TINEstafetten – løpsfest på Lisleby

Postet av Fredrikstad IF den 7. Mai 2019

200 lag og 2.000 skoleelever fra distriktet stilte til start i verdens største stafett på Lisleby.

I 25 år har tilsammen over 1.7 millioner skoleelever deltatt i TINEstafetten som går under betegnelsen “Verden største stafett”. I dag ble den arrangert for 26. gang på 300 arenaer over hele landet med 107.000 ungdomsskoleelever på 6.-9. klassetrinn på startstreken. Fredrikstad Idrettsforening har vært regional arrangør i alle disse årene, og har fått anerkjennelse for det.

På Sentralidrettsanlegget på Lisleby stilte 200 lag og 2.000 elever fra distriktets ungdomsskoler i en mixed stafett som gikk over 8 etapper. Det er 4 jenter og 4 gutter på hvert lag som hver løp en halv runde på 200m. I det flotte været rådet den rene feststemningen på arenaen. Spente og forventningsfulle barn løp av hjertets lyst. Det ble vist stor løperglede og entusiasme og utkjempet mange intense dueller. Skolevenner på en fullsatt tribune heiet høylydt på sine og skapte stadionstemning. Riktig en festdag på Lisleby. FIF’s Seniorlaug stilte med dyktige og erfarne  funksjonærer. De er drillet på gjennomføringen av dette arrangementet som oppskriftsmessig gikk på skinner.

TINEstafetten er Norges desidert største ungdomsmønstring for elever fra 6.-9. klassetrinn. Det var Norges Friidrettsforbund som i 1993 henvendte seg til TINE for å få sponset en friidrettstafett for skoler. TINE ble med på dette samarbeidet for å motivere til økt fysisk aktivitet og bevissthet rundt kosthold hos ungdom. I år ønsket TINE å benytte dette arrangementet,  i samarbeid med Miljøagentene, til å sette fokus på en av vår tids viktigste saker: klima og miljø. Vi trenger å gjøre en jobb her for å sikre kommende generasjoner en bærekraftig framtid. Det er også en stafett.

Se bildealbum

Av Rolf B. Gundersen (tekst og foto)
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.