Vellykket maraton på tross av sterk nordavind og få plussgrader

Postet av Fredrikstad IF den 21. Okt 2023

Været var ikke på vår side denne lørdagen i oktober. Sur nordavind og noen få plussgrader gjorde turen opp langs Rolvsøyveien tyngre enn vanlig. Likefult fullførte 76 løpere av 85 startende og det på bra tider!

Anette Hauge fra Rolvsøy IF vant dameklassen slik hun også gjorde i 2020. Hun kom i mål på 3:05:14, under 2 minutter bak hennes egen løyperekord fra 2020 på 03:03:24.Mona Grindberg fra Verdal Friidrettklubb tok 2. plass med tiden 3:23:42. Fjorårsvinner Ingvild Aurdal fra Fet IL tok tredjeplassen med 3.:26:15.

Mats Hellerud fra Moss IL ledet løpet så og si hele veien og vant med tiden 2:44:35, litt over 2 minutter foran Fredrikstad IF egen Ruben Marco Arroyo som løp i mål på 2:46:40. Tredjeplassen tok Magnar Wium fra Idd Sportsklubb med tiden 2:48:02:

Startskuddet har gått og feltet erpå vei ut av ett lite skogsområde og ut mot asfaltstrekket som utgjør de første 8 km av den 14 km lange rundløypa.

Løperne er vei nordover langs Rolvsøyveien og passerer her etter ca 3,5 km.

Sjur Tømte, 3:57:12, nr 1 i klasse M60-64

Kun 2 deltagere fra FIF i år, men 2 klasseseire og en annenplass totalt for Ruben Marco Arroyo. Gratulerer til begge!

Bildealbum

Start- og målområdet
Start og ved Rolsvøyveien
Ved 2. dam, rett før passering runde 2

Artikkelen oppdateres med bl. a. bildealbum.

Laslo Brumund fra Tyskland debuterte på maraton og klarte å komme under 4 timer (3:59:13). Gratulerer med fin debut!

Tusen takk til alle frivillige og til alle løpere for innsatsen under Fredrikstad maraton og også våre andre løp i 2023! Vi håper vi sees igjen på løp neste år! Hilsen arrangementskomiteen.