Sunn idrett og kosthold

Postet av Fredrikstad IF den 5. Des 2017

Astrid, Harriet og Maja med flere disket opp med riktig delikate retter basert på næringsrike råvarer 

Sunn Idrett er et samarbeidsprogram  mellom Norges Skiforbund, Norges Skiskytterforbund, Norges Orienteringsforbund og Norges Friidrettsforbund  med støtte fra Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen. Det retter seg mot idrettsungdom i alderen 13-22 år og skal bidra til å holde de friske utøverne friske og skape en sunnere idrett. Hovedfokus er å forebygge spiseforstyrrelser og heve kunnskapen om kosthold, ernæring, vekst og utvikling hos unge idrettsutøvere. Sunn Idrett jobber for å forebygge spiseforstyrrelser blant unge idrettsutøvere og spre kunnskap om idrettsernæring. Det som startet ut som et 5-årig prosjekt i 2008 ble i august 2013 vedtatt som en varig driftsform  med samme eiere og organisering. Programmet støttes av en rekke kjente idrettsprofiler. 

Formålet er å:

Øke kunnskapen om kosthold og idrettsernæring

Skape gode matkulturer og trivsel rundt mat

Heve kompetansen hos trenere og foreldre om idrett og spiseforstyrrelser, samt om hvordan de kan skape arenaer for en sunn utvikling av hele mennesket og gode idrettsprestasjoner

Skape større åpenhet, debatt og endre holdninger til spiseforstyrrelser i idretten

Redusere forekomst av spiseforstyrrelser blant unge utøvere i utholdenhetsidrettene langrenn, skiskyting, friidrett og orientering        

15 FIF-ungdommer stilte på kostholdskurs i regi av programmet "Sunn idrett"

Ungdom fra FIF var forleden så heldige å få ta del i dette prosjektet. På Cicignon skole fikk de høre foredrag av en ernæringsfysiolog om hvor viktig kostholdet er for idrettsutøvere. De fikk et innblikk i næringsrikt og variert kosthold og innsikt i de forskjellige næringsmidlenes egenskaper. Det er viktig å spise for å kunne prestere og å være påpasselig med energipåfyll etter trening og konkurranser. Riktig og næringsrik mat er nødvendig for å lykkes.

Stor aktivitet på kjøkkenet da sunne retter skulle tilberedes

Etter foredraget fikk ungdommene selv prøve seg på kjøkkenet. De gikk sammen i grupper og fikk i oppgave å lage ulike retter etter hva de hadde hørt og lært. De gikk til kjøkkentjenesten med den største iver og satte i fellesskap sammen en velsmakende meny. Det hele endte opp i en trivelig, sosial sammenkomst der teori ble satt ut i praksis. Og maten smakte – det hersket det ingen tvil om. Så fikk de forhåpentlig også med seg et fornyet syn på det daglige kostholdet.

Selvgjort er velgjort. Anders, Felix, Emma og Synne syntes måltidet smakte herlig



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.