Minneord Ivar Guttulsrød

Postet av Fredrikstad IF den 28. Mai 2019

18. mai fikk vi den triste beskjeden om at den markante idrettsleder Ivar Guttulsrød var gått bort.

Med ham har idretten i Østfold mistet en stor kapasitet og ikke minst vil Kappgangen savne hedersmannen Ivar.

Ivar ble født 15.09.1939 i Våler i Østfold. Han startet sin aktive karriere i Vannsjø (i dag Vannsjø/Svinndal). Han var meget allsidig og var med i ski (langrenn), friidrett (Kappgang, løp og Spyd), sykkel, fotball, handball, bryting, boksing og skyting (luftgevær). Beste idrettsprestasjon var i Langrenn og han avtjente verneplikten i skitroppen i Garden. Dette var den første skitroppen hvor han blant annet tjenestegjorde med skilegenden Ole Ellefsæter.

Ivar utdannet seg som lærer ved høyskolen i Halden med påbygning til spesialpedagog i Bergen og Bærum. Han tok også et år ved Gymnastikkhøjskolen i Ollerup i Danmark. Noe som preget Ivar var hans engasjement med å jobbe med barn med spesielle behov og han jobbes spesial pedagog i Fredrikstad, Greåker og Sarpsborg.

I tillegg til å like å jobbe med barn og unge hadde han et spesielt forhold til dyr etter å ha vokst opp på gård. Han var med og kjørte tømmer med hest allerede som 9 åring. Når familien flyttet på landet i 1981 begynte han med opprett og trening av travhester som han lidenskapelig holdt på med i mange år.

Han var trener for mange unge innen kappgang som ble hans lidenskap. I en periode hadde han spesielt fokus på sine egne barn Ann-Iren og Tor-Ivar og deres venner Line og Cato Viken (Stall IG).

Alle fire hevdet seg godt i kappgang med ski som vinter trening. Både Line og Ann-Iren var unge og lokale deltakere på Norges lag i VM i Fredrikstad i 1978. Også Tor-Ivar ble meget sentral i toppen av norsk kappgang. Men alle i Østfold dro nytte av Ivars kunnskap og lederegenskaper.

Ivar ble mest kjent for sine frivillige verv og administrasjon innen idrettslivet.

Stjernen: formann i ganggruppa i mange år. Leder for arrangements komiteen for VM for damer i Kappgang i Fredrikstad 1978. han var ansvarlig for sponsoropplegget samt ekspert kommentar for TV sendingen sammen med Jon Herwig Carlsen. Etter VM hadde han denne rollen sammen med NRK’s friidretts team flere ganger. Han var i mange år primus motor for Cicgnon Rund kappgang stevner i Fredrikstad. Han var også aktivt inne i sykkelgruppa i Stjernen. Det kan også nevnes at han var med som frivilling for å rydde plass i skogen den gang Stjernehallen ble bygd.

Stjernen Gang gikk senere inn i Fredrikstad IF og Ivar satt også en tid i styret der.

Han var også formann/leder i Norges Gang og turmarsj forbund i flere år og leder for Østfold Gangkrets.

Kappgang dommer på krets, nasjonalt og internasjonalt nivå. Han var i mange år ansvarlig for opplæring av dommere i Norge og Norden. Dommer i World Cup, VM Edmonton Canada 2001, dommer i flere nordiske, norske mesterskap samt mange andre nasjonale og internasjonale konkurranse. Det er bare Ivar og hans datter Ann-Iren som hatt dommergjerninger på så høyt internasjonalt nivå i Norge.

Han har en rekke utmerkelser for sitt engasjement innen idrett. Blant annet året dommerutmerkelse i Norges friidrettsforbund 2012. NFIF’s Fortjenestediplom 2015, NFØ’s Fortjenstemerke 2016.

Ivar var også medlem av Fredrikstad IF seniorlaug.

En stor idrettsleder og hedersmann har gått bort og Fredrikstad IF sender sine tanker og medfølelse til Reidun, Ann-Iren, Tor-Ivar, barnebarn og oldebarn som har mistet et kjært familiemedlem.

Han vil bli dypt savnet

Vi lyser fred over Ivar Guttulsrød minne

For Fredrikstad IF

Helge Sandvik

leder


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.