Dramatikk i UM da Didrik Grøm tok bronse

Postet av Fredrikstad IF den 7. Sep 2019

Så jevnt var det på 100m G17 da Didrik Grøm knep en bronse første dag i UM på Jessheim

UM i friidrett arrangeres denne helgen på Jessheim med Ullensaker/Kisa som vertskap. På 100m G17 var det så jevnt at det måtte et jurymøte til for å fordele medaljene. Didrik Grøm tok seg pent og kontrollert til finale ved å vinne sitt heat på tiden 11.09 sek. og tett på personlig bestenotering. Finaleheatet besto av meget jevnbyrdige deltakere der hvem som helst kunne stikke avgårde seieren og medaljene. Slik det ble det da også, et feiende flott og spennende oppgjør der kun hundredeler skilte. Men det var først etter målgang at dramatikken startet. Seieren ble tilkjent favoritten Jonas André Ose fra Dimna IL (104) og tiden 10.96 sek. Sølvet tok Jonas Berggård Skåden fra Sandnes IL (541) med tiden 11.00 sek.. Bronsen gikk til Tobias Windjusveen fra Tyrving IL (693) på tiden 11.02 sek. Didrik Grøm (183) havnet på den sure fjerdeplassen på tiden 11.03 sek. 

Allerede under premieutdelingen startet forvirringen. Da de tre førstnevnte hadde fått sine medaljer, annonserte speaker Didrik på tredjeplass. Hjemme på Kråkerøy satt trener Zdenko Vojdovic og fulgte direktesendingen på TV. Han konkluderte da med at Didrik var på tredjeplass. Han ringte derfor lagleder Jens Petter Wold og fortalte hva han hadde registrert, og ba ham ta situasjonen opp med juryen. Etter gjentatte avspillinger av målfoto, kunne ingen avgjøre hvem som tok tredjeplassen. Juryen konkluderte med at det var “dødt løp” og delte ut to bronsemedaljer. Begge fikk tiden 11.02 sek. Litt for god medvind til godkjent bestenotering. Didrik Grøm er allerede som 17-åring på nippet til å bryte den magiske 11 sekunders grensen.

Emma Skibstad Bekkevik J17 løp en gnistrende 300m hekk og tok gullet med tiden 46.81 sek. Det var en overlegen seier etter et nærmest perfekt gjennomført løp. Avstanden til nummer var på to og et halvt sekund. På UM første dag hoppet Joachim Teleb 12.06 m i tresteg G17 og løp 100m på 12.04 sek. Fredrik Persen fikk tiden 12.07 sek. Synne Pedersen J15 tok en femteplass i diskos med et kast på 29.72 m

UM fortsetter lørdag og søndag

Rolf B. Gundersen (tekst og foto)

Jens Petter Wold (foto)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.