Gull, sølv og bronse i stafett-NM dag 2

Postet av Fredrikstad IF den 21. Mai 2017

.

FIF’s unggutter viste gryende form da de satte konkurrentene på plass og tok et flott gull på 4x600 m Gutter 15/16 etter solid innsats gjennom samtlige etapper. Numan Khogyanai åpnet kontrollert på første etappe i et noe rotete felt og hadde god kontroll. Sondre Nygaard Grini fulgte opp på annen etappe og viste styrke inn mot veksling. Joachim Teleb på tredje etappe løp taktisk klokt i rygg på Tyrving IL.

Det ga Nils Christian Christensen det ideelle utgangspunkt på siste etappe. Vi følte oss trygge på hans avslutteregenskaper. Og det viste seg å holde stikk. På siste 200 m feide han forbi og gikk i mål til gull over 4 sekunder foran Tyrving IL. Tiden ble 6.20.35 min. mens Tyrving IL fikk tiden 6.25.06 min. Strålende.

Annen dag av stafett-NM startet meget godt for FIF. På 4x100 m Menn Junior 19 stilte følgende lag: Kristoffer Persen, Jørgen Høiden, Thomas Svendsen og Tobias Lien. I en meget jevn konkurranse der alle leverte opp mot sitt beste, satt vekslingene som de skulle. Resultatet ble sølvmedaljer og en flott annenplass med tiden 43.99 sek. Det gir utmerkede 11 sek. i snitt på hver etappe.

Jenter 15/16 fulgte fint opp med dette laget: Amanda Bakker Knudsen, Anniken Romberg, Julie Romberg og Johanna Garcia-Vevelstad. Lagoppstillingen vitner ikke akkurat om et rendyrket sprintlag siden vi vet at flere utøvere har andre kvaliteter. Likevel leverte de en hederlig innsats og i et jevnt oppgjør kom de i mål på tiden 51.28 sek. og sjetteplass. Det var bare ett sekund bak Tyrving IL som vant med tiden 50.28 sek.

På 4x800 m Kvinner Senior stilte FIF med en blanding av ungdom og rutine: Anniken Romberg på første etappe og deretter Marlen Aakre, Katinka Vaag Prestøy og Nora Kollerød Wold. De kunne ikke hamle opp med komplette og etablerte Haugesund IL (gull) og Ull/Kisa IL (sølv)som begge stilte med meritterte løpere. FIF kom inn til bronse og tredjeplass.

Konklusjonen etter dette mesterskapet må være at FIF må si seg godt fornøyd med sine noe reduserte mannskaper. Medaljer på fem av seks starter er rimelig godkjent selv om et par av medaljene var av den billige sorten. Det må tilskrives at stafett - NM ikke lenger har samme status i norsk friidrett. Ikke mindre honnør til de som stiller av den grunn.

Se bilder fra stafett-NM her


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.