Nordisk Mesterskap Kappgang 2016 Lørdag 17.09.2016

Postet av Fredrikstad IF den 18. Sep 2016

Fredrikstad IF stod for årets Nordiske mesterskap i Kappgang. Det var 35 deltakere fra 3 land. Norge, Sverige og Finland konkurrerte både om inviduelle titler og beste team totalt i Nordisk Landskamp.


Det var ingen tvil om hvilket land som skulle vinne Nordisk landskamp, til det var Finland for overlegen. av ialt 8 klasser vant Finland 7 og mange av klassene ble det også dobbeltseier.

Det var jevner om 2 plassen. Norge ledet hele veien helt til Sverige tok dobbeltseier i Senior menn, hvor Norge ikke stilte deltakere. Dermed avgjorde Sverige dette til sin fordel.
Individuelt var det Fredrik Vaeng Røtnes i Menn U23 som gjorde det beste norske resultatet med andre plass og sin 3. bestetid i karrieren.
Tobias Lømo satte personlig rekord og kom inn til Bronse i klasse menn U18 5 km. Vilde Lundin tok bronse i kvinner U18 og Lise Måren Løseth kom inn som nr fire med personlig rekord. Fride Møller Flatin tok bronsje i klassen kvinner U20 5 km også med personlig rekord. Josefin Greiff tok bronse på 10 km kvinner.
best resultat fra SVerige kom i Menn senior Anders Hanson på 20 km og for Finland Joni Hava på 5 km Menn U18. Begge med gode tider.

Samtidig med Nordisk Mesterskap ble Cicignon Rundt arrangert og fra arrangørklubben kom det positive resultat fra Fredrikke Skahjem på Ungdom jenter 14 år, og Arne Johan Martinsen i Veteran 40-44 år med klar bestetid på 5 km på mange år.
I Fredrikke har Fredrikstad IF fått en lovende utøver som ser ut til å utvikle seg meget positivt og med stadig fremgang ser vi fram til videre satsing på Kappgang.
Fredrikstad IF har fått positive tilbakemedlinger på arrangementet og banevalget på Cicignon. Dette er en meget rask bane som medførte at mange satt årsbeste eller personlig rekord. Samtidig var det en videreføring av Stjernens sine mange arrangement på dette stedet.
Fredrikstad IF vil også takk for alle funksjonærene som stilte på arrangementet med dugnad som gjorde at være idrettsvenner i Norden var fornøyd med konkurransen og oppholdet i Fredrikstad.


Alle resultater: Resultatliste

Se bildealbum fra Nordisk mesterskap her: Bildealbum.

Foto: Rolf B. Gundersen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.