Ole Martin jakter nye og hårete mål

Postet av Fredrikstad IF den 18. Jun 2023

STOR FREMGANG: Ole Martin Forsetlund har hatt stor fremgang på alle distanser det siste året og har planene klare for nye perser.

Han nådde sine hårete mål for året allerede i april, men Ole Martin Forsetlund (41) stopper ikke der. Han planlegger for nye personlige rekorder.

Supermosjonisten fra FIF spilte litt fotball i unge år og gikk litt på treningssenter, men først i 2014 begynte han å løpe litt mer enn spredte joggeturer.

-Jeg løp vår, sommer og høst, men ikke om vinteren. Så det ble å starte på nytt igjen da våren kom, forteller ham.

I 2020 løp han ikke i det hel tatt.

-Coviden kom, vi skulle bygge på huset og ventet nummer tre, forklarer han.

Men så begynte det å løsne. Etter at han løp Strømstadmilen på 42.35 i fjor sommer (ingen lett løype som mange vet), begynte han å tenke på hva han kunne få til hvis han hadde hatt en egen trener å sparre med.

-Jeg ble tipset om Amalie Sæten (norgesmester på 1500 og 5000 meter) og tok kontakt med henne. Vi begynte å samarbeide i desember i fjor. Hun har betydd svært mye for fremgangen jeg har hatt, sier han.

For fremgang kan vi trygt si det har blitt. På 5-kilometeren under årets Fredrikstad-løpet presset han tiden under 20 for første gang (19.16), og på den doble distansen i Drammen noen uker senere passerte han målstreken på 39.38. Og han løp Glommaløpet ni minutter raskere enn fjor (1.07)!

-Hvordan har du fått til det?

-Kontinuitet og intensitetsstyring er nøkkelordene. Ikke løp for fort på treningene, sier han og mener det er tipset også til mosjonister som ønsker å bli kneppet bedre. Han har også tro på en standardøkt i uka, for eksempel 8x1000 meter.

Ole Martin beklager at han ikke får vært så mye med på øktene i FIF-trimmen, men å være trebarnsfar tar naturlig nok tid, og det må prioriteres.

-FIF-øktene kolliderer litt med leggetid, så mye av min trening skjer senere på kvelden for at det skal gå minst mulig utover familielivet, sier pappaen som har barn på 6, 4 og 2 år. Mølla i garasjen blir også flittig brukt når tidsklemma kommer og en effektiv økt skal avvikles.

FAMILIEMANN: Som trebarnspappa og heftig tidsklemme hender det at øktene må tas sammen med minstemann i vogna.

Han løper rundt 60 kilometer i uka, og den består av rolig jogg på mandag, intervaller og styrke på tirsdag, hviledag på onsdag, intervaller på torsdag, rolig tur på fredag, hardøkt på lørdag og langtur på søndag.

-Hva er neste mål?

-Jeg vil gjøre det bedre i Borredalen rundt som jeg har lyst til å prioritere i sommer. Min beste tid der er på 22 minutter, men det var en del av en terskeløkt hvor jeg hadde løpt 4x1000 meter i forkant. Jeg håper å komme under 1.30 på halvmaraton (pers på 1.33), og jeg vil løpe raskere på Hytteplanmila enn i fjor (40.53). Kvalheim-mila på Bislett vil jeg også prioritere, det er kult at mosjonister kan delta i et slikt baneløp.

Ole Martin synes det er viktig med gode løpemiljøer.

-Det er fine og inkluderende folk i FIF og godt samhold og moro når vi møtes til løp rundt omkring. Gjengen i Borredalen er også veldig fine å være sammen med, og vi har også en fin løpegjeng i Europris, hvor jeg jobber, som møtes til trening innimellom. Det er jo for øvrig plass til flere i FIF-trimmen hvor det er grupper på alle nivåer, avslutter han.


INKLUDERENDE GJENG: Ole Martin skryter av det inkluderende miljøet i FIF-trimmen, og han skulle gjerne vært med på flere økter der hvis det ikke hadde vært for at det kolliderer med leggetid for barna.

 

 Tekst: Rino Rådahl

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.