​Nicklas sin olympiske reise

Postet av Fredrikstad IF den 9. Feb 2016

Nicklas I. Paus Bekkevold har tilbrakt tre fantastiske dager i Lausanne, Sveits for å få opplæring i forkant av Ungdoms OL.

(Nicklas er aktiv i FIF og trener sprint i gruppa til Zdenko. Han går også på Wang Toppidrett Fredrikstad der han får god oppfølging og tilrettelegging for reisen til Lausanne og Lillehammer.)

Nicklas og Thomas Sture fra Molde, skal nemmelig ha ansvaret for en aktivitet under Ungdoms OL 2016 på Lillehammer. Photo finish heter aktiviteten. Den går ut på å vise frem hvordan tidtaking fungerer i praksis, og hvordan man avgjør hvem som vinner et løp. Dette skal finne sted i Håkonshall sammen med mange andre morsomme og pedagogiske aktiviteter. Disse har fått navnet "Learn & Share".

Les mer om selve arrangement på http://www.lillehammer2016.com/no/

De har vært på Det Olympiske Museet i Lausanne og fått opplæring der. Der har de lært om historikken bak tidtaking, hvordan tidtakingskameraet fungerer, hva som gjør et tidtakingssystem så spesielt og hvordan man kan lære OG ha det gøy med tidtakingssystemet samtidig.

I tillegg til det har guttene også fått en solid innføring i historien bak OL, Olympismen, de olympiske verdiene og de forskjellige olympiske leker som er arrangert og de forskjellige idrettene på Det Olympiske Museet i Lausanne.

Ungdoms OL er et relativt nytt arrangement sammenlignet med OL. Det første ble arrangert i 2010 i Singapore. Dette er et arrangement der ungdom samles over de tre grunnpilarene for Ungdoms OL: idrett, utdanning og kultur. Ungdoms OL er med på å inspirere ungdom til å bidra positivt i idretten og spre de olympiske verdiene.

Nicklas gleder seg til elleve lærerike dager på Lillehammer etter denne inspirerende turen, og vi ønsker han lykke til!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.