnyttet perioden med corona-nedstengingen godt. Gjennom egentrening og begrensede fellestreninger, har de lagt et solid grunnlag foran den gradvise gjenåpningen av konkurranser. Det bekrefter resultatene hittil.

Det spirer og gror i hekk-miljøet i FIF. Her er rutinerte og rekrutter i skjønn forening. De som kunne se seg meget godt fornøyd med dagens resultater er fra venstre: Marlen Aakre, Nora Wold, Jamila Isman, Emma Skibstad Bekkevik, Esther Olivia Pedersen og Leah Nygaard Strand.


Rolf B. Gundersen (tekst og foto)

 Resultater:

 2020-06-16 treningsstevne Fredrikstad IF.pdf 

Innbydelse: Treningsstevne

Postet av Fredrikstad IF den 9. Jun 2020

INNBYDELSE

Fredrikstad Idrettsforening inviterer til

Treningsstevne Lisleby

tirsdag 16.06.2020  kl:18:00

 

Max 50 deltagere, kan delta i flere øvelser, først til mølla, det blir gitt tilbakemelding til klubbene på de som evt. ikke kommer med.

 

Husk avmelding slik at andre kan komme med.

 

Påmeldingsfrist søndag 14 kl. 23:59 på Sports Admin

 

15-senior, øvelser/ rekkefølge 100m, 400mhk, 300mhk, 200m

 

Internettside: www.fredrikstadif.no  

 

Kontaktperson Ulf Reffsgård 91669442 e-post: ulfifif@online.noVåre faste samarbeidspartnere:
Friidrettsskole

Postet av Fredrikstad IF den 9. Jun 2020

Fredrikstad IF inviterer barn fra 6 til 12 år til aktivitetsuke med stort friidrettsfokus i uke 26.

Les mer under arrangementer.

Påmelding.
Leders hjørne 8/6-20

Postet av Fredrikstad IF den 9. Jun 2020

Hei alle FIF medlemmer

Dagene er fremdeles ikke helt normale for oss som driver med idrett. Våren har vært helt spesielt med stenging av anlegg og FIF huset. Myndighetene har ikke sluppet helt opp, men treningen utendørs går nå nærmest som normalt og stevner har startet opp igjen. Gledelig er det at våre aktive ser ut til å fortsette framgangen fra sist sesong og det tyder jo på at treningen har blitt gjennomført på tross av situasjonen vi har vært i. Klubbrekord og personlige rekorder har allerede blitt satt i år. Jeg er spent på å se resultatene videre i sesongen.

Styret har foreløpig valgt å ikke sende ut års-kontingent, men nå er det like før vi gjør dette. Kontingent er en del av det å drive klubb. Utgifter som strøm, telefon, vasking, krets-kontingenter, forsikring, trenergodtgjøringer og start-kontingenter påløper selv med mindre aktivetet. Inntekter som leie av hus og arrangement av løp har helt uteblitt. Startkontigent har vi tilbakebetalt etter avlysning av Fredrikstadløpet. Vi har likevel god økonomi så det er ingen fare med FIF og vi vil greie oss gjennom denne situasjonen med god margin.

Vi avventer fremdeles åpning av FIF huset med treningsrom og garderober. Myndighetene har ennå ikke gitt klarsignal åpning av dette så vi i styret har valgt å holde stengt. Så snart det gis åpning så kommer vi til å meddele de aktive og trenere dette.

Når det gjelder Østfoldhallen så monteres det nå gjerder på Mezzaninen. Det vil da være klart til ny sesong med innetrening. I tillegg har vi malt lengdegropa utvendig og det vil bli montert FIF-skilt som viser at dette anlegget er «vårt». Jeg tror det blir fint der når alt er ferdig. Vi har fått kr 50 000 til å etablere kastnett og annet kastutstyr der, men her har vi ennå ikke fått tillatelse av kommunen da de må avsette deler av hallen til lager. Vi håper vi kan få til noe likevel for det er viktig for FIF og ha mulighet for kastere å trene innendørs om vinteren.

Så er det bare for meg å ønske alle en fin friidrettssommer og håper at alt vil bli mer normalt i tiden framover.

God Sommer!

Helge S
Tilbake i organisert trening

Postet av Fredrikstad IF den 13. Mai 2020

 

Av Rolf B. Gundersen (tekst og foto)

og Jens Petter Wold (foto)

Gradvis, steg for steg, er FIF tilbake til organisert trening. Aktivitetene skjer innenfor de strenge bestemmelsene for smittespredning. Det er fritt fram for løping i grupper på 20 dersom avstanden mellom utøverne er en meter. I tekniske øvelser er det sterke begrensninger når det gjelder berøring av redskaper. Lengdehopp er tillatt mens høyde kun kan utføres dersom man lander på eget underlag. Altså et stykke vei å gå, men det går sakte men sikkert i riktig retning. Mellomdistansegruppa trener i Bjørndalen, mens de øvrige er på Sentralidrettsanlegget på Lisleby. Invitasjon til første stevne er allerede gått ut. Det er Ullensaker/Kisa som åpner opp på Jessheim 23. og 24. mai med et arrangement tilpasset retningslinjene for smittevern. FIF sender noen utøvere dit. De begynner å bli litt sultne på konkurranser og resultater nå. Se også egen sak om avtale med Fredrikstad kommune.

 

Fredrikstad IF og coronasituasjonen

Postet av Fredrikstad IF den 13. Mai 2020

Vi har snakket med Idrett i Fredrikstad kommune og det kan nå gis tillatelse til 2 grupper  med 20 i hver gruppe samtidig på Lisleby. Men viktig at vi holder avstand på 1 meter.

Det er også viktig av vi bruker desinfiseringsmiddel på utstyr etter bruk. Dette er viktig at alle som bruker utstyret må gjøre etter endt trening. 

Det er satt inn desinfiseringsmiddel i utstyrsboden for vask av utstyr etter bruk.

  

Treningstider og antall må man sjekke med hver enkelt trener/oppmann i sin respektive gruppe.

 

Foreløpig kan vi ikke åpne for bruk at styrkerom og garderober på FIF huset. Vi avventer her nærmere beskjed fra myndighetene om når vi kan åpne.

 

Helge S
Vårlotteriet

Postet av Fredrikstad IF den 1. Mai 2020

Leveringsdato og trekningen av vårlotteriet er utsatt inntil videre.
Minneord Sverre Ivar Authen - 1936-2020

Postet av Fredrikstad IF den 21. Apr 2020

16. april mottok vi beskjed om at Sverre Authen hadde gått bort. Sverre har vært medlem av FIF siden han flyttet hit til byen i 1968

Han fulgte på 70 tallet opp sønnen Terje og fikk da mange venner i FIF. Disse vennskapene fortsatte også etter at Terje sluttet med friidrett. Han har sjelden sagt nei til å ta på seg store og små oppgaver for FIF. Dette førte til at han i 1996 mottok FIF`s fortjenestemedalje for sin innsats gjennom mange år.

Det kunne virke som om dette var en spore til økt innsats og ved små og særlig store nasjonale og internasjonale stevner gjennom minst 30 år har han med bla sine datakunnskaper og ordenssans vært en sentral og viktig bidragsyter. Han hadde i en årrekke også ansvaret for sekretariatet i Tinestafetten med rundt 2000 deltakere og over 100 funksjonærer.

I de ca 10 siste årene har han hatt ansvar for alt av arkiv i FIF. Også på dette området er jobben utført på beste måte. I 12 år (2007-2019) var han med i FIF`s Fondsutvalg og også her ble arbeidet veldig bra utført.

Sverre Authen har også vært en verdifull sosial bidragsyter. Han har vært en aktiv deltaker i sosiale sammenhenger i hovdeforeningen, seniorlauget og seniortrimmen helt fram til på nyåret i 2020.

Han vil bli savnet både som kamerat og som verdifull bidragsyter på mange måter.

Vi lyser fred over Sverres minne.


For FIF hovedstyre                                      FIF seniorlaug og seniortrimmen

Helge Sandvik                                              Åge Evensen

Fredrikstadløpet 2020 og 2021

Postet av Fredrikstad IF den 28. Mar 2020


Som kjent så måtte Fredrikstadløpet 2020 avlyses, i likhet med andre arrangement denne våren. Vi har nå funnet dato for neste års løp. Fredrikstadløpet 2021 vil bli arrangert søndag 11. april, uken etter påske. Vi gleder oss allerede!

Påmeldte til løpet i 2020 har nå fått epost om dette og om hvilke valg de har med innbetalt startavgift for 2020. De kan velge mellom å overføre påmeldingen til Fredrikstadløpet 2021, få full refusjon av startavgiften eller donere startavgiften til Fredrikstad IF. Vi må ha tilbakemelding om dette innen 30. april. Tilbakebetaling skjer etter 30. april.

Ordinær påmelding til Fredrikstadløpet 2021 er ennå ikke åpnet. Vi kommer tilbake med informasjon når påmeldingen er åpnet.

Fredrikstad IF ønsker også å takke for alle hyggelige tilbakemeldinger vi har fått i forbindelse med Fredrikstadløpet 2020!
Minneord Thorbjørn E Olsen

Postet av Fredrikstad IF den 19. Mar 2020

11. mars mottok Fredrikstad IF det triste budskapet at Thorbjørn Eugen Olsen var gått bort.

Thorbjørn Olsen ble født 7.5.1946-11.3.2020

Han hadde flere talenter og i sine yngre dager var det fotball som var hovedidretten. Han debuterte på Lislebys A-lag allerede som 14/15 åring og var med på å føre Lisleby opp til hovedserien. Som lovende spiller fikk han også delta på det norske juniorlandslaget

På vintrene drev ham med skøyter og deltok i NM.

Som godt voksen kom han til K-joggen og Fredrikstad IF. Her ble han en del av FIF-trimmen, var joggeleder og deltok aktivt i mosjonsløp og maraton. Han var også aktiv på ski og gikk Vasaloppet og Birkebeineren for FIF. Han var også aktiv kretsdommer i friidrett.

Thorbjørn deltok i 64 maraton hjemme og ute, beste tid 3.03.04 som han oppnådde på Jessheim 1991. Han tok også 5 maraton på norsk jord i 2001. Han hadde 4 maraton og trengte et til for å oppnå 5 på norsk jord. Det ble derfor besluttet å arrangere Fredrikstad Maraton 15. desember slik at han fikk den 5. Dette var starten på dagens løype i Fredrikstad Maraton og grunnen til at FIF startet opp igjen med maraton etter at arrangementet hadde lagt nede en tid.

Thorbjørn var medlem av FIF’s seniorlaug og han vil bli dypt savnet av idrettskameratene.

FIF sender tankene til Thorbjørn’s etterlatte og lyser fred over hans minne

 

For Fredrikstad IF

Helge Sandvik

leder

 
Leders hjørne 17/3-20

Postet av Fredrikstad IF den 17. Mar 2020

Hei alle FIF medlemmer

Norges Idrettsforbund sier nå at Norsk Idrett er i en krise. Myndighetene fattet sist torsdag et gjennomgripende, men nødvendig, vedtak som rammer det norske samfunnet og idretten hardt. Det betyr at også vi i Fredrikstad IF må ta hensyn til det som bestemmes. Det er ikke opp til den enkelte å avgjøre, men vi må på det sterkeste oppfordre dere alle til å stille dere bak vedtakene.

Liv og helse går foran alle andre gjøremål. All organisert trening, samlinger og konkurranser opphører. Vi må også være forberedt på at koronavirussituasjonen kan bli langvarig.

FIF har nå avlyst Fredrikstadløpet den 29.03.2020. Vi har stoppet all organisert trening. Østfoldhallen og Kongstenhallen er stengt. FIF huset er stengt og Sentralidrettsanlegget er også stengt og selv om dette er en utearena så vil vi ikke kunne holde organisert trening der.

Jeg forstår at alle tiltak som iverksettes kan føles vanskelig siden dere alle ønsker å opprettholde treningen, men det er ikke opp til oss i Fredrikstad IF å avgjøre hva vi skal gjøre. Dette er en landsomfattende dugnad. Vi må også huske på at alle andre idrettslag står overfor den samme utfordringen.

Det er likevel viktig at dere holder i gang treningen. Egentrening kan gjøres i skogen, hjemme eller langs veier. Bare vær nøye med å følge myndighetens råd, og hold avstand.

Dette blir også en økonomisk utfordring for oss i Fredrikstad IF framover. Våre inntekter går drastisk ned pga avlysning av Fredrikstadløpet. Vi vurdere også utsettelse/avlysning av Glommaløpet. Hva vi gjør der er ennå ikke bestemt, men at det får konsekvenser for oss det er helt sikkert. Treningsleiren til Gøteborg er avlyst og det betyr at både det sosiale og treningsmessige må handteres på annen måte i påsken.

Så over til noe mer hyggelig. Jeg var så heldig å være til stede under UM i Bærum og hvilken idrettsglede jeg opplevde der var godt å se. Fredrikstad IF tok jo flere medaljer (se www.fredrikstadif.no). Jeg håper vi snart er tilbake med konkurranser så dere kan fortsette den gode trenden som vi har sett blant våre aktive.

Ta vare på dere selv og tren så godt dere kan på egenhånd. Så håper vi snart dette er over, selv om mange sier at dette kan være langvarig.

Helge S
Alle felles treninger og aktiviteter avlyses umiddelbart

Postet av Fredrikstad IF den 12. Mar 2020

Coronasmitte-spredningen er ute av kontroll og alle skoler, barnehager og idrettslige fellesaktiviteter stenges fra kl. 18 idag og foreløpig i 14 dager. Dette gjelder også for FIF. Det finnes ikke noe mellomløsning annet enn å oppfordre medlemmene til å trene alternativt på egenhånd. Det betyr at alle organiserte fellestreninger og aktiviteter, opphører fra dette tidspunkt. 

Se også informasjon og pålegg fra NIF

Hovedstyret i FIF

Følg med på informasjon og pålegg fra lokale og riksdekkende myndigheter. Alle som har vært ute og reist og kommet hjem etter 27. februar pålegges en hjemmekarantene uansett mistanke om coronasmitte eller ikke.  
Fredrikstadløpet 2020 er avlyst

Postet av Fredrikstad IF den 11. Mar 2020

Etter helsemyndighetenes anbefalinger velger Fredrikstad IF å avlyse årets Fredrikstadløp.

Vi finner det ikke riktig å gjennomføre et løp med så mange deltagere i tider med smittefare.


Løpere som er påmeldt årets løp og som har innbetalt startavgift vil få refundert startavgiften. 

Vi kommer tilbake med mer informasjon om rutiner for dette så snart vi kan. 


Med hilsen
Arrangementskomitéen for Fredrikstadløpet
Årsmøte i FIF raskt og greit gjennomført

Postet av Fredrikstad IF den 6. Feb 2020

Årsmøtet ble gjennomført torsdag kveld og hele styret tok gjenvalg.

Protokoll

Protokoll signert (16MB)

Årsberetning (vedtatt)
Fra mandag 10. feb og to uker framover

Postet av Fredrikstad IF den 5. Feb 2020

Parkeringsplassen stenges 10-23 feb - benytt parkeringsplassen ved Stjernehallen eller ved brakkerigg i Ilaveien!
XL-BYGG lekene i Kongstenhallen

Postet av Fredrikstad IF den 2. Feb 2020

Johanna C. Dahl-Nielsen fra Halden var en av 150 som stilte til start i Kongstenhallen

XL-BYGG lekene er det største innendørsarrangementet i FIF-regi. Dette tradisjonelle stevnet ble avviklet i Kongstenhallen søndag. Omlag 150 deltakere fra hele fylket i alderen 7 år til senior, stilte på startstreken i denne stormønstringen. Det ble konkurrert i sprint 60m, kappgang, kulestøt, høyde- og lengdehopp. Deltakerne viste stor innsats og idrettsglede, og det ble utkjempet mange intense oppgjør. På en fullsatt tribune heiet familie og venner på sine respektive. FIF var som arrangør godt representert i alle øvelser og forsynte seg godt av medaljene. Det ble oppnådd en rekke gode resultater og personlige bestenoteringer. Stevnet med over 400 starter ble prikkfritt avviklet i løpet av 6 timer. Når det gjelder enkeltresultater og plasseringer henviser vi til resultatlista.

 

Av Rolf B. Gundersen (tekst og foto)

Bildealbum

2020-02-02 Resultatliste - Komplett XL bygg-Lekene.pdf
Årsmøte 2020 - Agenda med forslag og sakspapirer

Postet av Fredrikstad IF den 30. Jan 2020

Viser til innkalling (link) og minner om årsmøtet. Nedenfor ligger agenda og sakspapirer. Velkommen!

Innkalling ble også sendt på mail.

Agenda med forslag

1.Åpning v/FIFs leder Helge Sandvik

Velkommen               Styret foreslår at innkalling og agenda godkjennes.


2.Valg av dirigent og referent
 Valg av to til å undertegne protokollen

Styret foreslår: Tore Bjørnetrø som dirigent og Lars Erik Olsen som referent.

Parafister foreslås på årsmøtet.


3.Utdeling av premier og hedersbevisninger

Bestemannspremier m.fl                 Eventuelle gaver


4.Årsberetning

Styrets forslag til årsberetning (link/vedlegg) forventes lest – beretningen leses ikke under årsmøtet, men det åpnes for kommentarer under gjennomgang.

Styret foreslår: Årsmøtet godkjenner Fredrikstad IFs Årsberetning 2019.


5.Regnskap

a.Fondsregnskap

Fondsregnskapet gjennomgås. Konklusjon av revisorberetning leses.

Styret foreslår: Årsmøtet godkjenner Fondsregnskapet.

b.Foreningsregnskap

FIFs regnskap (link/vedlegg) gjennomgås. Konklusjon av revisorberetning leses.

Styret foreslår: Årsmøtet godkjenner FIFs regnskap for 2019. Underskuddet på kr 960 103,- belastes kapitalkontoen.


Kaffepause

6.Innkomne forslag

a.Målsetting 2020

Styret ønsker at årsmøtet diskuterer målsetting/oppgaver og har følgende forslag: Årsmøtet vedtar Målsettinger for FIF i 2020.

Målsetting 2020

De viktigste fremtidsmål/oppgaver anser vi å være: 

Idrettslig skal FIF: 

Være blant de beste friidrettsforeningene i Norge ved å:

 • Ha et bredt og godt aktivitetstilbud til barn og ungdom
 • Legge til rette for gode trenings- og sosiale miljøer
 • Sikre rekrutteringen av utøvere av begge kjønn, barn, ungdom og seniorer innen alle friidrettsøvelser (inkl. Kappgang)
 • Arbeide aktivt for å beholde egne talenter
 • Etablere gode arbeidsforhold for ledere og trenere
 • Videreutvikle tilbudene for trim og idrettsmerketaking.
 • Arbeide for bredest mulig samhandling med foreldre/foresatte.

 Administrativt/Teknisk skal FIF: 

 • Søke på et større mesterskap med samarbeid av annen klubb
 • Utvikles som organisasjon 
 • Arbeide for Friidrettshall i Nedre Glomma
 • Være pådriver ovenfor kommunen for å få 

            - nytt banedekke på Sentralidrettsanlegget
            - overbygd tribunedel på Sentralidrettsanlegget

 • Arbeide for utvidelse av parkeringsforholdene rundt FIF-huset. 
 • Arbeide for å skaffe ny hovedsponsor 

 

7.Fastsette kontingenter

Styret foreslår at kontingenten fortsetter med samme beløp som i 2019:

Kontingent 15 år og eldre 500.-

Kontingent under 15 år 400.-

Kontingent pensjonist/ufør 250.-

Familiekontingent 600.-

Støttemedlemskap 100.-

Styret foreslår: Årsmøtet vedtar den foreslåtte kontingenten for 2020.


8.Budsjett

Budsjettforslag (link/vedlegg).

Styret foreslår: Årsmøtet vedtar FIFs budsjett for 2020.


9.Bestemme foreningens organisasjon/Valg

Styrets forslag: Årsmøtet vedtar organisasjon ihht valgkomiteens innstilling.

Valgkomiteens innstilling (link/vedlegg).

Styret foreslår: Foreslåtte kandidater velges. Årsmøtet gir styret fullmakt til å utpeke tillitsvalgte der det ikke er kandidater etter årsmøtet.


10.Avslutning v/FIFs leder


(Sakspapirene ligger i mappe 2020 og her ligger også statistikk)
Minneord Lars Willy Corneliussen (1930-2019)

Postet av Fredrikstad IF den 2. Jan 2020

21. desember 2019 mottok vi i Fredrikstad IF den triste beskjeden at Lars Willy Corneliussen hadde gått bort. Lars var sterkt knyttet til Fredrikstad Idrettsforening (FIF) og Fredrikstad Skiklubb (FSK).

Lars W. Corneliussen ble født 2. januar 1930 og vokste opp i Åsebråten, øverst på Traramoen. Han ble medlem i FIF’s guttegruppe i desember 1945. Lars var mest opptatt av orienteringsidretten i årene etter krigen, men deltok også mye for FIF i friidrett. Han spilte også fotball et par sesonger på Kråkerøy IL’s gutte- og juniorlag. Han tjenestegjorde i Tysklandsbrigaden i 1951 (11 mnd)

Da han kom hjem startet han ved Titan Co’s laboratorium i Fredrikstad og ble da fast bestemt på ta videre utdanning i London. Valget falt på London og studier ved Borough Polytecnic, det første fullstendige plastkurset i Europa. Han ville bli en plast pioner. Ved avreisen til London i 1953 stod det i Fredrikstad blad. «FIF-løper» til London og et intervju om han ville løpe under studietiden. Noe Lars bekreftet og han kom raskt inn i løper-miljø i England. Da han kom hjem fra London i 1955 startet han opp igjen i FIF miljøet og var med på «gullalderen i FIF på 50 og 60 tallet. Han kom også tidlig med i Administrasjonen i FIF. Allerede i 1950 ble han sekretær for foreningens guttegruppe. Han var også redaktør for FIF-løper’n, foreningens klubbavis. I 1956 og 1957 var han sekretær i hovedstyret i FIF. Og i 1958 valgt til viseformann og formann i 1960-1961. Han var sterkt delaktig i arbeidet med FIF’s 100 års historie som ble utgitt som bok i 1996. Han var aktiv i arrangement av store og små stevner (UM 1991 og hoved NM 2003) og hadde noe år ansvar for merking og vedlikehold av 20 km lang løypetrase i Fredrikstad rundt. Han var også medlem av Seniorlauget i FIF fra 1974 til 2019 og formann der i 1978-1980 og sekretær i 1985 og 1986. Lars var æresmedlem i Fredrikstad IF.

Lars startet sin yrkeskarrier som ansatt hos TITAN Co AS før han reiste til London og Borough Polytecnic for å utdanne seg til plastteknolog. Som etterspurt, teknisk arbeidskraft og med Diploma i hånden ble han ansatt ved NTP i 1955 som utviklingsingeniør i plastavdelingen. I 1958 gikk ferden videre til Denofa/Lilleborg som driftsingeniør i anvendelsesteknisk avdeling for polyester.

I 1964 kom han til Selco i Oslo som utviklingssjef for radomer, forsvarsprodukter og båter. I 1968 ble han ansatt som driftssjef i produksjonen av Nordkapp-båtene. 1973 kom han tilbake til NTP og de neste 20 årene som forskjellige tekniske lederstillinger innen NTP/plast. I 1993 kjøpte Biobe plastavdelingen på NTP og Lars C. blir med som produktsjef. Han var også formann i fagprøvenemda for plastformer/plastmekanikerfaget i Østfold i en periode.

Lars W. Corneliussen har utgitt heftet «et liv med Plast og Idrett». Her forteller han om sitt liv fra barneårene til livet som pensjonist.

Lars vil ble dypt savnet og vi lyser fred over hans minne

For Fredrikstad IF

Helge Sandvik 

leder

INNKALLING

Postet av Fredrikstad IF den 1. Jan 2020

Torsdag 6/2 kl 1830 - merk datoen i kalenderen!


Årsmøtet blir ikke annonsert i avis, men epost sendes til de som har oppgitt epostadresse til oss.

Fredrikstad IFs lov.