Leders hjørne 17/3-20

Postet av Fredrikstad IF den 17. Mar 2020

Hei alle FIF medlemmer

Norges Idrettsforbund sier nå at Norsk Idrett er i en krise. Myndighetene fattet sist torsdag et gjennomgripende, men nødvendig, vedtak som rammer det norske samfunnet og idretten hardt. Det betyr at også vi i Fredrikstad IF må ta hensyn til det som bestemmes. Det er ikke opp til den enkelte å avgjøre, men vi må på det sterkeste oppfordre dere alle til å stille dere bak vedtakene.

Liv og helse går foran alle andre gjøremål. All organisert trening, samlinger og konkurranser opphører. Vi må også være forberedt på at koronavirussituasjonen kan bli langvarig.

FIF har nå avlyst Fredrikstadløpet den 29.03.2020. Vi har stoppet all organisert trening. Østfoldhallen og Kongstenhallen er stengt. FIF huset er stengt og Sentralidrettsanlegget er også stengt og selv om dette er en utearena så vil vi ikke kunne holde organisert trening der.

Jeg forstår at alle tiltak som iverksettes kan føles vanskelig siden dere alle ønsker å opprettholde treningen, men det er ikke opp til oss i Fredrikstad IF å avgjøre hva vi skal gjøre. Dette er en landsomfattende dugnad. Vi må også huske på at alle andre idrettslag står overfor den samme utfordringen.

Det er likevel viktig at dere holder i gang treningen. Egentrening kan gjøres i skogen, hjemme eller langs veier. Bare vær nøye med å følge myndighetens råd, og hold avstand.

Dette blir også en økonomisk utfordring for oss i Fredrikstad IF framover. Våre inntekter går drastisk ned pga avlysning av Fredrikstadløpet. Vi vurdere også utsettelse/avlysning av Glommaløpet. Hva vi gjør der er ennå ikke bestemt, men at det får konsekvenser for oss det er helt sikkert. Treningsleiren til Gøteborg er avlyst og det betyr at både det sosiale og treningsmessige må handteres på annen måte i påsken.

Så over til noe mer hyggelig. Jeg var så heldig å være til stede under UM i Bærum og hvilken idrettsglede jeg opplevde der var godt å se. Fredrikstad IF tok jo flere medaljer (se www.fredrikstadif.no). Jeg håper vi snart er tilbake med konkurranser så dere kan fortsette den gode trenden som vi har sett blant våre aktive.

Ta vare på dere selv og tren så godt dere kan på egenhånd. Så håper vi snart dette er over, selv om mange sier at dette kan være langvarig.

Helge S


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.