Fredrikstadløpet - snart bare 2 måneder igjen!

Postet av Fredrikstad IF den 27. Jan 2016

Selv om vi skriver januar og mange av oss ønsker skiføre i marka så er det verd å tenke på at det er kun drøye 2 måneder til vi igjen kan løpe Fredrikstadløpet i sentrumsgatene.


Som vanlig har vi både barneløp, 3 km for ungdom, 5 km og halvmaraton på programmet.

Årets løype vil følge samme trase som i fjor. Det vil si med start, passering og målgang ved Byhallen i Fredrikstad.
Løypa går fra den nye Byhallen og sørover langs elva ved Kråkerøybroa. Her følger løypa elva fram til Fergesstedskaia (mot Gamlebyen) hvor vi tar av mot vest og løper ned mot søndre hjørnet av Kirkeparken. Her tar vi av mot nord og løper forbi Brannstasjonen før vi tar av inn mot sentrum, forbi Torvbyen og ut mot den nye Værstebroa. Her løper vi nå inn i Holmegata og til Trosvik Torg, hvor løypa vender og vi tar samme vei tilbake mot sentrum og inn mot Byhallen. Denne løypa løpes en gang for 5 km og 4 ganger for halvmaraton. Det er drikkestasjon ved passering og målgang.

Nytt av året er en justering av klasseinndelingen for halvmaraton og 5 km. Endringene er i klassene fra 16 til 34 år. Klasseinndelingen er nå 16-17, 18-19, 20-22, 23-34. For 5 km kommer i tillegg klassene 12-13 og 14-15. Fra 35 år og oppover gjelder 5-års klasser som før.

I fjor hadde vi en flott forsommerdag med sol, lite vind og opp mot 20 grader. La oss håpe på tilsvarende løpevær også i år!

Påmeldingen er allerede åpnet, og du kan melde deg på her: Påmelding.
Se hvem som allerede er påmeldt: Startlister.

Les mer om Fredrikstadløpet på løpets egen hjemmeside, Fredrikstadløpet. Her finner du løypekart, historikk og annen praktisk informasjon.

Vi har også samlet resultater, artikler og bilder fra tidligere år. Les mer om dette på samlesiden Fredrikstadløpet år-for-år.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.