3 fra FIF i NM

Postet av Fredrikstad IF den 16. Aug 2018

Etter suksessen i EM i Berlin, omfattes årets hovedmesterskap i friidrett med den største interesse. Mesterskapet arrangeres i Byrkjelo i helgen. For første gang på lenge, sender NRK-TV fra NM alle 3 dagene.

FIF deltar i mesterskapet med 3 utøvere. Marlen Aakre (24) starter både på 100m hekk og 400m hekk. Nora Wold (21) konsentrerer seg om 400m hekk og Kristoffer Persen (18) løper 100m og 200m. Mye skal klaffe om noen av disse kommer hjem med medalje. Med marginene på sin side, kan Marlen ha en teoretisk mulighet til medalje på 100m hekk der plassene bak Isabelle Pedersen synes ganske åpne. 400m hekk for kvinner betegnes som en av mesterskapets tøffeste øvelser med hele 3 EM-deltakere på startstreken. Bak der tetter det seg til. Målsettingen for våre er en finaleplass, og en medalje vil være en overraskende bonus. Unge Kristoffer stiller blant kanonene på både 100m og 200m. Han er kvalifisert til det, og er der for å høste erfaring. Håpet er avansement videre fra forsøkene.

Vi går inn i en hektisk periode for friidrettsfolket. Lørdag 18. august arrangeres også Olavslekene på Kalnes med Sarpsborg IL som arrangør. FIF stiller der med en større kontingent ungdommer. Allerede neste helg, 24.-26. august avvikles Junior-NM på Bislett, og helgen deretter, 31. august - 1. september, er det duket for Ungdomsmesterskapet i Overhalla. Travle tider med andre ord.


Av Rolf B. Gundersen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.