Fredrikstadløpet 2019 - kun en uke igjen!

Postet av Fredrikstad IF den 24. Mar 2019


Søndag 31. mars kan vi igjen invitere til løpsfest i Fredrikstads gater! Som tidligere byr vi på distansene halvmaraton, 5km, 3km, og 400m for de aller yngste.
 
Snøen er borte fra Fredrikstad og langtidsvarselet viser lett bris, sol og 8 grader midt på dagen. Det ligger an til en fin løpsdag!

Påmelding

Nytt av året er at Eqtiming står for tidtagningen. Deres løsning tillater etteranmelding på nett (pc, nettbrett eller mobil) helt fram til påmeldingen stenger (kl 12.00, ca 1 time før løpsstart).

Tidligere år har etteranmeldingen fungert slik at dere har møtt opp på løpsdagen og både betalt og etteranmeldt dere der. Nå kan dere i stedet melde dere på hjemmefra eller via mobilen på linken https://signup.eqtiming.no/?Event=fredrikstadlopet. Dere betaler der og da, eller velger faktura, og får beskjed om hvilket startnummer dere har fått. I sekretariatet går dere direkte til utdeling av startnummer og viser fram informasjon om deres startnummer.

Dette blir raskere og enklere for alle, og forhåpentligvis mindre kø og stress på løpsdagen.
 
Vi kan selvsagt hjelpe de av dere som ikke kan melde dere på via internett i forkant. Vi vil ha 2 - 3 personer som sitter klare til å etteranmelde dere via pc, og vi vil ha en pc tilgjengelig for påmelding til de som trenger det. Merk at det kan bli kø ved etteranmeldingen så registrer deg gjerne i forkant for å unngå kø.

Registrerer du deg før løpsdagen så blir det litt billigere!

Du kan melde deg på til Fredrikstadløpet her: Påmelding. Se hvem som allerede er påmeldt: Startlister.

Husk at klokka stilles 1 time frem natt til søndag 31. mars!

Løypa

En betydelig utfordring for oss arrangører, er de stadige grave- og byggearbeidene langs løypa. De fører til at traseen nesten hvert eneste år må legges om over kortere strekninger. I fjor resulterte en slik, midlertidig omlegging til at løypa ble noen meter for kort. Dermed kunne ikke tidene som ble oppnådd på 5km og halvmaraton godkjennes i årsstatistikken eller som eventuelle rekordnoteringer. Dette er vi svært lei oss for, og vi skal gjøre alt vi kan for at dette ikke gjentar seg. Foran årets løp er løypa justert og kontrollmålt på nytt av Kondis. Justeringen som er gjort innebærer ei ekstra vendesløyfe som halvmaratonløperne skal løpe på 1. runden (omtrent ved 4km-merket). 5km-løperne har ei kortere vendesløyfe på samme sted. Løypevakter vil påse at dere løper riktig her.

Bortsett fra et par litt skarpe svinger og 2-300m med grusunderlag, tror vi fortsatt løypa er svært rask. Så selv om dette for mange er årets første løp, er mulighetene for bestenoteringer gode.

Vi håper dere får en fin vårdag i Fredrikstad og ønsker dere alle lykke til med årets løp!

Hilsen Arrangementskomiteen for Fredrikstadløpet.


Tekst: Terje Svensson / Egil Holme
Foto: Rolf B. Gundersen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.