Wienervals og dramatikk

Postet av Fredrikstad IF den 27. Apr 2023


Ni heltente FIFere dro i gang sin halve og hele maraton akkompagnert av Wiener-vals i Vienna City Marathon. Både gode tider, i overkant varmt vær og en dose dramatikk bidro til å fargelegge dagen de ivrige mosjonistene hadde forberedt seg til i mange måneder.


Forventningsfulle FIFere før start. Fra venstre: Anne Lene Frølandshagen, Hege Gathen, Ulf Reffsgård, Tor Kristian Pinås, Marianne Moen Pinås, Ole Christian Lier, Sjur Tømte, Fred Morgan Larsen og Rino Rådahl.


Anne Lene Frølandshagen og Marianne Moen Pinås dempet nervene med litt wienervals før start.

Rett skal være rett, det var kun Anne Lene Frølandshagen og Marianne Moen Pinås som ikke klarte å la være å ta noen dansetrinn til verdenskjent Strauss-musikk, mens de ventet på å starte sin halvmaraton i Wien denne varme søndags morgenen. Men det hjalp på nervøsiteteten og ble foreviget av Ulf Reffsgård, den tredje fra FIF som skulle løpe halvmaraton denne dagen.


Like i nærheten stod de seks som skulle i gang med sine hele maraton og trippet sammen med tusenvis av andre løpere fra hele verden, litt smånervøse i forhold til hva denne varme dagen ville bringe.

Hele 35 000 deltok i distansene under Vienna City Marathon.

Starten gikk i puljer. Først over broen som krysser Donau før løperne skar til venstre gjennom parken som var åstedet for Eliud Kipchoges sub 2 timer-løp i 2019, et løp som forbløffet en hel verden. Deretter bar det gjennom sentrum og forbi en rekke historiske steder.  Nå er det vel å ta i at FIF-løperne forbløffet en hel verden, men to av dem løp vesentlig raskere enn resten.

Fred Morgan Larsen i fint driv gjennom sentrum av Wien.

Tor Kristian Pinås klokket inn på sterke 3 timer og 13 minutter, mens Fred Morgan Larsen perset med sine 3.18. De neste tre som halset i mål, Sjur Tømte, Ole Christian Lier og Rino Rådahl kom alle inn på 3.52, og sekunder måtte til for å skille dem.

De tre som løp halve distansen var også jevne og fikk tider fra 2.20 til 2.23. Marianne Moen Pinås trakk det lengste strået her til tross for at hun måtte tre av på naturens vegne opptil flere ganger. Her lukter det gode do-frie tider neste gang!

Utkjørte, men lettet og glade, kom gjengen i mål, men hvor var Hege Gathen? Hun er vanligvis foran ovennevnte trekløver. Svarte ikke på telefon, møtte ikke opp på avtalt sted. Langt om lenge fikk vi kontakt. Det viste seg at hun fikk problemer en drøy mil fra mål, men sta som hun er, ga hun aldri opp, sjanglet over mållinjen og rett i armene på helsepersonell som omgående fikk lagt henne på en båre. Og mens de andre uvitende koste seg med et glass, fikk Hege gratis væske rett i åren via veneflon og dermed orden på blodtrykksfallet. En litt småskremmende opplevelse, men godt å se at løperne ble passet på og tatt hånd om. Etter et par timer i horisontalen, ble Hege gjenforent med resten av gruppen.

Væskeinntak må til etter 42 kilometer. Fra venstre: Sjur Tømte, Ole Christian Lier og Fred Morgan Larsen.

Den siste dagen i Wien ble brukt til påfyll av god mat kulturelle opplevelser, og som de sier, alle var enige i at det hadde vært en knakende fin tur. Planleggingen av neste er allerede i gang.


HALVMARATON

Marianne Moen Pinås: 2:20:37

Anne-Lene Frølandshagen 2:23:02

Ulf Reffsgård 2:20:51

MARATON

Hege Gathen 3:54:03

Tor Christian Pinås: 3:13:24

Morgan Larsen: 3:18:04 (PB)

Rino Rådahl 3:52:15

Sjur Tømte: 3:52:38

Ole Christian Lier 3:52:44


Tekst: Rino Rådahl


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.